Onze duurzame toekomst financieren. De fundamenten voor een 10-jarig plan voor de sector Druk op pvc vanwege milieuactivisten Voortdurende aanvallen via.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Organisatiekunde.
Advertisements

Van restafval naar product
Hoe duurzaamheid inbouwen in je project.
Lesprogramma Scholen over Football Maties Schoolvoetbal 28 april 2014 Beverhoeve 8 Leusden tel:
Groot Composiet II Houtkoolschets Europa investeert in uw toekomst uit het Europese fonds voor regionale ontwikkeling II.
workshop geld zoeken loont
KA2 voor de volwasseneneducatie. Strategische partnerschappen (KA2) • Van eenvoudige kleine samenwerking tot grootschalige projecten om innovatieve middelen.
Art. 60 en welzijnwetgeving Werkgroep activering 7 juli 2012.
Presentatie voor de lokale Algemene Vergadering januari 2014 Aanpassingen aan het natuurdecreet Verkiezingscampagne Natuurpunt.
Passend Onderwijs presentatie voor MR februari 2014
De historie & de toekomst
De barst in de kruik Vertaald uit het Duits. Freddy Storm – 06/2010.
Generiek Industriebeleid brede Creatieve Sector Alliantie van Producenten in de Creatieve Industrie 4e expert sessie 30 November 2012.
Aanbesteding of Subsidie
Beleid en budget, kader 2014 Huis van de Psychologie in relatie tot de sectoren Paul Kop 11 april 2013.
Provinciale ronden mei 2008
‘Het podium op voor Villa Joep!
Inhoud Triodos Bank (kort) Raakvlakken met mijnbouw/goud
Rotary International Vrede goodwill en verstandhouding bevorderen.
Structuur van de NHB Inspraak, invloed en (werk in) uitvoering.
HET DECREET KINDEROPVANG VOOR BABY’S EN PEUTERS WAAROM EN HOE?
Hoofdstuk 1 Het begin van Europese samenwerking.
IAE UPEX Wie heeft welke rol?
College 5 Ethiek en business.
Fotoverslag bijeenkomst 6 juli 2009 Opzet kennisnetwerk landbouwprojecten KRW Hoe doen we dit? Wie doet wat? Opgesteld door: Annet Noordik Facilitators.
1 European Union Regional Policy – Employment, Social Affairs and Inclusion EUROPEES SOCIAAL FONDS OPERATIONEEL PROGRAMMA Disclaimer: deze info.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Informatie FOD Volksgezondheid Stand van zaken : Finhosta (oktober 2012)
HOOFDSTUK 15: DE ACTIVITEITEN VAN DE VIERDE PIJLER DE VIERDE PIJLER VAN DE VLAAMSE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING:
1 Beleidsaanbevelingen SP2SP symposium 8 maart 2010.
Hoofdstuk 3 Instellingen van de EG en hun bevoegdheden.
Hoofdstuk 4 Europese wetgeving.
CO 2 is, in tegenstelling tot andere emissies zoals NO X, fijn stof, en CO), geen ongewenst neveneffect van de verbranding. CO 2 is geen vervuilend gas.
Klimaatneutraal ’s-Hertogenbosch
Van Convenant naar AMvB… Wat betekent dat voor gemeenten? Wim Hazeu Wethouder Gemeente Maastricht Vertegenwoordiger VNG in verpakkingendossier.
Buitenlands Beleid - Beleidsbrief 2003 ontvangst federale stagiair-attachés 14 maart 2003.
Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten Filmstimuleringsbeleid Toekomst van de Nederlandse film.
