Onderzoek t.b.v. (jeugd) concept BELEIDSPLAN

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
TVW actieplan waar wij met elkaar aan willen werken.
Advertisements

Verenigings meerjarenplan Agenda presentatie  Plan van aanpak  Taak commissies  Bevoegdheden commissies  Invloed leden  Jaarplan  Stellen.
“Smash sportief op weg naar 2020”
Beleidsplan sc Victoria ’04
WAAROM NIEUWE STATUTEN? WAAROM NIEUWE HHR? • Huidige statuten: 1983 • Praktijk op aantal punten anders • Rol KNHB komt niet naar voren • Huidige HHR: 1989.
1 Club & cultuur Hockey •Sportiviteit voor prestatie, proces voor resultaat, plezier en prestatie gaan hand in hand •Elk lid kans op maximale ontwikkeling,
SVK Korfbal Thema avond op weg naar 2015 Door Tijs Huisman 9 april 2010.
Ontwikkelplan MFC De Kreek Visie en rendement Presentatie Commissie Samenleving en Financiën Gemeente Maasdriel, 21 augustus 2012 door Leendert de Jonge.
Kostenbeheersing leerlingenvervoer case Gemert-Bakel
Conditietest als basis voor samenwerking. De conditietest is een hulpmiddel voor vrijwilligersgroepen om: de huidige kwaliteit van de groep te meten en.
Commissies Technische commissie o Zorgdragen voor de organisatie rond trainingen o Het samenstellen van teams o Zorgdragen voor de organisatie van toernooien.
o welkom o voorstellen bestuur o opening vergadering o vaststelling agenda o financiën o eindafrekening en verantwoording o 2010 K&V Luc van Dam / kascommissie.
SPIKER OP (CLUB)KOERS.
Presentatie Adviescommissie BSC’68
Aanpassing Selectie beleid. Waarom aanpassingen in het huidige selectie beleid?
Monique de Leijster en Maarten Kuif Dubbel Zes ‘66
Terugkoppeling Heidedag januari Heidedag januari 2010 terugblik Thema: Kijk naar binnen, kijk naar buiten, en vooruit Sterkte en zwakte van OSC’45.
Samen maak je de vereniging ROHDA-Raalte Presentatie leden 2 november 2011.
VOORLOPIG BELEIDSPLAN LTV NEER Jaarvergadering Jan
Projectmatig werken...en dan?
Alcohol en drugbeleid in de onderneming Cao 100 in de praktijk.
22 maart 2012 Meerjarenbeleid AV De Spartaan Evaluatie beleid Bepaling doelstellingen (wenselijke situatie) Alternatieven en haalbaarheid.
Kenteq Erkennen Verworven Competenties Techniek “van praktijkervaring naar diploma” 12 november 2007.
Info-avond ouders en leden RKSVB
Wandel en gedrag Romeinen
Denken en dienen Romeinen
Romeinen Stellen en vernieuwen Evangelie is Gods kracht tot redding voor eenieder die gelooft.
Programma Verenigingsondersteuning Almelo
Welkom Workshop: Vereniging van de Toekomst Programma: -Voorstellen -Introductie Huis voor de Sport Limburg -Vereniging van de Toekomst.
Organisatieontwikkeling NPO (1)
INFO AVOND OUDERS VAN NIEUWE LEDEN. Agenda 1.Welkom / Even voorstellen 2.Leeftijd categorieën en trainingen 3.Begeleiding 4. Wat als je lid wordt! 5.Vrijwilligers.
Beleidsplan Vervolg 29 maart 2010 ALV. –Beleidsplan was een aanzet –Vervolgstap was het maken van een verdiepingsslag middels activiteitenplannen.
21/11/20141 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week De geschiedenis herhaalt zich steeds Spijtig!! Putin op bezoek Krim.
COACH-AVOND 15 september 2014
24/11/20141 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
24/11/20141 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
1 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
11/12/20141 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
11/12/20141 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week Alle nieuwe emissie’s van aandelen brengen enorme verliezen Of dit is typisch.
Algemeen beleidsplan IJBM doel van de vereniging “het bevorderen en beoefenen van het schaatsenrijden, in al zijn verschijningsvormen en in.
