De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Witte tijger Bram en Jarne.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Witte tijger Bram en Jarne."— Transcript van de presentatie:

1 Witte tijger Bram en Jarne

2 inhoudstafel Latijnse naam voor de Witte tijger?
Hoe ziet de Witte tijger er uit? Waar leeft de Witte tijger? Hoe plant de Witte tijger zich voort? Wat zijn de vijanden van de Witte tijger? Wat eet de Witte tijger?

3 Latijnse naam Panthera Tigris

4 Hoe ziet de Witte tijger er uit?
In dit enorme gebied verschilt het dier zeer in uiterlijk; de witte tijgers hebben grijs, zwarte strepen op een witte achtergrond en lichtblauwe ogen .

5 Waar leeft de Witte tijger?
in acht ondersoorten verspreid over een groot deel van Azië, van Iran en Zuid-Rusland tot aan Oost-Siberië en zuidwaarts tot Malakka, Sumatera,

6 Hoe plant de witte tijger zich voort
De draagtijd van de katachtigen is van 103 tot 105 dagen. Meestal komen er 2 of 3 welpjes op de wereld. Een heel ontwenningsproces ondergaan de welpen om zich te wapenen tegen mogelijke vijanden.

7 Wat zijn de vijanden van de Witte tijger?
De grootste vijand is de mens. Wij vernielen zijn leefgebied door bomen en struiken weg te halen voor brand- of bouwhout. De chinezen maken van alle lichaamsdelen medicijnen. Deze medicijnen werken niet, maar vooral de Chinezen geloven er wel in.

8 Wat eet de Witte tijger? De tijger jaagt meestal alleen.
Dit doet hij in de schemering of s’nachts. Tijdens zo’n jacht legt hij soms vele kilometers af. Hij moet heel wat moeite doen om een prooi te vangen. Slechts 1 van de 20 pogingen lukt het hem een prooi te pakken te krijgen.

9 einde


Download ppt "Witte tijger Bram en Jarne."

Verwante presentaties


Ads door Google