Bedreigde dieren Project dieren.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het Wnf Door: Amber Horseling.
Advertisements

Greenpeace op OBS Erasmus
1.
Transport en Infrastructuur
Afrika 3de graad.
Presentatie gaat over: Slangen
Afrika Dit Afrika PowerPoint is gemaakt door Remy, Bodhi, Jarno, Jesse, Esmee, Kiana, Lynn en Rachel.
Welkom! Kijk, een neushoorn! Ken je een stoerder dier dan de neushoorn? Helaas is hij ook ernstig in gevaar!
Waar denk je dat onze PowerPoint over gaat?
Presentatie over vogels
Paragraaf 1.3 Jagers worden boeren.
Naam: ciska en funda Presentatie over dalmatiers Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
De Panda Van: Lisa van Aarle.
Gemaakt door: Kim van Dijk
Presentatie over: Konijnen
Suriname Soraya van Lomwel.
De dieren van Australië
Gemaakt door:Amanda Sevil, Jeroen, Sofie, Daniel en Esmeralda !!!!!!!!
Gemaakt door: alyssa fuchs
Aardrijkskunde Thema 2 Werk en energie
Wereld Natuur Fonds door: Kevin Eek.
Werkstuk Justin Nienhuis
Door Nicole Smit & Amber Droog.
WWf Door Wouter En Omar.
Help, we zijn bedreigd !.
NATUUR IN INDONESIE HEB JE VEEL SOORTEN NATUUR ZOALS BOMEN PLANTEN DIEREN EN VULKANEN. IS GEMAAKT DOOR DYLAN EN STIJN.
Het WNF Door: Stefanie.
Witte tijger Bram en Jarne.
Presentatie over wolven
Presentatie over katten
Naam: monique en theresia
Presentatie over Tijgers.
Presentatie over tijgers
Naam: jan battels Presentatie over jackrussels Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
De Tijger.
Mijn kat..
Het wereld natuurfonds
Soorten Aziatische olifant Leefgebied: Afrikaanse olifant India China
Wat doet onze school voor het milieu ???
Toerisme in Zuidoost Azië
Help, we zijn bedreigd !.
De tijger Door Tim en Brecht.
Aardrijkskunde voor de 2e fase VWO 5 en VWO 6. Samenvatting
Spreekbeurt van Wouter Gramser
Zachte huid & Mooie snuit
De waterschildpad Door xenna.
Neushoorns Door Joey en Thomas.
Inhoud van de les Algemene informatie Inhoud van de flora- en faunawet
Het wild zwijn. Door Robin en Dries..
Dieren in Zuid-Afrika..
Safari in Zuid-Afrika.
Grizzly Beren Door: Guus, Petri, Gijs.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
‘DE BEER IS LOS!’ ‘De beer is los’ Getekend door de kleuters van klas Hanne naar het verhaal van Annie M.G. Schmidt ‘De leeuw is los!’
De aap Inhoud: Hoe de aap er uit ziet Soorten Wat hij eet
Apen.
Beroepenwerkstuk.
Lisa, Matthijs, Marit, Gerben
Jager-verzamelaars.
Tijd van jagers en boeren
Blok 2 Rampen in Afrika Deelvraag:
Blok 2 Rampen in Afrika Deelvraag:
Een werkstuk schrijven
NATUURLES maar dan anders
Hoofdstuk 2: Landschappen op aarde
Hoofdstuk 2: Landschappen op aarde
De inwoners. 1. In het amazone gebied wonen er ongeveer mensen.
Gechiedenis Van de Big 5 Benaming uit 18e eeuw
TIJD VAN JAGERS EN BOEREN. FILM: BC BC is een film over het leven van een jager verzamelaar, hij is zeer onrealistisch maar dat neemt niet.
Transcript van de presentatie:

Bedreigde dieren Project dieren

Dierenhandel Sommige dieren brengen veel geld op als exotisch huisdier papegaai, apen en schildpadden Van sommige dieren brengen bepaalde delen veel geld op tijger, koraal en walvis Souvenirs schelpen, koralen en krokodillenleer

De jacht Voedsel Huiden voor kleding Sommige dieren zijn gevaarlijk slangen en wolven

Woningnood Dieren verliezen hun huis door het kappen van bossen. De mens heeft grond nodig om te wonen Gewassen te verbouwen Grondstoffen zoals hout te winnen Of voor Wegen, hekken, hoogspanningskabels, kanalen en stuwen.

