De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Franse revolutie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Franse revolutie."— Transcript van de presentatie:

1 De Franse revolutie

2 Franse revolutie De Franse Revolutie
De Franse revolutie heeft een eind gemaakt de regeringsperiode van Lodewijk XVI( 16 ). Op 21 januari 1793 is de laatste koning van Frankrijk onthoofd. Zijn vrouw Marie Antoinette zou dat ook kunnen overkomen. Rond 1789 begon in Frankrijk het besef te groeien, dat het toch eigenlijk vreemd was, ze vonden het vreemd dat de koning niks te vertellen had tegen zijn volk.

3 Dit is Lodewijk XVI<<<

4 Franse Revolutie 1789 Waarom de Franse Revolutie? Deze revolutie is enorm belangrijk geweest. De revolutie is een soort modelvoorbeeld geworden. Bovendien is dit het begin van het moderne Europa.

5 Plaatje Zo zag het eruit in de Franse revolutie De Franse revolutie
bracht Napoleon Bonapart aan de macht.

6 Revoluties verlopen meestal in 3 fase’s
1ste fase De bestaande regering wordt verdreven en gematigde hervormers krijgen de macht in handen. Deze gematigde hervormers willen wel veel veranderen maar niet te snel en met zo weinig mogelijk geweld.

7 2de fase De gematigde leiders kunnen de macht niet in handen houden
2de fase De gematigde leiders kunnen de macht niet in handen houden. Zij worden verdreven door radicale hervormers. Deze radicalen willen snel veel veranderen en doden tegenstanders

8 3de fase Door het geweld van de radicalen ontstaat chaos in het land
3de fase Door het geweld van de radicalen ontstaat chaos in het land. De kans is dan groot dat een sterke man, bijv. een generaal, geholpen door het leger, de macht grijpt.

9 Omdat men trots is op zijn vaderland worden de ideeën van de revolutionairen naar het buitenland verspreid en daarom veroverden ze soms landen. Er zijn overeenkomsten en verschillen tussen revoluties. Er zijn meer bekende revoluties: zoals de Russische revolutie.

10 Verandering Een revolutie is een grote verandering in de samenleving die in korte tijd plaatsvindt. Meestal wordt bij een revolutie op politiek gebied door de ene bevolkingsgroep de macht van de andere bevolkingsgroep met geweld overgenomen en voert de regering veel belangrijke veranderingen door in de samenleving.

11 Einde

12 Gemaakt door Martina! Ik zit in groep 7B Ik heb dit onderwerp gekozen omdat het mij wel een leuk onderwerp leek.


Download ppt "De Franse revolutie."

Verwante presentaties


Ads door Google