NAJAARSVERGADERING NOVEMBER KNSB en haar leden.
Welk beleidsspeerpunt hebben we gekozen?
MTB ver. Havelte eo Doelstellingen MTB ver. Havelte eo. Hoofddoelstelling: Het mountainbiken voor iedereen in Zuidwest Drenthe aantrekkelijk.
HTV Ten Woude Toekomstplan September 2015.
Ouder INFO avond JCIE & TJC 30 september 2015 vv ‘t Vliegdorp JCIE.
12c. Beleidsplan Seizoen Missie 1.Festilent creëert een prettige omgeving waarin de leden zich thuis voelen en op een prettige manier hun sport.
Op weg naar een Samenlevingsgerichte School De [naam school] wil ………………………
Welkom. Welkom Voorburgse Rugby - Club We staan! Nu gaan we leren lopen, samen met jullie! Organisatie: Bestuur: Bart, Kour, Maurits TC: Fer en Kour.
Zilveren Kruis Presentatieslides 100% tekst mét subtitel Resultaten tevredenheidsonderzoek LTV Leusden 2015 Onderstaande balk s.v.p. niet verwijderen.
Preventief Organisatie Advies 2014 Daan Ros Frank van Deventer.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Beleidsplan ZTC Waarom een beleidsplan?  Blik houden op de toekomst  Voorkomen van verrassingen  Aanjagen van vernieuwing  Hulpmiddel.
Algemene ledenvergadering februari Agenda 1.Opening en mededelingen 2.Verslag van de algemene ledenvergadering op 11 februari Jaarverslagen:
Presentatie Visie- en Beleidsplan. Kijk op de toekomst Beleidsplan 2012 – 2016.
Rugby Club ‘t Gooi Ambitie en (Re-)organisatie. Terugkijkend In 5 jaar tijd jeugd bijna verdubbeld – Van 100 naar 200 – Succesvol jeugdbestuur opgezet.
Introductieavond voor bestuursleden Beleidsvorming binnen een Scoutinggroep.
ClubMonitor. Algemeen Finance & admin. Lidmaatschapsvorm Sponsoring Hockeyvormen Families Communicatie Breedtesport Betaalde krachten Algemeen Andere.
LAC FRISIA 1883 Onze vereniging Een historische vereniging die staat voor: Plezier en prestatief Top amateurvoetbal Maatschappelijke en sociale betrokkenheid.
LAC FRISIA 1883 Onze vereniging Een historische vereniging die staat voor: Plezier en prestatief Top amateurvoetbal Maatschappelijke en sociale betrokkenheid.
ROTARY CLUB ……. Jaarplan 2016 – 2017 Bestuur bestaande uit: Voorzitter: naam Inkomend voorzitter: naam Secretaris: naam Penningmeester: naam Uitgaand voorzitter:
Vrijwilligersbeleid bij SVC’08.  Beoefenen en bevorderen van de voetbalsport in al zijn vormen. Wij doen dit door deel te nemen aan door de KNVB georganiseerde.
Dordt aan Zet. De gebruikswaarde van een voorziening maximaliseren door de behoefte van alle belanghebbenden centraal te stellen. Gemeentelijk Eigendom.
VRIJWILLIGERS BELEIDSPLAN   Voetbalclub  ONS Boso Sneek   Dinie van der Wal, bestuur.
DOELSTELLING Gericht op integrale aanpak voor ontwikkeling van sportbeleid door samenwerking tussen de gemeente, de georganiseerde sport en de plaatselijke.
+. +  DAS nou Nooit Gedacht  Doelstelling – Wat willen we bereiken?  Realisatie – Hoe gaan we dit doen?  Afsluiting Programma.
Nieuwe kansen voor groei van de handbalsport Slagkracht verhogen op: individueel niveau clubniveau landelijk niveau.
Gewenste organisatie. Bestuur Voorzitter Vacature Penningmeester Bestuurslid Clubhuis Vacature Bestuurslid tennis-technische zaken Vacature Algemeen bestuurslid.
Toekomstplan Terugblik Toekomstplan Nieuw bestuur, impuls om vereniging tot bloei te brengen met aandacht voor diverse doelgroepen.
Beleids plan Beleidsplan wat in het Grommertje staat is richting gevend. Bestuur wil graag uw mening weten. De uitgangspunten / keuzes van.
SWOT-analyse = kijk naar de sterke en zwakke kanten in je plan
Transcript van de presentatie:

