De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan."— Transcript van de presentatie:

1 Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
Weetjes Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.

2 Het gebruik van de kleur ZWART.
Zwarte kleding werd gedragen voor de natuurlijk energie. Iets dat een donkere kleur heeft, is ook warmer. De zwarte kat hadden de eenzame oude vrouwtjes gewoon als huisdier.  Zwarte heksen zijn meestal een groep en aanbidden wel de duivel.  

3 Vliegende heksen. Voor het vliegen op de bezemsteel zijn er meerdere verklaringen. Veel heksen waren psychisch gestoord. Omdat er namelijk ook heksen waren die zonder marteling vrijwillig bekentenis hadden afgelegd. Dan zou het kunnen zijn dat ze dachten op hun bezemsteel naar de duivel te zijn gevlogen om dat ze schizofreen waren.

4 Boek der schaduwen. Het boek der schaduwen is ook iets dat elke heks heeft. Dit boek staat vol met recepten, formules, ervaringen, methodes en spreuken. In dit boek schrijven alle heksen zelf dingen op die ze geleerd en ervaren hebben. 

5 Witte hekserij. Witte hekserij is gebaseerd op het oude geloof en de vroegere hekserij. Het grote verschil tussen witte en zwarte heksen is dat witte heksen hun magische krachten goed gebruiken en het niet tegen mensen gebruiken maar het juist gebruiken om mensen te helpen. De witte heksen maken veel gebruik van kruiden, wierook. De cirkel die zich om zich heen trekken is het belangrijkste van het ritueel, de cirkel is de tempel van iedere heks. 

6 En dan nu de laatste weetjes:
Een mannelijke heks is een tovenaar. Iedere heks heeft een plekje waar ze niets voelt. Dit kan een wrat, een litteken of een grote sproet zijn. Een lelijke, oude heks kan zich veranderen in een mooi, jong meisje. Maar de betovering duurt maar even; helaas wel lang genoeg om iemand in de val te lokken.

7 Klik hier om terug te gaan naar de hoofdpagina.
Heksen eten nooit zout! Zout is het teken van de wijsheid. Met een zakje zout onder je kleren ben je veilig voor heksen. Een heks mag nooit haar spiegelbeeld zien. Dan verliest ze haar toverkracht. Een heks vliegt het liefst bij volle maan. Bij volle maan is haar kracht het grootst. Klik hier om terug te gaan naar de hoofdpagina.


Download ppt "Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan."

Verwante presentaties


Ads door Google