Samenwerking POD MI, KSZ, RR en DVZ Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Quid stages alvorens art. 60§7 ?. Introductie Stages alvorens contract met toepassing van art.60§7 Minimale / maximale duurtijd van de stages ? Verloning.
Advertisements

7 december 2011 Modernisering van de bevolkingsdiensten O pneming van de geboorten door gemeente van gebeurtenis in het Rijksregister. Naar een volledige.
Standpunt van de OCMW's in het automatiseringsproces van de sociale zekerheid Huidige toestand, vastgelegde projecten en perspectieven Sante Broccolo Chef.
HET IN OVEREENSTEMMING BRENGEN VAN HET RIJKSREGISTER MET HET BESTAND VAN DE AFGEVOERDEN GEHOUDEN DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID ADVIES.
GEZINSHERENIGING met subsidiair beschermden
On-line toevoeging, annulering en wijziging van fiches. Algemene beschrijving van de functionaliteit Als er wijzigingen moeten aangebracht worden aan fiches.
FAQ Activering – Nieuws. WINWIN Is WINWIN Activaplan ook van toepassing op OCMW- gerechtigden?
OCMW Kortrijk Opvolging medische zorgen E-carmed Provinciale ontmoetingsdagen, voorjaar 2012.
Inforum Welkom Dit is een automatische voorstelling Gebruik de toets ‘Page Up’ of ‘PgUp’ van uw klavier als u sneller vooruit wil gaan. Gebruik de toets.
Provinciale ronden mei 2008
  Beginpagina Introductiescherm met informatie over de gebruiker, de organisatie- onderdelen waar de gebruiker lid van is en de openstaande acties. Menustructuur.
Rechtshandelingen van de Unie
TOEGANG TOT HET RIJKSREGISTER WETTELIJKE VERPLICHTING VAN TRANSPARANTIE Toegang tot het Rijksregister.- Identificatie van de personen die de transacties.
Economic Operators Registration and Identification
Weddeschalen & Weddebijslagen
TER REGISTRATIE AANBIEDEN
Voorontwerp van wet “Diverse bepalingen”, hoofdstuk “Administratieve vereenvoudiging” Deel “Rijksregister”
Dienst OCMW-wetgeving Bevoegdheidsconflicten
Modernisering van de KSZ-registers
Vangrail Technische specificaties ivm leuningen:
Logo van de desbetreffende sectie hier toevoegen.
Hervorming terugbetalingsprocedure medische kosten Provinciale ontmoetingen – lente 2012.
Ontwerp van wet houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging Deel “Rijksregister” 6 november 2013.
Project eCarmed Provinciale ontmoetingsdagen - herfst 2011 Beter samen leven.
Ontwerp van wet houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging Deel “Rijksregister” I. Delhez
POD Maatschappelijke Integratie Tevredenheid klanten + actieplan provinciale ontmoetingen herfst 2010.
HET GELIJKVORMIG MAKEN VAN HET RIJKSREGISTER EN VAN HET BESTAND MET DE AFGEVOERDEN,GEHOUDEN DOOR DE KSZ ADVIES 14/2005 van 28 september 2005 van de Commissie.
E. Nezer SLA-actieplan teneinde de termijnen voor de invoering van de bijwerkingen te verkorten.
Eindelijk vrij! Een terugkeer naar (n)ergens: invrijheidstelling van illegale gedetineerden Femke Terryn 1BASWC.
INFOSESSIE STAGE & STAGEREGISTRATIE
& STAGEREGISTRATIE INFOSESSIE STAGE
DISCIMUS 2.0 Afwezigheden 1. DISCIMUS Onmiddellijk leerlingengegevens uitwisselen –Directe verbinding tussen schooladministratiepakket en centrale.
Inhoud Inleiding Aanleiding Historiek Het e-dossier Tips andere besturen.
Nieuwe procedure voor de aanduiding van de veiligheidsconsulent* (1)
Werkgroep Activering 10 januari Agenda Goede praktijk: Intégra plus "Parcours Territoriaux d’Inclusion Sociale " Stand van zaken: –Ontwerp van omzendbrief.
De stages die voorafgaan aan een artikel 60§7. Context Werkgroep 22 september 2010 Besluiten : Bevoegdheden POD MI Geen nieuwe reglementering Geen wijziging.
De uitkeringsgerechtigden van de RVA toegelaten op basis van arbeidsprestaties voor de OCMW's in toepassing van artikel 60 § 7 van de organieke wet betreffende.
Project: Elektronische medische kaart Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.
Contingent art.60 verhoogde staatstoelage Werkgroep activering 11 januari 2013.
Nieuwe regelgeving dienstencheques en de impact op de OCMW’s Werkgroep activering 11 oktober 2012.
KSZ-BCSS Frank ROBBEN – Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Veralgemeend gebruik van de elektronische identiteitskaart in de.
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
Asielzoekers en andere vreemdelingen De rol van het OCMW
ONLY ONCE Gevolg van regeerakkoord van 2003 : FODs zullen vanaf 1 januari 2005 geen gegevens of attesten meer opvragen aan de burgers die door hen al werden.
Belgacom Bizmail ONEway voor Leveranciers
Rechtsbescherming Probleemstelling:  huidige rechtsonzekerheid  disfunctioneren van administratieve overheid Onze oplossingen:  duidelijke invulling.
F onds voor de M edische O ngevallen 1. OVERZICHT 1.Procedure; 2.Structuur; 3.Contactgegevens. 2.
Aanvraagprocedure 1.In het MOC verslag wordt voor de patiënt hadrontherapie voorgesteld. De patiënt contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum.
22 oktober 2014 Wet van 15 december 2013 houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging Deel “Rijksregister”
Subsidie individueel vervoer:
Ontmoeting softwareleveranciers scholen – donderdag 8 juni 2006 Domein instellingen en leerlingen Wijzigingen voor het schooljaar
EBox Burger Presentatie voor de Provinciale Ontmoetingen van de POD MI - herfst
Durven met dienstverlening 15 oktober 2015
Vluchtelingen, de uitdagingen voor Hasselt
Commercieel beleid van de MIVB inzake voorkeurstarieven Mei 2016.
vzw Federatie van Vlaamse Historische Schuttersgilden
On-line toevoeging, annulering en wijziging van fiches.
Vraag en antwoord Datum: 28 september 2017.
Balans en perspectieven na drie jaar
Jongeren uit de jeugdzorg aan het woord:
Externe tevredenheids-enquête 2017 Resultaten
Gegevensdeling via de hubs iShare conferentie 12/11/2015
Vastgoedinformatie Workflow en E-Loket®.
Mediprima en Dringende Medische Hulp
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
Mutaties.
Privacy en Leerplicht/RMC
Een sociaal proces: van 20 blz. papier, naar 20 minuten aandacht…
HET REFERENTIEADRES VOOR DAKLOZEN
Transcript van de presentatie:

