De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

NATUURLES maar dan anders

Verwante presentaties


Presentatie over: "NATUURLES maar dan anders"— Transcript van de presentatie:

1 NATUURLES ....... maar dan anders

2 Jullie krijgen een aantal vragen over dieren
Jullie krijgen een aantal vragen over dieren. Sommige zijn makkelijk, andere zijn moeilijk. Als je niet direct het antwoord weet, zoek het dan op (bijvoorbeeld op internet of in een boek). Maar je kan het ook vragen aan een klasgenoot, vriend of je ouders. Dit geeft niet. Het belangrijkste is dat je iets leert over deze dieren. Schrijf je antwoord op het formulier en kom je ruimte tekort, gebruik dan een los vel. In een volgende les krijgen jullie de goede antwoorden.

3 Vraag 1 Olifanten komen oorspronkelijk uit Azië en Afrika. Hoe kan je makkelijk zien welke olifant het is? Er leeft ook een "olifant" in het water. Hoe wordt die genoemd?

4 Vraag 2 Neushoorns zijn allemaal grijs. Toch zijn er dieren die zwarte of witte neus-hoorn worden genoemd. Hoe kan je makkelijk zien welke neushoorn het is?

5 Vraag 3 Is dit nu een kameel of een dromedaris? Hoe kan je makkelijk het verschil zien?

6 Vraag 4 Dit is een lama (die ook wel schaapkameel wordt genoemd). Er zijn nog drie soorten lama's. Welke?

7 Vraag 5 Een struisvogel leeft in Afrika. Er zijn nog twee dieren die op een struisvogel lijken. Welke en waar leven die?

8 Vraag 6 Een bever heeft een platte staart. Dit komt bij op het land levende dieren niet vaak voor. In een ander deel van de wereld leeft ook een dier met zo'n staart. Hoe heet die en in welke land leeft het?

9 Vraag 7 Dit zijn koningspinguins. Er is een pinguin die hier veel op lijkt. Deze is echter iets groter. Hoe heet die?

10 Vraag 8 Dit kleine aapje is een tamarin. Het is echter niet zijn volledige naam. Vanwege die prachtige snor is hij genoemd naar een keizer van Duitsland. Eerst als grapje, nu echt. Hoe is de naam van dit aapje?

11 Vraag 9 Niet alle apen houden van water. Deze wel ! Ze leven in Azië. In welk land en hoe heten zij? Ook katten hebben over het algemeen een hekel aan water. Er is echter een groot roofdier (dat tot de katachtigen behoort) die gewoon in het water rondzwemt. Hoe heet dit dier?

12 Vraag 10 Een volwassen gorilla-man kan men herkennen aan een grote licht- gekleurde 'vlek' op zijn rug. Dit is de reden waarom deze gorilla een bijnaam heeft gekregen. Welke?

13 Vraag 11 Dit is een giraffe. Er zijn verschillende soorten die je alleen aan de vorm en kleur van de vlekken kan onderscheiden. Maar er is nog een giraffe die wel goed te herken-nen is. Deze woont in het bos en heeft andere kleuren. Hoe heet deze?

14 Vraag 12 Hier zie je een grijze reuzen kangoeroe. De rode reuzen kangoeroe is de grootste. Er zijn ook véél kleinere kangoeroes. Hoe heten deze? In de bomen leeft nog een kangoeroe. Hoe noemt men die?

15 Vraag 13 Dit is roadrunner uit de tekenfilms. Dit figuurtje is gebaseerd op een echte vogel die ook zo heet en ook enorm hard kan lopen. Hoe heet die vogel in het nederlands?

16 Vraag 14 Koeien en nog eens koeien. In Nederland zie je ze vaak in de wei. Maar er is ook een koe die in het water leeft. Hoe heet die? Dit dier heeft twee namen.

17 Vraag 15 De eenhoorn is een fabeldier. Maar er is een echt dier dat ook zo'n 'hoorn' op zijn kop heeft. Het leeft in het water. Hoe heet die?

18 Vraag 16 Dit is een koala. Wat eten deze dieren?

19 Vraag 17 Een krab heeft twee grote scharen. Er zijn nog meer dieren die dit ook hebben. Welke?

20 Vraag 18 Op dit doosje schoen-smeer staat de naam van een vogel. Waar leeft dit dier?

21 Vraag 19 Als je de naam van dit muziekinstrument weet, dan weet je ook de naam van een mooi dier. Waar leeft dit dier?

22 Vraag 20 Dit is een mangoest. Maar dat is niet de volledige naam. Als je goed naar zijn lichaam kijkt, weet je eigenlijk het antwoord al. Hoe heet hij?

23 Vraag 21 Verschillende dieren hebben in het engels een hele mooie naam. Zoek eens op hoe de volgende dieren in het engels worden genoemd. Kwal, lieveheersbeestje, libelle, sprinkhaan.

24 Vraag 22 In zee leven dieren die een naam hebben dat begint met zee en dan een naam van een dier dat op het land leeft. Maar een aantal lijken helemaal niet op dat landdier. Je hebt er al twee van gezien, de zeeolifant en de zeekoe. Weet je er nog meer?


Download ppt "NATUURLES maar dan anders"

Verwante presentaties


Ads door Google