1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Advertisements

Genezing op sjabbat Johannes 5:1-18
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Als vreemdeling op weg naar Huis
Video clip scheermesjes fabrikant….
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
De Heilige Geest in het Oude Testament
Het dak eraf Marcus21-12.
Stromen van levend water Johannes
Wat is de bedoeling van Johannes?
Welkom.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Genezing!.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Genesis (B-Rasjiet): het begin van alles
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Mattheüs: Jezus de Zoon van Abraham, van David Marcus: Jezus de dienstknecht, de obed-JHWH Lucas: Jezus is de Zoon van Adam Johannes: Jezus is de Zoon.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Romeinen Denken en Dienen.
Romeinen 15:23-28 Plannen van Paulus.
Klinkende herinnering!
GEZEGEND nieuwjaar! wat is dat?.
Pasen & Pinksteren op één dag!
de bloeiende staf van Aäron
Hout, hooi & stro 1Korinthe
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
14 maart 2013 bijbelstudie nr. 6 Vanaf hoofdstuk 3:4.
28 maart 2013 bijbelstudie nr. 7 Vanaf hoofdstuk 3:15 1.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
1 19 sept 2013 Rijnsburg 19 sept 2013 Rijnsburg. 2 Lezen: Hebreeën 6:1-8 BELANGRIJK voor het verstaan van de Hebreeën-brief  de brief staat (oorspronkelijk)
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
‘voor de kinderen’.
God maakt zijn zegen waar 1.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Genade schenken 1.
‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijn-bouwer.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
De schepping van Genesis één.
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
de Heilige Geest van de Hemelse God
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
DE DRIE GERICHTSTRONEN ( vindt plaats vóór de Grote Verdrukking )
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
In Uw licht zien wij het Licht
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Het Sabbats Principe Hebreeën 4: Verwarring… Na ons sterven…?!
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Transcript van de presentatie:

1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus

De dag, die in vuur verschijnt

BOUWEN AAN GODS BOUWWERK

Fundament: Jezus Christus

Bouwmaterialen

Goud, zilver en kostbare stenen

Hout, gras en stro

De dag, die in vuur verschijnt

32 Toen de Israëlieten in de woestijn waren, vonden zij een man die houten sprokkelde op de sabbatdag. 33 En zij die hem aantroffen terwijl hij hout verzamelde, brachten hem naar Mozes en naar Aäron, en naar heel de gemeenschap. 34 Zij namen hem in hechtenis, want er was nog geen beslissing genomen wat met hem gedaan moest worden. 35 Toen zei Jahweh tegen Mozes: Die man moet gedood worden, ja dood. Heel de gemeenschap moet hem met stenen werpen buiten het kamp. 36 Toen bracht heel de gemeenschap hem weg tot buiten het kamp, en zij wierpen hem met stenen, zodat hij stierf,zoals Jahweh Mozes geboden had.Numeri 15:32-36

Want de Thora, hebbend een schaduw van de toekomstige goederen, en niet zelf het beeld van de dingen… Hebreeën 10:1

Waarom zo’n zware straf? 8 Gedenk de sabbatdag, dat u die heiligt. 9   Zes dagen zult u dienen en al uw werk doen, 10 maar de zevende dag is de sabbat van Jahweh, uw God. Dan zult u geen enkel werk doen, u, noch uw zoon, noch uw dochter, noch uw slaaf, noch uw slavin, noch uw vee, noch uw vreemdeling die binnen uw poorten is. 11 Want in zes dagen maakt Jahweh de hemel en de aarde, de zee, en al wat erin is, en Hij stopt op de zevende dag. Daarom zegende Jahweh de sabbatdag, en heiligt die.

Hout… gras en stro…. Toen liet Mozes heel de gemeenschap van de zonen van Israël bijeenkomen en hij zei tegen hen: Dit zijn de woorden die Jahweh geboden heeft om ze te doen: Zes dagen moet er werk verricht worden, maar de zevende dag moet heilig voor u zijn, een sabbat, een dag van volledige rust, voor Jahweh. Ieder die op die dag werk verricht, moet gedood worden. Exodus 35:1,2

sabbat ‘een dag van volledige rust, voor Jahweh’ ‘dan zult u geen enkel werk doen’ sabbat ‘een dag van volledige rust, voor Jahweh’

hout verzamelen werken van de mens

Sabbat: 7e dag het Messiaanse rijk; rust, geen werken; geen manna verzamelen

Gelovige leeft in rust: Sabbat: een type! Leven uit de beloften van God.

Man die hout verzamelde op sabbat zelf aan de slag gaan met eigen werken

Sarai Hagar Izaäk Ismaël Zeg mij, jullie die onder de Thora willen zijn, horen jullie de Thora niet? ….. Welke dingen zijn, die andere beduiding hebben….. Galaten 4:21,23 Sarai Hagar Izaäk Ismaël

Geloof werken Zij zeiden dan tegen Hem: Wat moeten wij doen, opdat wij de werken van God mogen verrichten? Johannes 6:28

Jezus antwoordde en zei tegen hen: Dit is het werk van God: dat u gelooft nbin Hem die Hij gezonden heeft, diegene! Johannes 6:29

Wij gaan in in de rust van het geloof!

Adam Romeinen 3 Abraham Romeinen 4 David Romeinen 4 Leefden op de beloften van God

Israëls herstel  op de 7e (ook de 3e) ingaan in de rust van het geloof in: Messiaanse rijk Dag van Jahweh Het koninkrijk

13 …ieders werk zal openbaar worden 13 …ieders werk zal openbaar worden. ……en hoe ieders werk is, zal het vuur beproeven. 14 als iemands werk zal blijven dat hij erop gebouwd heeft, zal hij loon ontvangen. 15 Als iemands werk verbrandt, zal hij schade lijden.

Hout: eigen werken Gras: vlees Stro: tichelstenen bakken

Goud: Zijn werk Zilver: Hij betaalde Kostbare stenen: geloofswerken

Werk van het geloof: Thessalonicenzen Werk van het geloof: Thessalonicenzen! - de levende en ware God dienen - Zijn Zoon uit de hemelen te ver- wachten