Klimaatverandering Gassen die vrijkomen bij de verbranding van gas, olie en kolen vormen een bedreiging voor de natuur. De broeikasgassen blijven als een soort deken om de aarde hangen, waardoor het steeds warmer wordt en het klimaat gaat veranderen. Gevolgen voor ijsbeer: De beren kunnen later het ijs om op te jagen. Het duurt langer voordat het water dichtvriest. Hun jachtseizoen wordt korter. Verzwakte beren.

Reuzenpanda Er leven nog maar 1000 panda’s in het wild. Ze leven in dichte bamboebossen op de berghellingen van Midden-China. Panda’s eten bamboe. Er worden steeds meer bamboebossen gekapt. Panda’s worden beschermd in pandareservaten.

Neushoorn Mensen jagen op de neushoorn mensen denken dat de hoorn een geneeskrachtige werking heeft. De neushoorns worden beschermd in neushoornreservaten. Niet meer bedreigd: Zuidelijke witte neushoorn Indische neushoorn Zeer zeldzaam: Javaanse neushoorn Sumatraanse neushoorn

Olifant Mensen jagen op de slachttanden. In 1989 is de handel in ivoor verboden. In het zuiden van Afrika leven nog olifanten. De Aziatische olifant blijft sterk bedreigd.

Europese bruine beer Leefgebied: Scandinavie en Rusland. Beren zijn alleseters. De bruine beer is 1 van de 8 soorten beren. Deze heeft de grootste verspreiding. Er zijn verschillende ondersoorten, zoals: De Kodiak-beer De grizzly-beer De Kamtsjatka-beer De Europese-beer De isabelbeer

Gorilla De grootste en sterkte aap. Ze leven in groepen. Deze apen komen in steeds minder gebieden voor.

Zeeschildpad Deze dieren leggen op het land hun eieren. Daardoor zijn ze erg kwetsbaar. Mensen eten hun eieren, stoppen de dieren in de soep of maken sieraden van hun schild. Ze leven in Griekenland, Indonesie, Peru en Suriname.

Tijger De koning van de Jungle! Tijgers leven in Azie. Tijgers worden gestroopt om te verwerken in medicijnen. Huid: psychische stoornissen Botten: reuma, malaria, zweren Snorharen: kiespijn Spieren: misselheid Hersenen: luiheid of pukkels

Oerang-oetan De oerang- oetan leeft in de regenwouden van Sumatra en Borneo. Ze leven vooral alleen. Door het kappen van bossen in Indonesie en Maleisie worden de apen bedreigd.

Opdrachten project Werkstuk Reuzenpanda Beren Affiche Neushoorn Zeeschildpad Olifant Tijger Gorilla Oerang-oetan Affiche vraag aandacht voor de door jullie gekozen bedreigde diersoort Presentatie vertel over de inhoud van jullie werkstuk

Werkstuk inleveren 22 februari Inhoudsopgave Inleiding blz. 1 Hoofdstuk 1: Hoe ziet een vlinder eruit? blz. 2 Hoofdstuk 2: Hoe overleven vlinders? blz. 4 Inleiding Waarom heb je voor dit onderwerp gekozen? Wat gaat er aan de orde komen in de hoofdstukken. Hoofdstukken Slotwoord Wat heb je geleerd van het maken van het werkstuk. Hoe verliep het werken aan het werkstuk en hoe was de samenwerking. Trek een conclusie of geef een samenvatting. Boekenlijst/ bronvermelding Vermeld alle boeken met auteurs Vermeld alle internetsites die je geraadpleegd hebt (niet alleen www.google.nl)

Dierengeluiden

De leeuw is los – VOF de kunst   De leeuw is los! De leeuw is los! Hij wandelt al door de straten. Hij wil naar 't Amsterdamse bos, dat heb ik wel in de gaten. Hij bromt en hij briest en hij brult en iedereen schrikt zich een bult. Daar is ie al op de Postzegelmarkt,   daar loopt ie al over het Singel! De tram blijft staan en klingelt hard van klingeldeklingeldeklingel. Het hele verkeer staat stil... en de tramconducteur geeft een gil!