De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WWf Door Wouter En Omar.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WWf Door Wouter En Omar."— Transcript van de presentatie:

1 WWf Door Wouter En Omar

2 Wat is WWF ? Een van de grootste en meest ervaren onafhankelijke natuurbehoudsorganisaties ter wereld Een internationaal netwerk, actief in meer dan 100 landen en met wereldwijd 5 miljoen sympathisanten. Een organisatie met een wetenschappelijke en constructieve aanpak die kiest voor samenwerking en dialoog

3 Wat is hun missie ? WWF wil helpen bouwen aan een toekomst waarin de mens en de natuur in harmonie leven, en de generaties na ons een leefbare planeet nalaten. Daarom zet WWF zich elke dag in om… planten en bedreigde - en gewone dieren, bossen, rivieren en oceanen te beschermen de klimaatverandering te beperken vervuiling en verspilling te voorkomen

4 bedreigde diersoorten
oerangoetang ijsbeer reuzen panda bedreigde diersoorten grizzly beer tijger Javaanse neushoorn koala

5 De klimaatverandering
                                                                               Bedreigingen De klimaatverandering is reëel en aantoonbaar. Nooit eerder in de geschiedenis veranderde het klimaat zo snel als de afgelopen 160 jaar. Deze verandering is niet natuurlijk, maar wordt veroorzaakt door de mens. De hoofdoorzaak van de klimaatverandering is de verbranding van fossiele brandstoffen als steenkool, olie en aardgas. Bij de verbranding van deze brandstoffen komt CO2 vrij, een broeikasgas dat onze planeet doet opwarmen. De gevolgen: Op korte termijn ijsberen krijgen af te rekenen met slinkend pakijs en minder prooien; gletsjers smelten af op alle continenten. De gevolgen: op lange termijn De diersoorten zullen uitsterven De zeespiegel zal stijgen                                                                                extreme weersfenomenen als hittegolven en zware stormen zullen in aantal en hevigheid toenemen.

6 Watervervuiling! Vervuiling kan chronisch zijn: bv. vervuiling door meststoffen en pesticiden Of acuut: bv. als door een instorting aan een mijn m³ afvalwater met cyanides en zware metalen in een rivierbekken terechtkomt. In ontwikkelingslanden komt 90 % van het gebruikte water onbehandeld in de rivieren terecht. En de dieren kunnen niet meer drinken zonder vergiftigd te worden.

7 Het logo Het logo van wwf is een panda. Waarom ?
Je zou denken waarom geen grizzlybeer of een koala? Die zijn toch ook bedreigd ? Ja, maar ze kiezen voor een reuzenpanda omdat dat een van de meest bedreigde diersoorten is ter wereld.

8 bosbranden Het Amazonewoud is langzaam maar zeker aan het verdwijnen. De mens brandt stukken woud plat om er vee te laten grazen, of om er gewassen als soja te kweken. Hij kapt bomen voor het hout - hout dat ook bij ons in de winkels terechtkomt. En het gaat snel. Alleen al in Brazilië is er in 2005 een oppervlakte Amazonewoud zo groot als België verdwenen.

9 We hopen dat jullie het plezant vonden en veel geleerd hebben.
Einde We hopen dat jullie het plezant vonden en veel geleerd hebben.


Download ppt "WWf Door Wouter En Omar."

Verwante presentaties


Ads door Google