In hoeverre zijn de transformaties die de Efteling aanbrengt in het park om het concept ‘de Winterefteling’ te communiceren effectief?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De entertainmentbranche bezoek aan een tv studio opname met publiek
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Groepje: Alissa Beijdorff Mark Aarden Maurice America Brad Bijtjes
Dichtwedstrijd voor basisscholen. Dicht je taal..
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
Met 30% korting! Dus nu voor 50 euro!
Spel uit top 20 gamer.nl Grand theft auto V
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
De mobiele Efteling plattegrond nog meer plezier!
Samenstelling en fotobewerking: Alberto
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
IMPACT HELMOND 2012  Opgericht in 2004  25 organisatievrijwilligers  Grootschalig, uniek, muzikaal en cultureel, jongerenfestival wat jaarlijks plaats.
WoW EMEG-LIJST.  Vrienden  Nieuwsgierig  Enthousiast broertje WAAROM?
PECHA KUCHA een week Nos- Journaal. NOS journaal Brengt nieuws vrij zakelijk Uit Nederlands perspectief Op de publieke omroep.
Welke trends komen terug
Lazy Sunday Lazy Sunday is een muzikante band met maarliefst 6 personen. De band covert liedjes van vroeger maar ook van nu. Dit doen ze met veel verschillende.
Verdienmodel Hrieps festival
Wij gaan naar zee -Ana - Cindy Dag een was top De dag was spannend. En we moesten afscheid nemen van de ouders broes of zussen. De trein vertrok iedereen.
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Denemarken Denemarken is een mooi en toerist-vriendelijk land .
De winter 2012 – 2013 was streng tot extreem streng, de water vogels hadden het behoorlijk moeilijk. Ik kreeg een zwak voor een zwaan en een eend, mijn.
De kinderen op school zeggen steeds twee woorden die ik niet begrijp …
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
Glow.
Van Abbemuseum.
Pamela Dorland 4hna.  Ik was donderdag 22 maart om 19:00 aanwezig in het klokgebouw om de glamping tentoonstelling te bezichtigen.  Ik heb vooral naar.
Een kasteel in de provincie Dorset in Zuid-Engeland.
Mijn werkverslag Inhoudsopgave Wat hebben we allemaal gedaan
Mam, ik heb een vraag … De kinderen op school zeggen steeds twee woorden die ik niet begrijp …
Wat heerlijk om een schat te vinden!
Het verdwenen paard Alisha en Melissa. Ja, hij is super lief. Wat een lief paard.
Groep 6 mei 2014 Schoolreis Tuinen Ons werk in de klas Extra hulp.
Annie The Musical.
Mazes + The Benelux in Stage 01, 013 Tilburg Wat zijn de verwachtingen vooraf? Wat is je ervaring geweest? Wat is het verschil?
Presentatie studiecoaching
Inspirationpoint Valkenswaard.
House of Freaks BEACHCLUB VROEGER. Wie? Wat? Waar?  House of Freaks  2 juni :00 – 00:00  Beachclub Vroeger  Bloemendaal.
TEVREDENHEIDONDERZOEK 2014 GEMAAKT DOOR: NICK HENRIQUEZ.
Sneeuwbal Festival. Opdracht Observeer het publiek tijdens je bezoek.
Ciara ‘The Sand’. Opdracht Observeer het publiek tijdens je bezoek.
Harry Potter Studios.
3FM Serious Request.
{ Premiere The Fast and the Furious 6. Wat zijn jou ervaringen? Wat zijn jou ervaringen? Opdracht.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspronkelijke titel: How deep the Father's love for us © 1995 Kingsway's Thankyou Music / Universal.
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
Tom en de pony Door Mathias Benoit. Tom ging met zijn mama en papa op reis naar Nederland. Ze gingen naar een huisje waar ze een pony kregen tijdens hun.
{ World of Warcraft. Wat zijn je verwachtingen? Wat is je ervaring? Wat is het verschil? Opdracht Opdracht.
Mijn verjaardag..
Spel uit de top 20: Fifa ’13..
Jezus roept de leerlingen
Opstel schrijven.
Gedachtegang van een man....
Ik wou dat ik een vulkaan was, dan kon ik de hele dag roken en zou iedereen zeggen: "kijk hij werkt".
Op de veemarkt lopen op de veemarkt Een man en vrouw
Verwachting Mijn verwacht van dit spel was erg laag. Voordat ik het spel ging spelen, vond ik het er maar stom, makkelijk en kinderlijk uitzien. Ik wou.
Redmer Jorna 1T. Agenda  Afgelopen jaar  Studiekeuze & ambities  Osiris  Competenties  Leerdoel  Werkveldoriëntaties  Feedback klasgenoot  Toekomst.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Hoi ....
Onze doelen en visie in beeld
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
ZORGSTROOM CONCERT Het Zeeuws Orkest 27 januari 2013.
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Gemaakt door rosa hallo kommie hoe is ie.wow tijd niet gezien !!!!
Bella is wanhopig op zoek naar mij. Hierdoor gaat ze gevaarlijke dingen doen, hou jij haar tegen?
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Transcript van de presentatie:

In hoeverre zijn de transformaties die de Efteling aanbrengt in het park om het concept ‘de Winterefteling’ te communiceren effectief?

Algemene Informatie 8 november 2012, de eerste dag van de Winterefteling (tevens mijn bezoekdatum) Sommige attracties gesloten gedurende de Winterefteling vanwege het weer Extra aankleding van het terrein gedurende de Winterefteling (zie volgende slide)

Extra’s Bij het concept ‘de Winterefteling’ hoort een andere aankleding van het park en een aantal specifieke details: Kampvuren verspreid over het park Nepsneeuw bij de food- en merchandisekramen Wintermuziek Aangepaste merchandise (knuffels e.d.) in de kramen Schaatsbaan

Mijn beleving Ik zag duidelijk het verschil tussen de ‘gewone’ Efteling en de Winterefteling maar ik had meer verwacht: In attracties het concept doortrekken. Nu was daar geen verandering in beleving t.o.v. de reguliere Efteling In de wachtrijen van attracties aanpassingen doen Bij de entree meer aandacht op het concept Standaard toegangskaartje, niks speciaals mee gedaan Speciale wintermenu’s in de restaurants. Glühwein buiten Sommigen attracties waren dicht maar de entreeprijs was gelijk en voor de schaatsbaan moest betaald worden. (minder waar voor je geld)

Conclusie De Winterefteling is een leuk concept om zo in de winter toch publiek naar het park te trekken. Echter kan er meer aan gedaan worden, zeker als we op detail gaan kijken. En laten de kleine details nou net het grote verschil maken! Nu kan het zijn dat dit te maken heeft met het feit dat ik het park bezocht op de eerste dag van de Winterefteling (dat misschien was nog niet alles klaar), maar dit zou niet moeten kunnen. Geslaagd? Sowieso leuk om in de Efteling te zijn maar ik vond het jammer dat sommige attracties gesloten waren en dat er niet veel voor in de plaats was gekomen. Het concept ‘Winterefteling’ was daarmee voor mij niet voldoende.