Samenwerking POD MI, KSZ, RR en DVZ Provinciale ontmoetingen – herfst 2010

Aanleiding Door de steeds toenemende automatisering van gegevensuitwisseling verwacht men dat de gegevens: 1.direct consulteerbaar zijn 2.steeds correct zijn OCMW’s, maar ook POD MI, stelden echter vast dat dit niet altijd het geval is De vastgestelde problemen kunnen grosso modo in 4 groepen worden ingedeeld: 2

Aanleiding 1.Problemen met het bestaan van dubbele INSZ/bisnummers 2.Discordantie van de gegevens uit het Rijksregister (RR) naargelang het kanaal dat gebruikt werd 3.Niet alle (verblijfs)gegevens zijn in het RR terug te vinden 4.Snelheid en kwaliteit van in het RR ingebrachte gegevens kan sterk variëren 3

Beslissing POD MI wil zoveel mogelijk deze problemen vermijden/oplossen Probleem: de bevoegdheid over de betreffende materie zit verspreid over verschillende instanties DVZ, KSZ en RR waren bereid om structureel samen te werken 4

Concrete realisaties Rond dubbele INSZ: RR heeft een omzendbrief gestuurd naar de gemeenten i.v.m. de procedure voor het toekennen/annuleren van een INSZ POD MI heeft i.s.m. de KSZ een omzendbrief rondgestuurd i.v.m. de procedure voor het wijzigen/samenvoegen van een bisnummer 5

Concrete realisaties Rond discordantie RR-gegevens: POD MI brengt in zijn IT-systeem gegevens rond verblijfssituaties in (+ stuurt een boodschap naar de e-box van de OCMW) voor deze info betreffende de IT’s 195 en 202 zijn er nog echter geen mutaties via de KSZ mogelijk Met KSZ werd een tijdelijk oplossing uitgewerkt 6

Concrete realisaties Rond ontbrekende info in RR + snelheid/kwaliteit van inbreng: omzendbrief RR aan gemeenten i.v.m. het IT 202 (reden van verblijf): datum in IT 202 = datum beslissing DVZ POD MI heeft met DVZ een geautomatiseerde procedure uitgewerkt voor het verkrijgen van alle beslissingen inzake regularisatie (vermijden dat dossiers worden geblokkeerd indien info nog niet in RR) 7

Nog te verwachten Rond dubbele INSZ: DVZ zal intern een IT-oplossing zoeken om de aanmaak van dubbele INSZ bij hen te vermijden De KSZ/POD MI zal rond het gebruik van bisnummers nieuwe instructies rondsturen 8

Nog te verwachten Rond discordantie RR-gegevens: De toegang tot het IT 210 voor POD MI en OCMW’s (inschrijving register) is nu beperkt tot een aantal categorieën, maar wordt uitgebreid OCMW’s en gemeenten hebben een verschillende toegang tot het RR, een aanvraag tot uitbreiding van aantal gegevens voor OCMW’s wordt ingediend. 9

Nog te verwachten De uitbreiding tot bijkomende informatie betreft bijvoorbeeld het : - IT 006 : info rond plaats van herkomst - IT 073/074 : info rond pensioenbrevetten -IT 110 : info omtrent afstamming -IT 122 : info omtrent huwelijks/vermogensrechtelijk contract -IT 193 : info omtrent leurderskaart -… Het gebruik van de “transactie 25” (= manier van raadplegen RR die het meest volledig is) voor de OCMW’s zal mogelijk worden via de KSZ 10

Nog te verwachten Transactie 25 (TX25) Het betreft een : –Een opvraging van wettelijke gegevens uit RR –Een opvraging op basis van het INSZ –Een opvraging met historiek De TX25 zal alle info uit het RR bevatten waarop de OCMW’s wettelijk gezien recht op hebben 11

Nog te verwachten Rond ontbrekende info in RR + snelheid/kwaliteit van inbreng: Aan de volgende minister zal gevraagd worden om in het RR ook de mogelijkheid te voorzien om een “ontvankelijke 9ter” te registreren, zodat het recht op steun sneller kan geopend worden DVZ zal de verlengingen van een bevel om het grondgbied te verlaten (i.h.k.v. de asielprocedure) eveneens in het IT 206 inbrengen 12

Vragen VRAGEN ? OPMERKINGEN ? SUGGESTIES ? 13