EOR en Vakbond Discussieaanzet FNV Europa conferentie, Sjef Stoop, FNV Formaat.
© de vries business consultancy, 2008
Netwerk voor sociale inclusie European Anti-Poverty Network EAPN Europees Netwerk Armoedebestrijding.
Met “Droog en Herbruikbaar” inzamelen naar 65% recycling van huishoudelijk afval?! Dirk Schouwe HVC.
Ethisch en duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
Moreel Beraad in het Sociaal Domein
Informatieavond 30 juni 2010 Programma Opening door burgemeester Jeroen Staatsen Stand van Zaken door Wethouder Freddy Blommers PAUZE Vragen uit de zaal.
StartSheet voor bij binnenkomst publiek.
Netwerk Ouderenzorg Regio Noord 5e subsidieronde Nationaal Programma Ouderenzorg.
Werksessie Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht 20 juni 2014 Peter van Heek (VKK-FDG)
een nieuwe LEADER periode
Aanvragen van een KA2/S2S-partnerschap in het schoolonderwijs (2015)
MVO- maatschappelijk verantwoord ondernemen
Regionaal beleid EUROPESE COMMISSIE December 2004 NL Verordeningen 1 Het cohesiebeleid ( ) Het voorstel van de Commissie voor nieuwe verordeningen.
Dag voor de zorg Zaterdag 14 september 2013 ‘Aanbesteden in de thuiszorg’
Inspiratiedag Kinderopvang Debat Toekomst BKO ICC Gent, 2 april 2015.
De koloniale relatie tussen Nederland(ers) en Nederlands-Indië
Van missie naar markt De drie belangrijkste vragen voor succes.
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
De structuur van de economie
JAARVERSLAG STICHTING INTER ACT JAAR VOORWOORD “ veranderingen” dat typeerde het jaar Veranderingen door wisseling van bestuurleden als ook.
Sirius Legal Fedipro PowerEvent - 29 oktober 2015.
FONDSENWERVING EN FINANCIERING ALTIJD GELD VOOR EEN GOED IDEE! Marianne Muller, 20 oktober.
Les: Ondernemings plan LBB – Module Groen Ondernemen Coen van Wetering.
Community Land Trust (CLT). FILMPJE CLT BRUSSEL nieuw woonmodel bedoeld voor mensen met een laag inkomen goedkoper: door enkel de woning en niet de grond.
Toelichting op het UNESCO Global Geoparks programma Marike Bontenbal Beleidsadviseur Wetenschap Nationale UNESCO Commissie.
KWALITEIT VAN LEVEN IN KANKERONDERZOEK. Wie is KWF Kankerbestrijding ? opgericht in 1949 bestemming Nationaal geschenk Koningin Wilhelmina doel: extra.
IBN de basis voor groei Presentatie Commissie Inwonerszaken gemeente Boxmeer 29 augustus 2013 Ed de Leeuw - algemeen directeur IBN.
Fairtrade Eerlijke handel. Wat is Fairtrade? Geschiedenis Hoe werkt Fairtrade? Criteria Belangrijke thema’s Fairtrade vandaag in de wereld Verkoopkanalen.
Evolutie van de democratie in Nederland Met de Acte van Verlating van 1581 werd de onafhankelijkheid van de Republiek uitgeroepen, die na afloop.
Coöperatief bankieren Dirk Duijzer, 10 december 2012.
Inspiratiedag Kinderopvang Debat Toekomst BKO
Inspiratiedag Kinderopvang Debat Toekomst BKO
Doelstelling vanaf het begin
Transcript van de presentatie:

Onze duurzame toekomst financieren

De fundamenten voor een 10-jarig plan voor de sector Druk op pvc vanwege milieuactivisten Voortdurende aanvallen via amendementen op nieuwe wetsvoorstellen Naar aanleiding van aanvallen op de Richtlijn Autowrakken kondigde de Europese Commissie aan dat ze de pvc-kwesties eens en voor altijd zou bestuderen en niet geleidelijk aan telkens er een nieuwe wet wordt ingevoerd Vijf studies door de Commissie naar het storten van afval, mechanische recycling, chemische recycling, verbrandingsgassen en het economische belang van afvalbeheer Groenboek over het milieu en pvc gepubliceerd op 26 juli 2001

De vrijwillige verbintenis van Vinyl 2010 was geboren Verenigde zich om de hele industrieketen één stem te geven Ontwikkelde diepgaande relaties met de beleidsmakers Onderzocht alle door de Commissie bestudeerde gebieden en zorgde voor duidelijke antwoorden Erkende dat de sector moest reageren Ontwikkelde de vrijwillige verbintenis om alle in het debat aangehaalde problemen aan te pakken Vrijwillige verbintenis ondertekend op 7 maart 2000

Wie richtte Vinyl 2010 op? Europese Raad van Vinylproducenten (ECVM) Europese Vereniging van Producenten van Stabilisatoren (ESPA) Europese Raad voor Weekmakers en Tussenproducten (ECPI) Europese Kunststofverwerkers (EuPC)

De Vinyl 2010-verbintenis Recycling tegen 2010 van ton pvc-consumentenafval (boven op de in 2000 vastgestelde recyclingvolumes en uitgezonderd geregulariseerde afvalstromen) Volledige vervanging van loodstabilisatoren tegen 2015 Stopzetting gebruik van cadmiumstabilisatoren in 2001 Naleving van de ECVM Handvesten voor de productie van pvc Implementatie van een sociaal handvest met de EMCEF

Hoe wordt recyclingprogramma Vinyl 2010 nu gefinancierd? Tot dusver hebben de leveranciers van pvc & additieven alle algemene en communicatieprojecten van Vinyl 2010, de overheadkosten van Vinyl 2010 & 'andere' projecten (zoals Vinyloop/Stignaes) volledig betaald + 70 % van de overeengekomen projecten rond de inzameling door verwerkingsbedrijven & mechanische recycling Verwerkingsbedrijven hadden zich ertoe verbonden om 30 % van de overeengekomen projecten rond de inzameling voor verwerking & recycling ofwel via hun nationale verenigingen, ofwel via de sectorgroepen binnen de EuPC te betalen

Vinyl 2010 werkt Doelscenario

…en er is nog een lange weg te gaan Doelscenario

Delen van de waardeketen moeten nog worden overgehaald De aanwezigheid van fabrikanten van rigide & flexibele pvc in de Vinyl 2010 Raad werd versterkt De uitstaande 30 % van de financiële bijdragen moet worden verzameld Recovinyl moet door de verwerkingsbedrijven blijvend gesteund worden Er moeten gelijke concurrentievoorwaarden voor de inzamelings- & recyclingprogramma's van zowel afzonderlijke als gemengde producten worden gegarandeerd Doelstellingen van loodstabilisatoren moeten worden verwezenlijkt

onze baby De Vinyl Foundation werd geboren: onze baby Verbintenis van alle partners om te blijven samenwerken Voorstel van alle partners om 30 % van de financiële bijdrage van verwerkingsbedrijven in te zamelen via een nieuw mechanisme - de ‘Vinyl Foundation’ Fabrikanten van pvc-hars aanvaarden het om consumenteninformatie aan onafhankelijke derde partijen te bezorgen Er wordt erkend dat het nieuwe financieringssysteem een kans is om naar beneden in de waardeketen te communiceren, bewustzijn voor inzamelings- & recyclingprojecten van Vinyl 2010 en betrokkenheid bij de uitvoering ervan te creëren

Er werd speciaal een onafhankelijke complementaire organisatie opgericht om de Vinyl 2010-projecten namens de verwerkingsbedrijven te financieren Fabrikanten van pvc-hars verschaffen informatie over hun verkoopvolumes aan KPMG die namens de Vinyl Foundation werkt Het versturen van aanvragen tot betaling aan verwerkingsbedrijven, evenals het werven van fondsen gebeurt door KPMG namens de Vinyl Foundation

Structuur Vinyl Foundation: De Vinyl Foundation Raad omvat een bedrijfs- vertegenwoordiger van verschillende sectorgroepen van de EuPC Het geld zal rechtstreeks aan overeengekomen Vinyl projecten en sectorgroepen worden uitgedeeld, op basis van het door Vinyl 2010 goedgekeurde budget Smoort het probleem van klaplopers in de kiem en verspreidt de boodschap verder Publicatie van een positieve lijst van bijdragers Bijdragers mogen hun label van Vinyl 2010-partner in de marketing van hun producten gebruiken

Conclusie Onze verantwoordelijkheid als pvc-sector bestaat erin goede ouders voor onze baby te zijn. Hij heeft de steun van ieder van ons nodig om te groeien en te bloeien. Dat is onze investering in onze toekomst.