De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aardrijkskunde Thema 2 Werk en energie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aardrijkskunde Thema 2 Werk en energie"— Transcript van de presentatie:

1 Aardrijkskunde Thema 2 Werk en energie
Gemaakt door Yaimo en Ivar

2 De energieroute De cyclus

3

4 Brandstoffen Aardolie Zonne-energie Aardgas Windenergie Steenkool
Fossiele brandstoffen DUURZAAM Alternatieve brandstoffen NIET DUURZAAM Aardolie Zonne-energie Aardgas Windenergie Steenkool Waterkracht Kernenergie

5 1. Fossiele brandstoffen
Een fossiele brandstof is een brandstof die we uit de aarde halen. Dat is een brandstof die is ontstaan door hele oude resten van planten en dieren. Fossiele brandstoffen zijn olie, gas en steenkool.

6 2. Duurzame energiebronnen
Duurzame energiebronnen zijn bronnen die niet kunnen opraken. Duurzame energiebronnen is: waterkracht en zonne- en windenergie en kernernergie.

7 1. Zonne-energie Zonne-energie is energie gemaakt van het licht van de zon. Met zonnecellen wordt het licht omgezet in elektriciteit.

8 2. Windenergie Windenergie is energie dat wordt opgewekt doordat een windmolen gaat draaien.

9 3. Kernenergie Voordelen Nadelen
Het opwekken van kernenergie veroorzaakt geen broeikasgassen. En het levert veel energie op. Bij het maken van de energie komen radioactieve stoffen vrij. Daar kun je ziek van worden. Er moet veel afval worden opgeborgen. Daar zitten veel radioactieve stoffen in.

10 Het broeikaseffect Heet heet heet!!!
CO2 uitstoot ontstaat door het verbranden van fossiele brandstoffen.

11 Topo weetjes Saudi-Arabië heeft de grootste voorraad aardolie in de wereld. Daarna komen Irak en Iran. Het Suezkanaal is een 163 km lange kanaal in Egypte dat de Middellandse Zee en de Rode Zee verbind met elkaar. Het kanaal is ook een weg voor de vele olie die vanuit het Midden-Oosten naar Europa vervoerd. In de woestijn de Sahara zouden we heel veel zonne-energie kunnen winnen. Stel we plaatsen zonnepanelen op een oppervlak van km2. Dat zou genoeg zijn voor heel Europa.

12 Topo weetjes De Drieklovendam in China is het grootste bouwproject in China sinds de Chinese Muur. Bij de bouw van de dam waren er veel problemen. Zo moesten er 1,3 miljoen mensen verhuizen. Ook verloren er veel mooie plekken waar kunstschatten onder de grond zaten. En veel vissen overleven een tocht door de dam niet. Een duurzame energiebron raakt niet op is minder vervuilend en maakt het broeikaseffect niet erger.

13 Topo Landen die niet ten zuiden van de Sahara liggen zijn: Sudan, Egypte, Marokko, Nigeria(half) en Ethiopië. De buurlanden van Turkije zijn Irak, Iran, Syrië, Armenië, Griekenland, Bulgarije en Georgië. De landen waardoor de Nijl stroomt zijn Egypte, Sudan, Ethiopië en Uganda. Het grootste land van Afrika is Sudan. Topomania Afrika Topomania Midden-Oosten

14 Topo


Download ppt "Aardrijkskunde Thema 2 Werk en energie"

Verwante presentaties


Ads door Google