Onderzoek t.b.v. (jeugd) concept BELEIDSPLAN Tennisclub De Rhijenhof 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen. Aan een strategisch beleid ligt een sterkte/zwakte en kansen/bedreigingen analyse ten grondslag. Sterktes en zwaktes zijn die gegevenheden of ontwikkelingen waar de vereniging zelf invloed op kan uitoefenen. Het zijn interne aangelegenheden. 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Als sterke punten kunnen o.a. worden genoemd: De tennisclub is een vereniging die binnen de tennissport goed staat aangeschreven. Er worden nevenactiviteiten georganiseerd. Er is een jeugdafdeling. Er is een competitieafdeling Er wordt getennist op een prachtig tennispark Tennisles op hoog niveau 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Als belangrijkste zwaktes worden opgemerkt: De zwakke financiële situatie met betrekking tot het verwerven van gelden Het kadertekort. De geringe betrokkenheid van ouders/leden bij de vereniging. 4-4-2017 plw/bestuur TCR

De kansen voor de vereniging zijn: Weinig tennisclubs in de directe omgeving Poeldijk, Kwintsheul en Rijswijk De situering van relatief 'jonge wijk(en) rond de accommodatie. Grote basisscholen en voorgezet onderwijs Laag en redelijke contributie 4-4-2017 plw/bestuur TCR

De belangrijkste bedreigingen vormen: Andere vormen van vrijetijdsbesteding waardoor jeugdleden na verloop van tijd stoppen Het conservatisme van de tennisbond, waardoor er geen of weinig vernieuwing plaats kan vinden. Stijging van de kosten in de gezinnen etc. De commerciële omgeving waarin de vereniging moet functioneren Individualisering van de samenleving als geheel 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Het doel van het beleidsplan is: De te maken keuzes beter te onderbouwen. Het bieden van duidelijkheid naar de leden en derden over de koers van de vereniging. Het bepalen van de vorm van de organisatie van de vereniging en de wijze waarop met elkaar wordt omgegaan. 4-4-2017 plw/bestuur TCR

In het beleidsplan wordt aandacht besteed aan : De huidige en gewenste profilering van de tennissport en de vereniging. De ontwikkelingen in het ledenbestand. Het activiteitenaanbod. Het kader. De interne communicatie. De externe communicatie. De financiële situatie. Beleidsplan voor de jeugd 4-4-2017 plw/bestuur TCR

De profilering van de sport. Activiteiten om het imago van de tennissport uit te dragen worden opgezet o.a.: opendag flyers wedstrijdverslagen op internet en/of in de media gewoon… van mond tot mondreclame 4-4-2017 plw/bestuur TCR

De profilering van de vereniging. Deelname aan activiteiten voor en door de tennisgemeenschap blijft raadzaam. Er moet een communicatieplan worden opgesteld waarin voorstellen gedaan moeten worden om TC nog beter te profileren. Hiertoe moet een PR–commissie in het leven worden geroepen die hiertoe een voorstellen doet. 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Ontwikkelingen in het ledenbestand. Speciale actiepunten om deze ontwikkelingen tegen te gaan lijken niet direct haalbaar. Wel zal aandacht moeten worden besteed om activiteiten te organiseren die voldoende aansluiten bij de jeugd. De tennisschool heeft hier een bijzondere verantwoordelijkheid in en voorkomen moet worden dat (jeugd)leden wegvloeien naar andere verenigingen. 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Ontwikkelingen in het ledenbestand. Er zal een plan voor ledenwerving moeten worden opgezet De verantwoordelijkheid voor het opstellen ligt voorlopig bij het bestuur. Gerichte ledenwervingsacties moeten jaarlijks gehouden worden. 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Ontwikkelingen in het ledenbestand. Informatie van leden is erg belangrijk om de vereniging inzicht geven in haar functioneren. Nieuwe leden moeten na drie maanden door een bestuurslid benaderd worden om te informeren hoe een en ander gaat. Vertrekkende leden moet worden gevraagd naar de reden van hun vertrek. 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Het activiteitenaanbod. Het activiteitenaanbod bestaat uit: Trainingen Tennislessen op hoog niveau Competitie in alle seizoenen Toernooien (intern en extern) Nevenactiviteiten. 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Nevenactiviteiten. Er moeten per leeftijdscategorie een aantal nevenactiviteiten worden georganiseerd. Deze zullen geïnitieerd moeten worden door de jeugdcommissie en de activiteiten-commissie. Veel nieuwe activiteiten zullen niet georganiseerd hoeven worden. Verbetering van de speelkwaliteit staat voorop. 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Het kader. Het kaderprobleem is binnen de vereniging het belangrijkste aandachtspunt. Het is van belang dat er op korte termijn meer mensen zich gaan inzetten voor de vereniging. Hiertoe zal een apart vrijwilligersbeleid ontwikkeld moeten worden. 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Vrijwilligers In een vrijwilligersbeleid staan twee zaken centraal, namelijk het werven en het behouden van vrijwilligers. Het werven van vrijwilligers kan niet zonder aandacht voor het behoud. Om mensen te werven en voor de vereniging te behouden is het van belang dat zij zich betrokken voelen bij de vereniging als geheel. Niet alleen leden maar ook ouders kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de vereniging. De betrokkenheid van ouders is echter gering. Er zal dan ook naar manieren gezocht moeten worden om deze te vergroten. 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Voor het behouden van vrijwilligers zijn een aantal zaken van belang. Inspraak. Evaluatiegesprekken. Geschillen. Begeleiding. Scholing/ deskundigheidbevordering. Nazorg. Afspraken. 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Afspraken. Om welke functie het gaat. Welke taken bij deze functie horen. Hoeveel tijd de functie ongeveer kost. Welke onkostenvergoedingen er gegeven worden. Hoe de vrijwilliger verzekerd is. Opleidingen die gevolgd kunnen worden. Hoe de begeleiding is geregeld. 4-4-2017 plw/bestuur TCR

