Uit de Franse revolutie Gemaakt door Miranda en Jip

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De bedenker van het Daltononderwijs
Advertisements

‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Guillotine.
Rembrandt.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Christophel Columbus.
Napoleon Bonaparte
De Eiffeltoren en de Mona Lisa
Door: Koen, laura, Biek en Jesper Uit groep 6!!!!
Anne-Frank.
John Cabot Op weg naar Canada.
Pucca verdwaalt In Het bos Pucca plukt bloemen Ze ziet vlinders. Eén vlinder is heel bijzonder. Hij is roze en is veel groter.
Vrouwzijn.
De Bataafse Revolutie Paragraaf 2.5.
Door Axelle, Jolien en Michiel
Frankrijk voerde oorlog tegen landen die bang waren voor een revolutie
De Republiek in een tijd van vorstenH4.3 Stadhouder-koning Willem III Karel II was familie van Lodewijk XIV en wilde ook een absolute koning worden Hij.
Kenmerk 30 De democratische revoluties in westerse landen met als gevolg discussies over grondwetten, grondrechten en taatsburgerschap Les 2: Verloop van.
H7:§ 3:p168-9 Verlichte Macht In de 18e zijn er absolute vorsten van het Ancien Régime die hun macht op sommige gebieden wijs aanwenden Zij voerde een.
Er was eens een kasteel en daar woonde een koning.
Gemaakt door: Denise Nicole Max
De Franse revolutie.
gemaakt door: Eshan-joshua & Priya
MAX de gelukkigste hond van de wereld
Tijd van Pruiken en Revoluties
Paragraaf 10 Aan het werk!.
Historisch overzicht Nederland
Paragraaf 2.3 De Revolutie Begint!!.
Gevolgen van de revolutie
Jongen van twaalf Op de drempel Op de drempel tussen kind en volwassen tussen kind en volwassen ontdekken wie je bent ontdekken wie je bent Jezus van twaalf,
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik foto’s zien en recensies. Gemaakt door Gilian Sanders 4hna.
Parijs. Trocadéro Het station werd geopend op 2 oktober 1900 als onderdeel van de toenmalige metrolijn 2 Sud. Vanaf 14 oktober 1907 lag het station langs.
DE CLANDESTIENE ZWARTE CHIRURG
Quiz Thema Alles of niets  Excuses Belgen 100 Euro 100 Euro
Anne Frank was een joods meisje uit de 2e wereldoorlog.
Witte wieven Dit verhaal Karlijn, Lori, Sanne, Lisa, Lotte. Betekenis.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Mijn museum Gemaakt door Xander.
De dans Mijn spreekbeurt gaat over de dans. Ik heb het onderwerp gekozen, omdat het mijn hobby is en ik er veel over weet.
Het verhaal van Pasen.
Paragraaf 1.2 Bestuur en cultuur.
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
Paragraaf 1.2 De Renaissance.
Alexander, Napoleon en Joséphine
Herinneringskamp Westerbork
Hoofdstuk 3: Regenten en Vorsten
Eén stem per afgevaardigde zul je bedoelen 600 burgers & boeren
Wat moet je weten aan het eind van de les?
Welke groepen in Frankrijk waren ontevreden in de 18de eeuw
Leonardo da Vinci Door Tine.
Verkeerde verwijswoorden
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Paragraaf 3 Opkomst van machtige vorsten
Wetenschappelijke Revolutie, Verlichting en Franse Revolutie
H2 Pruiken en revoluties§2.3 Revolutie in Frankrijk Welke groepen in Frankrijk waren ontevreden in de 18 de eeuw en waarom waren zij ontevreden? Waarom.
Revoluties in Europa.
Dominee of schilder Vincent van Gogh werd in 1853 geboren in Zundert, een dorpje in Brabant. Vincent was eerst dominee, hij was erg gelovig. Op 27 jarige.
Renaissance De wedergeboorte.
3 Tsarina Catharina Catharina de Grote. Catharina was geboren als Duits prinsesje en ze werd tsarina van Rusland. Om te laten zien dat ze tsarina was,
2 Er was eens een prinses Catharina de Grootste. Met welk zinnetje beginnen veel sprookjes?  Juist. Met er was eens… Het verhaal van Catharina is echter.
23 Het streven van vorsten naar absolute macht 27 Rationeel optimisme en een ‘verlicht denken’ dat werd toegepast op alle terreinen van de samenleving:
Waarom is de Franse revolutie eigenlijk belangrijk?
Romanovs & Revolutie 3 Oorlog en revolutie.
Blok III Jezus, Gods Zoon
Tentoonstelling Leonardo da Vinci
Transcript van de presentatie:

Uit de Franse revolutie Gemaakt door Miranda en Jip Etta Palm Uit de Franse revolutie Gemaakt door Miranda en Jip

Etta Palm in de Franse Revolutie In 1789 brak in Parijs de Franse Revolutie uit. Etta Palm, die daar nog steeds woonde, had veel nieuwe ideeën. De Franse Revolutie streed voor vrijheid, gelijkheid en broederschap. Maar zag daarbij het vrouwelijke deel van de mensheid over het hoofd. Etta ging een stap verder. Zij was de eerste Nederlandse die fanatiek streed voor de gelijkheid van man en vrouw. Als een van de weinige vrouwen tijdens de Revolutie durfde ze toespraken te houden, waarin ze erop wees dat vrouwen niet onderdeden voor mannen.

informatie over Etta palm Etta Palm (1743-1799) 'La baronnesse d'Aelders', werd op 3 mei 1743 gedoopt in de Martinikerk in Groningen . Haar ouders waren Jacobus Aelders Nieuwenhuys en Agatha Petronella de Sitter. Vader Jacobus overleed op jonge leeftijd in 1749, Het gezin woonde in de Poelestraat .

nog meer informatie In 1767 vetrok Etta uit Groningen naar Amsterdam waar enkele familieleden woonden. Een volgende verbintenis was de advocaat Jan Munniks, die juist in Messina was benoemd. Op weg naar Messina werd Etta Palm ziek en bleef achter in Parijs. Hier gaf zij zich uit voor baronnese d'Aelders. Etta was een slim meisje, in haar jeugd was zij vaak bij studenten. Tot zij Christiaan Ferdinand Lodewijk Palm ontmoette, een zoon van een generaal uit Arnhem Zij trouwden op 3 september 1762 en woonden aan de Grote Markt. Het karakter van Etta bracht echtgenoot Palm tot wanhoop. Hij wilde scheiden en vertrok al snel naar Batavia als ambtenaar bij de VOC.

Franse Revolutie De Franse Revolutie is de naam voor de tijd van grote politieke en sociale veranderingen in Frankrijk tussen 1789 en 1804.

Het boek \ Er is ook een boek uit gekomen van de Franse Revolutie dat boek is van P.F. Thomése en het boek Heet het zesde bedrijf

Franse revolutie Etta Palm alias barones d'Aelders (1743 - 1799) is een vergeten vrouw uit onze geschiedenis. Ze groeide op in Groningen, trouwde, scheidde, zocht en vond het avontuur. Ze maakte haar carrière als baas in de hofkringen van Versailles. Haar tijd breekt aan tijdens de Franse Revolutie, een tijd van een ongekende show, waarin al het denkbare plotseling mogelijk wordt. Meegesleept door de nieuwe geest die in Parijs was gekomen  

Franse revolutie 2 De Fransen zijn erg trots op 'hun' revolutie. Een spontane volksopstand die het absolute koningshuis ten val bracht en die gelijkheid, vrijheid en broederschap moest brengen. Kijk bijvoorbeeld naar het 14 juli feest.

nu Frankrijk

Nu Frankrijk 2 Het Louvre is een zeer groot museum in het hart van Frankrijk, Parijs. Het ligt net ten noorden van de Seine en is eenvoudig met de metro te bereiken. Het bestaat uit drie vleugels; de Richelieu-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel. De Mona Lisa van Leonardo da Vinci is waarschijnlijk het beroemdste stuk uit de collectie van het Louvre.

einde einde

conclusie We hebben dit onderwerp gekozen omdat: Het over de geschiedenis gaat en dat vinden we interessant

} } happy end! end! end!