Loslaten Loslaten Thema: loslaten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Mat 5: 1-16 Barmhartigheid.
Advertisements

Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Ik wens je De kracht van god.
Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Water, schapen en vrouwen
De allergrootste liefde
Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?
Kolosse geschikt voor in huis. schik (de, m) 1. behaagelijk gevoel; genoegen: in zijn schik zijn met iets ermee ingenomen schik-ken (werkwoord,
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Vaderdag 2013.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
God en ons.
1. Johannes 5 39 Gij onderzoekt de Schriften, want gij meent daarin eeuwig leven te hebben, en deze zijn het, welke van Mij getuigen, 2.
Dienen en liefhebben Romeinen
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4.
18 mei 2014 Rotterdam. mime mimiek imitatie 1Korinthe 11 1 NAVOLGERS 1 Wordt mijn NAVOLGERS, gelijk ook ik Christus navolg.
Help, ik heb hulp nodig!. Help, ik heb hulp nodig!
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Godsdienst 1 1.
WELKOM OP TOV!.
Welkom op TOV!.
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
Onze Vader in de hemel.
WAT MENSEN VAN JE DENKEN
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Leviticus 15:25 Wanneer bij een vrouw lange tijd bloed vloeit … dan zal zij gedurende al de tijd dat zij vloeit, onrein zijn.
Welkom in de samenkomst
Genade schenken 1.
Leven als Christus.
2 Petrus 1:21 21 want nooit is profetie voortgekomen uit de wil van een mens, maar, door de Heilige Geest gedreven, hebben mensen van Godswege gesproken.
Weet je wie ik ben ?.
Een bekende spreker toonde aan zijn toehoorders een briefje van € 50 vóór hij zijn conferentie begon en vroeg: ‘Wie heeft dit graag?’ Iedereen stak zijn.
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Preek Matteüs 7: 1-12.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Woord van Leven Augustus 2014.
Zingen God die ik loof te allen tijde,
Zingen Vers 1 Heer Jezus duizend vragen, te veel op mee te dragen:
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
Zondagavond 8 maart 2015.
Preek.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Welkom in deze kerkdienst
21 juni 2015 R.Rausch © Christus ONZE HEILIGMAKER -VADERDAG 2015-
Op hoop van zegen of vol verwachting klopt ons hart?
Een voorbeeld dat navolging verdient
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Zingen Vers 1 Loof nu, mijn ziel, de Here,
Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. 20 september 2015 Bittere wortel.
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: J. Tijssen Schriftlezing: Mattheus 6: 5-13.
Eigenaardig hoe dit uitkomt. Zelfs als je niet religieus bent, zou je dit moeten lezen …
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
4G De moeite van de rijken … Jezus keek de kring rond en zei tegen zijn leerlingen: 'Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen.
Welke betekenis?. Welke betekenis? Welke betekenis heeft vriendschap voor jou en mij? Rechts definitie Wikipedia.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
22 – Ik, een zegen voor anderen?
Welkom Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst:
Transcript van de presentatie:

Loslaten Loslaten Thema: loslaten

Verhaal Ernest Hemingway “The Capitol of the World” In het boek “The Capitol of the World” schrijft Ernest Hemingway over een Spaanse vader die spijt had van de ruzie met zijn zoon Paco. Deze naam Paco komt veel voor in Spanje. Het enige dat zijn vader wist was dat hij naar Madrid was vertrokken. Om het goed te kunnen maken besloot de vader naar Madrid te vertrekken. Hij plaatste een advertentie in de krant genaamd “El Liberal.” Er stond in: “Paco ! Ik wil je dinsdagmiddag ontmoeten bij Hotel Montana. Alles is vergeven. Papa.” Toen de vader die dinsdag naar het plein ging voor Hotel Montana zag hij achthonderd jonge mannen die allemaal Paco heetten en die allemaal verzoend wilden worden met hun vaders.

~ bijbeltekst ~ Maar tot u, die Mij hoort, zeg ik: Hebt uw vijanden lief, doet wel degenen, die u haten; zegent wie u vervloeken; bidt voor wie u smadelijk behandelen. Slaat iemand u op uw wang, keer hem ook de andere toe, neemt iemand u uw mantel af, laat hem ook het hemd nemen. Vraagt iemand iets van u, geef het hem; neemt iemand het uwe, vraag het niet terug. En gelijk gij wilt, dat u de mensen doen, doet gij hun evenzo. En indien gij liefhebt, die u liefhebben, wat hebt gij voor? Immers, ook de zondaars hebben lief, die hen liefhebben. Lucas 6 : 27 - 38