De accommodatie. De Tennisclub maakt gebruik van een tweetal accommodaties. 's Zomers wordt buiten gespeeld en 's winters wordt gebruikgemaakt van een tennishal. De bar vormt bij veel verenigingen niet alleen het middelpunt na de trainingen en de wedstrijden, het is ook een middel om de inkomsten van de vereniging te vergroten. Deze bron van inkomsten heeft de tennisclub niet. Het bestuur is van mening dat de beheerder/eigenaar/exploitant van de bar betrokken moet worden bij meer activiteiten die ook voor de vereniging een waardevolle bijdrage leveren voor de financiën. 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Interne communicatie. Goede interne communicatie vergroot de betrokkenheid van de leden bij de vereniging. Het (clubblad) en de site van De Rhijenhof kan een belangrijke rol in de interne communicatie binnen de vereniging vervullen. Commissies, bestuur en leden moeten daarom met name de site beter benutten om de leden op de hoogte te brengen. 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Externe communicatie. Naamsbekendheid bij potentiële leden, sponsoren, gemeente, bewoners omgeving is voor de vereniging van groot belang. Dit is goed mogelijk door middel van activiteiten. Periodiek moet er een stukje in het plaatselijke huis-aan-huisblad gepubliceerd worden over de activiteiten van de vereniging. Goede contacten met de gemeente, partners op het park en de eigenaar/directie, zijn in het belang van de vereniging. Niet alleen zaken rond de accommodatie, maar ook andere zaken moeten aan bod komen. 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Financiën. De financiële situatie van de vereniging is niet slecht. Er is een klein vermogen maar dit is onvoldoende om de dagelijkse financiële situatie te verbeteren dan wel aan te vullen. Nieuwe leden betalen een redelijke contributie waarvan een groot gedeelte gaat naar afdracht parkkosten.na afdracht bondscontributie blijft er een gering bedrag over. (13 euro) wat ten goede komt aan de financiële positie van de club. Gelet op de gevraagde contributie door andere verenigingen is deze voor de TC laag te noemen. De overige uitgaven moeten worden gefinancierd uit acties, sponsoring, e.d. 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Sponsoring Een toename van het aantal leden in zijn algemeenheid leidt tot meer inkomsten ook al is de inbreng per lid van 13 euro gering. Ook door sponsoring moet geprobeerd worden gelden binnen te halen. Sponsoring is een taak van de sponsorcommissie. Tot die tijd is het de verantwoordelijkheid van het bestuur. 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Samenvatting We hebben een gezonde op competitie gerichte vereniging met 36 competitieteams Er zijn nieuwe afspraken gemaakt voor de jeugd Het bestuur is uitgebreid en statutair compleet met functies die onderling onafhankelijkheid zijn De commissies( jeugd en activiteiten) zijn bemand 4-4-2017 plw/bestuur TCR

De essentie van de vereniging Is een club met oog voor de jeugd, hun training en competitie, zie hiervoor het jeugdbeleidsplan op de site Een seniorenafdeling gericht op competitie en toernooien en het verhogen van de algemene speelkwaliteit door training en oefenen Daarnaast is er enige vraag naar activiteiten zoals die ook nu al worden georganiseerd zoals toernooien, rackettrekken, etc. 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Acties Het tekort aan vrijwilligers moet worden opgeheven. De financiële instroom moet verbeterd worden. Intensiveren van het overleg met de partners op het tennispark Het aantal (jeugd)leden moet stijgen naar ? Sponsoring In- en externe communicatie Accorderen van het concept beleidsplan 4-4-2017 plw/bestuur TCR

Vragen, suggesties etc. ? 4-4-2017 plw/bestuur TCR