Kapitel 11 Dennis en Hendrik

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Loverboys alles over loverboys.
Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Het geheim van het 100e doelpunt
Een bericht speciaal voor jouw m’n
De Drama Driehoek.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
LIES werd op jaar, is reeds 13 jaar gestorven en werd dus 14 jaar oud 13 plus 14, 27 een enorm stuk van ons leven 27 jaar geleden in juni,
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
hoe overleef ik mijn vakantie
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Sinterklaas 2006/2007 Annie M.G. Schmidt school. Kinderen van de Petteflet “Kinder Opvang Esrein” hebben ook Sinterklaasfeest.
Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Wiebel Kees Nik’s boekbespreking 25 okt 2007 Inhoud: 1. Titel,
Door Marit Mulder.
Sjakie en de Chocoladefabriek
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
Meneertje Blij en Somber
Ab Kan Restaurant beheerder.
Kapitel 12: S Gemaakt door Bart.
Door Duco Haal Diederik Wijs
Das Versprechen Emily Gohres & Nicole van Rijn
EEN FOUT IN DE VROUW Toen God de Vrouw schiep, was hij bezig aan de zesde dag van de schepping, en aan het overwerken. Een engel verscheen en zei Hem:
Gemaakt door: Fardau Kleefstra
EEN VERRASSING KRIJGEN
MAX de gelukkigste hond van de wereld
Terugblik op de Toermalijn
Oog in oog, hand in hand ….
Achtste-groepers huilen niet.
Thema voor vanavond is:
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Glow.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Dagboek van een vrouw.
Kapitel 11 Dennis & Stephan Duits 4-3
Das Versprechen Hoofdstuk 5 (seite 50-63).
1 1. Dauerverhör = Kruisverhoor 2. Schreibtisch = Bureau
Das Versprechen Kapitel 3: Seite
Kapitel 6 Das Versprechen
Das Versprechen Kapitel 10: Seite
Laurens Tessel Roeland. das Nichtabreisehet feit dat hij niet vertrok die Verzweiflungde vertwijfeling der Schuldde schuld das persönliche Situationde.
 Der Arzt= de arts  Die Photographien= De foto’s  Die Benzinetankstelle= het benzinestation  Der Vertreter= De vertegenwoordiger  Der Damencoiffeur=
Kapitel 9 Seite
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Interpreteren van data
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Vier broers verlieten het ouderlijk huis om te gaan studeren.. Alle vier werden succesvolle, welgestelde dokters en advocaten..
De koning en de arme violist.
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Slot 4Hc.
Uitleg persoonsvorm (pv)
Herinneringskamp Westerbork
De handicap.
De profeet Pablo Gargallo ( ).
‘n Kleine jongen rijdt met zijn vader langs het ’’ hete ‘’ kwartier van de stad en vraagt aan zijn papa.
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Wat zijn verwijswoorden en hoe gebruik je die?
Methodiek: Plancyclus
Weblog. Waarom?? Ouders de school in halen Kinderen over ervaringen laten schrijven en tekenen Samen werken aan een eindproduct ICT bij jonge kinderen.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Transcript van de presentatie:

Kapitel 11 Dennis en Hendrik Das Versprechen Kapitel 11 Dennis en Hendrik

Sleutelwoorden Die Geschichte = het verhaal Die Tankstelle = het tankstation Das Rasiermesser = het scheermesje Die Unschuld = de onschuld Der Köder = het aas Der Zauberer = de tovenaar Die Genialität = de genialiteit Die Wirklichkeit = de werkelijkheid objectiv = objectief Der Detektiv = de detective

Samenvatting In hoofdstuk 11 kijkt Dr. H terug op het toch wel vreemde verloop van het boek. Je kan het wel redelijk treurig noemen. Er wordt terug gekeken op hoe Matthai niet geloofde dat Von Gunten de dader van de moorden was. Ook wordt er teruggeblikt naar het begin van het boek. Toen er de belofte werd gedaan aan de ouders van Gritle om de dader te vinden. De egeltjes worden ook nog besproken die Gritle van de tovenaar kreeg. Diezelfde tovenaar die de dader bleek te zijn en het plan om de dader te arresteren van Matthai zijn ook belangrijk.

‘Die Zusammenfassung’ Nieuwe titel ‘Die Zusammenfassung’ Dit hoofdstuk staat in het teken van het samenvatten en terugblikken van het boek.

Vertalen van het citaat 1 “Die Aufgabe der Schriftstellerei bestehe schlieβlich darin die Dinge durch einen bestimmten Dreh durchsichtig zu machen, damit die höhere Idee hinter ihnen durchschimmere” ‘De opgave van de schrijverij bestaat alleen om dingen door een bepaalde draaiing transparant te maken zodat de hogere gedachten van hen doorschemeren’. Dr. H. zegt dat, hij probeerd zich een voorstelling te maken van de gedachten van Matthai in dit hoofdstuk. Maar toch komt hij er niet echt uit.

Vertalen van het citaat 2 “Nichts is grausamer als ein Genie, das über etwas Idiotisches stolpert.” ‘Niets is wreder dan een genie, die struikelt over iets idiots. Dr. H. zegt dat, omdat hij de theorie van Matthai probeert te verklaren. Matthai zit mis, terwijl hij een geweldige detektiv was. Een genie die struikelt over iets wat hij over het hoofd heeft gezien.

Beantwoorden Bonusvragen 49-52 49. Dr.H komt in dit hoofdstuk aan bod met al zijn gedachten. Het perspectief wisselt dus van Matthai naar de Dr.H. 50. Dr. H vertelt hem dat hij een genie is. 51. Annemarie is een vrolijk meisje dat dus ook altijd vrolijk is. Kenmerkend aan haar is dat ze mooi, gelukkig, blij, fantasierijk maar toch ook wel een beetje angstig is. 52. Omdat het verhaal anders niet compleet zou zijn.

Onze proefwerkvraag ‘Wie kregen de beloftes aan het begin van het boek?’ ‘De ouders van Gritle’.