De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aardrijkskunde Bob Martijn en Bas.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aardrijkskunde Bob Martijn en Bas."— Transcript van de presentatie:

1 Aardrijkskunde Bob Martijn en Bas.

2 Laten we maar snel beginnen. Hallo, ik ben M.R. Bean
En ik ga jullie wat vertellen over de grenzen van Afrika.

3 De grenzen in Afrika maar daartussen is nog meer gebeurt. Want er kwam een oorlog en na die oorlog waren de Europeanen weer vertrokken. En die landslijnen staan er nu nog steeds! In Afrika zijn de meeste grenzen een rechte lijn. Dat is gekomen omdat toen de Europese Afrika ontdekten, ze met een liniaal rechte lijnen hebben getrokken welk deel van wie was. En die lijnen staan er nu nog steeds.

4 En nu zal ik wat vertellen over de bevolkingsgroepen in Afrika en hoe zij daar zijn gekomen.

5 De bevolkingsgroepen die daar wonen, en hoe ze daar zijn gekomen.
In Afrika zijn verschillende bevolkingsgroepen en die wonen allemaal bij elkaar. Er zijn daar meer zwarte mensen dan witte, 20% is daar wit en 70% is zwart of kleurlingen. Eerst hadden de blanken in zuid Afrika de macht en nu niet meer. De zuid Afrikaanse een slechte regering toen en veel waren het er toen niet mee eens. De andere landen kochten dus geen producten meer van hun. En dat hielp, uiteindelijk werd apartheid in 1991 gestopt en kreeg iedereen dezelfde rechten.

6 En nu zal ik jullie iets vertellen over Nelson Mandela.

7 Nelson Mandela Nelson Mandela was de leider en verzetsbeweging. Door zijn verzet tegen de blanken kwam hij 27 jaar is de gevangenis en was in 1990 vrijgelaten. In 1994 werd hij president van zuid Afrika. Toen hij president was zorgde hij ervoor dat de zwarte weer rechten kregen.


Download ppt "Aardrijkskunde Bob Martijn en Bas."

Verwante presentaties


Ads door Google