De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waar denk je dat onze PowerPoint over gaat?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waar denk je dat onze PowerPoint over gaat?"— Transcript van de presentatie:

1 Waar denk je dat onze PowerPoint over gaat?

2

3

4

5 Wat denk je nu?

6 de ozonlaag De ozonlaag is een laag gas om de aarde. Je kunt het vergelijken met een plastic zakje. Tot en met de ozonlaag kun je ademhalen en heb je zwaartekracht. Als de zon schijnt komen de zonnestralen door de ozonlaag, en kaatsen vanaf de aarde weer terug. Maar door de CO2 die we produceren wordt de ozonlaag steeds dikker. De zonnestralen die dan naar de aarde komen kunnen daardoor niet meer weg. De aarde wordt dan steeds warmer. En het ijs op de Noordpool de Zuidpool, Groenland, Antarctica enz. zal gaan smelten. Maar boven Antarctica is een gat in de ozonlaag. Door de CO2 wordt dat gat steeds groter.

7 CO2 CO2 is een andere naam voor koolstofdioxide. CO2 komt vrij als je grondstoffen verbrand. CO2 komt ook uit uitlaatgassen, stroom en industriefabrieken. Als CO2 vrijkomt stijgt het op naar de ozonlaag. De ozonlaag wordt dan steeds dikker. De meeste CO2 stijgt op naar het gat in de ozonlaag boven Antarctica. Daardoor wordt het gat steeds groter. Daardoor wordt het op aarde steeds warmer, omdat de ozonlaag een deel van de zonnestralen tegenhoud. Als dat niet gebeurd komen de zonnestralen recht op de aarde. Het betekend dus dat de zonnestralen geen twintig maar vijftig graden zijn! Dan stijgt de wereldwijde temperatuur met een paar graden en de zeespiegel met zeven meter. Dan stroomt half Nederland onder water!

8 gevolgen van de opwarming
Een van de grootste gevolgen is het stijgen van de temperatuur op aarde. Als de temperatuur op aarde met een graden stijgt, stijgt de zeespiegel met zeven meter. Dan komt half Nederland en nog veel landen onder water te staan. Als er meer CO2-uitstoot komt wordt het gat in de ozonlaag steeds groter. Ook wordt de ozonlaag zelf steeds dikker. Dan blijven de zonnestralen in de dampkring en wordt het op de aarde steeds warmer, omdat er steeds meer zonnestralen bijkomen maar er maar heel weinig weer uit de dampkring komen. Maar als het steeds warmer wordt op aarde sterven er ook diersoorten uit, zoals de ijsbeer, de pinguin en het ijskonijntje. De wereld word steeds warmer dus ook de waterdamp. Er zal meer regen vallen en heverigere stormen, dus meer kans op overstromingen Orkanen zullen meer voor komen. Als de temperatuur stijgt van het zeewater zal het koraal afsterven.

9 Alle opladers uit het stopcontact halen als je klaar bent.
wat kun je eraan doen? Alle opladers uit het stopcontact halen als je klaar bent. Zonnepanelen gebruiken. Op de fiets in plaats van de auto. Spaarlampen gebruiken Groene stroom gebruiken

10 vragen Wat is de ozonlaag? Een laag gas om de aarde.
als het warmer wordt en de zeespiegel stijgt wat gebeurt er dan met Nederland? half Nederland loopt dan onderwater Als het warmer wordt op de aarde gaat het dan meer regenen of juist minder? meer

11 extra`s Broeikaseffect Gevolgen Klik hier een voor filmpje

12 CO2 uitstoot meester Koen

13 CO2 uitstoot juf Lydia

14 Dit was onze powerpointpresentatie
Gemaakt door: Lisa Carmen en Anouk met medewerking van: juf Lydia meester Koen


Download ppt "Waar denk je dat onze PowerPoint over gaat?"

Verwante presentaties


Ads door Google