De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De paus Het is geen nieuwtje meer, de paus is dood, ondertussen is er zelfs al nen anderen. WHC zal u aan de hand van deze voorstelling wegwijs maken in.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De paus Het is geen nieuwtje meer, de paus is dood, ondertussen is er zelfs al nen anderen. WHC zal u aan de hand van deze voorstelling wegwijs maken in."— Transcript van de presentatie:

1 De paus Het is geen nieuwtje meer, de paus is dood, ondertussen is er zelfs al nen anderen. WHC zal u aan de hand van deze voorstelling wegwijs maken in de gebeurtenissen rond het overlijden van de paus, en de verkiezing van den nieuwen, veel plezier!

2 De dood van de paus  2 april 2005 was de grote dag, de dag waar iederen in spanning zat opt Sint Pietersplein in Rome. 21.47 uur gebeurde het, de paus is definitief de pijp uit. 1000den mensen stonden te janken in Italië, en ook onzen Artuur, ie was er namelijk helemaal kapoot van ;-) (alleeja kapot :p)

3 Gegroet Johannes Paulus  Enkele dagen later was zijn lijkopgebaard, na enkele chemische behandelingen, en het volledig leeghalen van zijn aders, kon je het lijk gaan begroeten. Ook wij waren erbij! Het was echt een hele belevennis om daar meer dan 28 uur in de rij te staan om zijn lijk te zien. Kmoe wel zeggen, voor nen paus te zijn, manieren kende hij niet! Want net op het ogenblik da Tuure hem begroette liet hij nog wat laatste adem vliegen … :p en stinken da da deed!

4 De begrafenis  We zijn niet alleen naar Italië geweest om zijn lijk te begroeten, maar ook om de uitvaartplechtigheid bij te wonen. Er waren veel belangrijke mensen te zien, onder andere Ruth… ze was zo blij met de verrassing die WHC haar gaf, de paus lag haar dicht aan het hart, en vonden het gepast dat ze er ook zou zijn. Ratzinger leide de plechtigheid, terwijl het publiek eronder lijde :d zo ne zagevent, moe da ooit paus worden? ;)

5 Het conclaaf  Na 10 dagen van rouw begon het conclaaf, ook onze goeie vriend Artuur vertrok naar Italië (zijn verslag kan je nalezen in Two) Na twee dagen overleggen kwam er (na lang twijfelen over de kleur) toch witte rook uit de schouw, en dat geeft aan dat er een nieuwe paus is verkozen!

6 Habemus Papam  “HABEMUS PAPAM” riep de rechterhand van Joseph Ratzinger. De nieuwe naam van de paus werd bekend gemaakt, terwijl BENIDICTUS XVI zijn nieuwe kledij aantrok. Jammer voor Tuur want hij is het niet geworden, maar Artuur jongen, nog een paar jaar, en ge maakt misschien weer kans !

7 Benidictus XVI


Download ppt "De paus Het is geen nieuwtje meer, de paus is dood, ondertussen is er zelfs al nen anderen. WHC zal u aan de hand van deze voorstelling wegwijs maken in."

Verwante presentaties


Ads door Google