Gemeenteopbouw door werken met gemeenthema’s Hans Burger

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Woord van Leven Januari 2014.
Zonde. Zonde = Zonde R God Zonde Zonde = Zonde R God ”Alles wat niet uit geloof gedaan wordt, is zonde.” (Romeinen 14,23)
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Christengemeenschap De Goede Herder
Tussen Pasen en Pinksteren.
N God roept, geeft gaven en leidt ons met Zijn Geest. Christus verlossingswerk is de basis. n Hij roept ons om te dienen, liefdevol, bescheiden en integer.
IN DE KERK M/V. GEVOELIG ONDERWERP Wat staat er voor je op het spel?
Relaties Van levensbelang…….. Relaties Profetie: 19 september 2010 – Relatie met God is het belangrijkste in een mensenleven – Belangrijk om missionair.
Denkstof seizoen 3 aflevering 12
Gods leiding in ons leven en De Heilige Geest CSR Delft 6 september 2011 Drs. G.C. Vreugdenhil 1.
DE GEMEENTE Jezus wil ons leiden naar,de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus. Zalige gemeente van de Here Jezus Blessed, gezegend, bevoorrecht.
Leiden met verwachting en geloof. Waarom leid jij eigenlijk?
5 De eenheid van de Geest.
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
HOEZO BIDDEN?.
Gaven gegeven ... totdat Efeze
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
5 januari 2014 Deventer. EVANGELIE EU ANGELION 2.
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
Ds. Jasper Klapwijk Kerkdienst: de zegen Voorganger Thema.
Woord van Leven November 2012.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Geen ander evangelie.
Vervuld zijn in de Geest
Christelijke Boektiek de Vries te Drachten
Christelijke Boektiek de Vries te Drachten
Jezus is niet dood ……… Hij heeft wel de Geest gegeven !!
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Naar een nieuwe structuur van de kerkenraad.
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
Geestelijk leiding geven in de praktijk
Welkom in deze kerkdienst
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
17 augustus 2014 Den Haag 1. schrijver: Paulus geadresseerden: Kolossers > Kolosse 2.
Koen Minderhoud 30 november 2014
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Marcus 9.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Vader….
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
Welkom in de samenkomst
Efeze 4: Efeze 4:10 Hij, die nedergedaald is, Hij is het ook, die is opgevaren.
Welkom in deze kerkdienst
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Gemeenteproject ‘Samen één’
Delen van Jezus lichaam
U voerde gevangenen mee,
Gegeven... totdat 27 november 2016 Zoetermeer.
1.
om er als Jezus God en je naaste mee te dienen
Les 3 De handen uit de mouwen
Mensen Kringen ‘Oosterpark’ 1.
Bediening van het Woord
Gods plan Met ons.
De Heerlijkheid van God
Talentontwikkeling in onderling samenspel in de gemeente.
Ik ben de kerk.
Transcript van de presentatie:

Gemeenteopbouw door werken met gemeenthema’s Hans Burger Kernthema’s Gemeenteopbouw door werken met gemeenthema’s Hans Burger

Vooraf: niets spreekt vanzelf De vanzelfsprekendheid is voorbij Alles wat je in de gemeente doet, motiveren en beargumenteren Vanuit Het goede nieuws van Jezus Christus Wie Jezus is Wie de drievuldige God is Waar deze gemeente zich nu bevindt

1. Franeker 2006-2011 Franeker ervaringen 2006-2007 ‘Gemeente-zijn vanuit het evangelie’ Micha-campagne 2007-2008 ‘Gedreven door de liefde van Christus’ Preken over 2 Korinte 5 Bezinning op jeugdwerk

1. Franeker 2006-2011 2008-2009: ‘Het nieuwe leven’ Preken over Kol. 3 30 dagen project: ‘Leven vanuit Jezus’ Jeugdwerk Kringenwerk 2009-2010: ‘Levende stenen’ Preken over 1 Petrus 2

1. Franeker 2006-2011 2010-2011: ‘Samen God eren’ Preken over diverse teksten Liturgie

2. Waarom gemeente-thema’s? 15 Dan zullen we, door ons aan de waarheid te houden en elkaar lief te hebben, samen volledig toe groeien naar hem die het hoofd is: Christus. 16 Vanuit dat hoofd krijgt het lichaam samenhang, en wordt het ondersteund en bijeengehouden door alle gewrichtsbanden. 

2. Waarom gemeente-thema’s? Geestelijk leiding geven: richting wijzen Activiteiten en organiseren verwortelen / funderen in Christus Motiveren: in beweging komen, vanuit de kern, gericht op de kern Samenbinden: vanuit Christus samen bezig zijn

3. Rol kerkenraad / voorganger(s) 11 En hij is het die apostelen heeft aangesteld, en profeten, evangelieverkondigers, herders en leraren, 12 om de heiligen toe te rusten voor het werk in zijn dienst. Zo wordt het lichaam van Christus opgebouwd, 13 totdat wij allen samen door ons geloof en door onze kennis van de Zoon van God een eenheid vormen, de eenheid van de volmaakte mens, van de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus.

3. Rol kerkenraad / voorganger(s) Kerkenraad en voorgangers: Kijk op het evangelie van Jezus Christus Kijk op wie God is Kijk op deze gemeente Kijk op hoe deze gemeente nu gevoed en opgebouwd moet worden, vanuit Christus Kerkenraad moet thema kiezen, niet een gemeenteopbouw-cie

3. Rol kerkenraad / voorganger(s) Dominee: kar-trekker, in elk geval van harte meedoen Kerkenraad juni: thema volgend jaar kiezen Voorstel uit gemeenteopbouw-cie: prima Keus vanuit geestelijke taxatie van deze gemeente nu in haar leven in Christus met God

4. Concrete invulling Preken Huisbezoek – materiaal voor gesprek Eerst 3 / 4 per jaar Startzondag Later maandelijks – met materiaal voor kringen Huisbezoek – materiaal voor gesprek Gemeenteavonden (met sprekers van buiten) Gemeentebrede bijbelstudie

4. Concrete invulling Kortere projecten Doorgeef-actie – ‘Wasbolletje’ Micha-project met kerstmaaltijd 30 dagen project ‘Leven vanuit Jezus’ Doorgeef-actie – ‘Wasbolletje’ Gemeenteorganisatie Start nieuwe kringen in kerkdienst over jaarthema Moet iedereen erbij zijn? Tijdens kerkdienst!

Geestelijk doelgericht Hij die is afgedaald is dezelfde als hij die opsteeg, tot boven de hemelsferen, om alles met zijn aanwezigheid te vullen. Dan zullen we, door ons aan de waarheid te houden en elkaar lief te hebben, samen volledig toe groeien naar hem die het hoofd is: Christus.