~ bijbeltekst ~ Want indien gij goed doet aan wie u goed doen, wat hebt gij voor? Ook de zondaars doen dat. En indien gij leent aan hen, van wie gij hoopt iets te ontvangen, wat hebt gij voor? Ook zondaars lenen aan zondaars om evenveel terug te ontvangen. Neen, hebt uw vijanden lief, en doet hun goed en leent zonder op vergelding te hopen, en uw loon zal groot zijn en gij zult kinderen van de Allerhoogste zijn, want Hij is goed jegens de ondankbaren en bozen. Weest barmhartig, gelijk uw Vader barmhartig is. Lucas 6 : 27 - 38

~ bijbeltekst ~ En oordeelt niet en gij zult niet geoordeeld worden. En veroordeelt niet en gij zult niet veroordeeld worden; laat los en gij zult losgelaten worden. Geeft en u zal gegeven worden: een goede, gedrukte, geschudde, overlopende maat zal men in uw schoot geven. Want met de maat,waarmede gij meet, zal u wedergemeten worden. Lucas 6 : 27 - 38

en wat doe jij met mensen ? ~ kern ~ Kern van dit gedeelte: 1. Wat te doen in het geval dat mensen je haten, vervloeken, smadelijk behandelen mensen iets van je vragen 2. Hoe te handelen in het algemeen als je iets van anderen ziet loslaten geven Kern van dit gedeelte: 1. Wat te doen in het geval dat mensen je haten, vervloeken, smadelijk behandelen mensen iets van je vragen 2. Hoe te handelen in het algemeen als je iets van anderen ziet loslaten geven Wat doen mensen met jou en wat doe jij met mensen ? Wat doen mensen met jou en wat doe jij met mensen ?

Gekwetst worden is als een trein: er komt altijd iets achteraan.

Gekwetst worden is als een trein: er komt altijd iets achteraan.

Gekwetst worden is als een trein: er komt altijd iets achteraan. Boosheid Boosheid

Gekwetst worden is als een trein: er komt altijd iets achteraan. Boosheid Wraak Wraak

Gekwetst worden is als een trein: er komt altijd iets achteraan. Boosheid Wraak Angst Angst

Gekwetst worden is als een trein: er komt altijd iets achteraan. Boosheid Wraak Angst Schuld Schuld

Gekwetst worden is als een trein: er komt altijd iets achteraan. Boosheid Wraak Angst Schuld Loslaten gaat over de wagons. Wat doe je met datgene wat je is aangedaan ? Loslaten gaat over de wagons. Wat doe je met datgene wat je is aangedaan ?

ontvangen is bevrijdend. Vergeving van God ontvangen is bevrijdend. Elkaar vergeven ook. Vergeving van God ontvangen is bevrijdend. Elkaar vergeven ook.

Touwen Een voorbeeld om te zien wat er gebeurd als mensen ons kwetsen. Rot telefoontje, een roddel over jou, vergeten uitnodiging, aankoop kleineren, geen promotie, geen waardering. Elk touwtje is

is niet iets wat we zo nu en dan aan iemand schenken: Vergeving is niet iets wat we zo nu en dan aan iemand schenken: het is een permanente houding. Vergeving is niet iets wat we zo nu en dan aan iemand schenken: het is een permanente houding. MLK Maarten Luther King

Gebeurtenissen die wonden slaan. Woorden die zeer doen. Gebeurtenissen die wonden slaan. Wat doe je ermee ? Het is heel gemakkelijk om tegen een ander te zeggen dat hij/zij moet vergeven. Maar als je misbruikt bent als kind of in de steek gelaten door je ouders of vernederd door je echtgenoot of je hebt een oorlogstrauma…. Dan klinken deze woorden wel erg gemakkelijk. Maar ze zijn het niet, want juist in die situaties heb je de kracht van God nodig om verder te kunnen. Juist dan heb je liefde nodig en geen haat. Juist dan heb je vrede nodig en geen onrust. We moeten vergeven, niet omdat die ander het verdient, maar omdat we zoveel van onszelf houden dat we het niet verdienen om steeds maar weer gestraft te worden voor het onrecht dat ons is aangedaan. Door te vergeven verander je van slachtoffer in held.

Gebeurtenissen die wonden slaan. Laat het horen aan God. Woorden die zeer doen. Gebeurtenissen die wonden slaan. Wat doe je ermee ?

Gebeurtenissen die wonden slaan. Laat het horen aan God. Woorden die zeer doen. Gebeurtenissen die wonden slaan. Wat doe je ermee ? Vraag Hem om kracht

Wil jij een verandering ? Wil jij het loslaten ? Boosheid Wraak Angst Schuld

Wil jij een verandering ? Wil jij het loslaten ? Blijheid Wraak Angst Schuld

Wil jij een verandering ? Wil jij het loslaten ? Blijheid Liefde Angst Schuld

Wil jij een verandering ? Wil jij het loslaten ? Blijheid Liefde Vrede Schuld

Wil jij een verandering ? Boosheid Wraak Angst Schuld Wil jij een verandering ? Wil jij het loslaten ? Blijheid Liefde Vrede Vrijheid