6de Sjikke Kwis Sjikke Reeks 6

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evolutie! Inhoudsopgave: 1. Evolutie diersoorten en de mens.
Advertisements

Pamela Anderson Met sex uispraken Muziek: Klein.
Het verhaal van de twee keien.
Iedereen die wel eens in België is geweest weet hoe “geweldig” de wegen daar zijn.
Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Sporten.
Hoofdstuk 1A: Europeanen
Het ijs- en sneeuwfestival van Harbin
Dit is mijn diavoorstelling over
De barst in de kruik Vertaald uit het Duits. Freddy Storm – 06/2010.
B1c impressionisme : uitleg, theorievragen, praktijkopdracht
Nelson Mandela overleden. Het nieuws ging 5 december rond als een lopend vuurtje. Nelson Mandela was dood.
Beelden storm.
Concept Voorstellen. De Concepten  Website & QR Code  Website & Mobile App  Website & Advertising.
N)’- ,; Geschiedenis.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Hoofdstuk 2 de tijd van jagers en boeren
Prestatie: Maak met de hele klas een krant over…
Geluk heb je zelf in de hand!
De Eiffeltoren en de Mona Lisa
Door: Koen, laura, Biek en Jesper Uit groep 6!!!!
© De Coninck Sofie en © Onze maatschappij is multicultureel.
Bezoek een tv studio opname met publiek JENSEN. OPDRACHT Op 17 april 2013 zijn Lisa, Elllen, Kylie, Kimberly, Vanja en ik naar Weesp afgereisd om een.
Deze presentatie is van :
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
Heilige plaatsen Wat zijn heilige plaatsen?
Godsdienst 1 1.
Zingen Vers 1 Dit is de dag, die God ons schenkt,
Waarom vieren we Kerstmis?
Weetjes over mannen..
Azië is het grootste continent ter wereld. Aan de westkant grenst het aan Europa en Afrika, in het noorden aan de Oceaan, in het oosten en zuidoosten.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Eddy Merckx Van maxim en kevin.. Inhoudstabel ► Tijdsbalk ► Waar leefde hij? ► Wat deed hij? ► Deed hij het graag? ► Weetjes.
De temperaturen in Harbin bereiken vaak –40°C en blijven onder het vriespunt gedurende een half jaar. Deze stad bevindt zich ten noorden van het gekende.
Rosj HaSjana Het joodse jaar september.
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
Is al het voedsel REIN?. A. Vanaf het begin zorgde de ________ voor goed voedsel. Schepper.
Je levensreis.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Gemaakt door Lars Knoops MV1C, Thema: Landschappen
Quiz Thema Alles of niets  Excuses Belgen 100 Euro 100 Euro
Gemaakt door: Sophie de Vries en Joyce
De dans Mijn spreekbeurt gaat over de dans. Ik heb het onderwerp gekozen, omdat het mijn hobby is en ik er veel over weet.
Mijn spreekbeurt gaat over :
De Statenvertaling ‘Het Boek der boeken’.
Migratie , Het Grote Menselijke Verhaal. Voor miljoenen mensen uit heel Europa waren de loodsen van de Red Star Line op het Antwerpse Eilandje de.
NICOLE, BINTOU, MARYSIA. VWO 3
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Dieren speciaalzaak. De verkoopster ging naar een kooi achter in de winkel en haalde er een aap uit: ‚Dat is dan Euro‘ De klant betaalde en verliet.
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
8 maart 2015 Zoetermeer. Efeze dankt te allen tijde in de naam van onze Here Jezus Christus God, de Vader, voor alles, 1Thes.5:18dankt in alles.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
Paragraaf 1.3 Geen vaste woonplaats.
Rusische Kerken Klik om door te gaan MOZART « Ave verum »
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
Herinneringskamp Westerbork
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Beachvolley 2000 Even oude koeien uit de gracht halen.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Renaissance en Opstand
1 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
ECHT OF ONECHT Echtheidskenmerken geld 40! Papier Voelbare inkt Watermerk Inkt met kleuromslag Veiligheidsdraad Hologram Ultraviolet licht.
Ik mocht voor plannex een opdracht over de merel doen. Ik vond het gelijk leuk. Maar het was wel moeilijk.
Workshop 'Anachronisme: historische zonde of handig didactisch instrument?': rapportering plenum Moeten wij die datum vanbuiten leren? Chronologie en historisch.
Aardrijkskunde Bob Martijn en Bas.
Les 15 Jezus sterft Wat doe ik hier vandaag?
3L week 16: ‘Wij kijken naar de natuur op tv’ © JL
Zuid Afrika en het wereldkampioenschap voetbal
Transcript van de presentatie:

6de Sjikke Kwis Sjikke Reeks 6

Vraag 1 Volgens de officiële Belgische verkeerscode en wetgeving op de verkeersborden zijn er 7 verkeersborden waarop "dieren" voorkomen. Dan hebben we het dus niet over "Katten aan de leiband" of "Overstekende Egels". En voor de slimmeriken ook niet over een zebrapad. Op die 7 officiële borden staan echter maar 3 verschillende dieren. Welke 3?

Vraag 2 De intensiteit van de Joodse geloofsbeleving bepaalt wanneer en hoe vaak Joodse mannen hun hoofd bedekt hebben. Sommigen enkel als ze bidden of in de synagoge zijn, anderen ook als ze eten, nog anderen dragen hun typische hoofddeksel altijd. "God staat boven de mens" is de eerbiedige symboliek die schuilt achter het dragen van een dergelijk hoofddeksel. Graag de naam van deze joodse hoofdbedekking.

Vraag 3 De firma Lapostolle was een kleine distillerie zonder al te veel succes. Tot ze in 1880 aan het experimenteren sloegen en er cognac combineerde met de - toen nog als rariteit beschouwde -sinaasappelen. Een nieuwe likeur was geboren. De getalenteerde Louis had geen valse bescheidenheid en noemde het drankje naar zichzelf. Met Louis' achternaam heb je al de helft van de naam van dit drankje. Wij vragen natuurlijk de volledige naam

Vraag 4 Welke is de hoogste duin aan onze belgische kust, ze bevindt zich in Oostduinkerke en is 33m hoog ? Er is zelfs een lokale karnavalvereniging naar genoemd…

Vraag 5 In welk jaar gebeurde volgende feiten ?   Nelson Mandela wordt de eerste zwarte president van Zuid Afrika Ayrton Senna komt om het leven in de grote prijs van San Marino de Kanaaltunnel wordt geopend Rusland valt Tsjetsjenië binnen   IRA kondigt wapenstilstand af

Vraag 6 We zijn op zoek naar het uithangbord van de vlaamse hedendaagse schilderkunst. Het vijf jaar oude schilderij “sculpture” van zijn hand werd verkocht bij Christie’s voor meer dan 1.000.000 euro. Het schilderij lijkt een zwarte vrouw maar is eigenlijk een impressie van een standbeeld in een Antwerps restaurant. Naam van deze schilder ?

Vraag 7 Welk land werd vorige week in het Stade de France wereldkampioen rugby? Het werd zoals verwacht een zeer tactische en weinig spectaculaire wedstrijd waarin geen enkele try gescoord werd, ook niet door de kampioen der tries van dit wereldkampioenschap, Brian Habana. Deze scoorde maar liefst 8 tries in het hele tornooi, een recordevenaring.

Vraag 8 Uit welk TV-programma komt volgend fragment?

Vraag 9 Welk spreekwoord verloor hier zijn medeklinkers ? O O O O O A O A

Vraag 10 Tijd voor een vleugje muziek…