Buitengewone Algemene Vergadering Brussel, 8 april 2009.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gewone Algemene Vergadering Brussel, 14 april 2010.
Advertisements

H.2.3 ondernemingen met rechtspersoonlijkheid
Hoe werkt een (gemengde) VvE?
Algemene Vergadering vergadering 22 februari 2013.
IGL Algemene Vergadering vergadering 21 juni 2013
Medezeggenschap op scholen Regelgeving in vogelvlucht September 2010 Kees Deijns.
DELFT, 7 NOVEMBER 2011 STUDIEBIJEENKOMST ADELBERTKERK mr. Petra M.M. Stassen
Herhaling Examenstof M&O
De nieuwe wetgevingsprocedures
Algemene Vergadering vergadering 22 april Algemene Vergadering: opening Samenstelling van het bureau •2 stemopnemers •Secretaris.
HET CONTROLEVERSLAG SEMINARIE 7 OKTOBER 2002 IBR Hans Wilmots
Buitengewone Algemene Vergadering Brussel, 13 april 2011.
Staatsinrichting 1 Veranderingen herkennen/ beschrijven die in 1848 werden doorgevoerd in het kiesrecht door de liberalen o.l.v. Thorbecke.
VZW: to be or not to be? Kiwanis Avelgem – Land van Streuvels
Gewone Algemene Vergadering Brussel, 11 april 2007.
Rechtshandelingen van de Unie
Xeikon N.V. Bava 17 september 2013
Highlights flex-BV Masterclass M&A Café, Joyce Leemrijse
De groepsvereniging een nieuwe juridische structuur.
1 Le nouveau contexte économique et fiscal de la transmission d’entreprise De nieuwe economische en fiscale context inzake de overdracht van de onderneming.
De Richtlijn « Diensten » 2006/123/EG en de sociale zekerheid Geneviève Pietquin FOD Sociale Zekerheid.
Toezicht een belangrijke schakel in energiebesparing
Herhaling Examenstof M&O
Nieuwe VZW Wetgeving 16 november Nieuwe VZW wetgeving n Vorige wet dateert van 27 juni 1921 n Nieuwe wet van 2 mei 2002 werd van toepassing op 1.
Agenda  Les 36 tm 40  12, 14, 16, 19 en 21 december 2011
Agenda  Les 37 tm 40  wkn 02 en 03  hs 11 eigen vermogen  bestuderen par 11.1 tm 11.4 maken wb vragen 11.1 tm
Hoofdstuk 3 Instellingen van de EG en hun bevoegdheden.
Hoofdstuk 4 Europese wetgeving.
Varia Mer-forum deskundigen 19 mei Varia 1. Actualisatie richtlijnenboeken 2. Erkenning Mer-coördinator 3. Infosessie Archeologie 4. Vaak gestelde.
Hoofdstuk 4 EU-instellingen.
Cel administratieve boetes Activiteitenverslag 2006 Administratieve boetes.
Vergelijkend overzicht CVBA/BVBA/NV
EFFECTIEVE MEDEZEGGEN- SCHAP Vereniging voor Pensioenrecht 6 juni 2006 Mr. R.J.G. Veugelers.
De nieuwe regels van de onafhankelijkheid van de commissaris
met rechtspersoonlijkheid
4. Besloten vennootschap
5. Naamloze vennootschap. © 2006 mr. J. KeizerBedrijf & Recht2 Naamloze vennootschap een vennootschap, waarvan het kapitaal in aandelen is verdeeld de.
Buitengewone Algemene Vergadering Brussel, 14 april 2010.
Gewone Algemene Vergadering Brussel, 9 april 2008.
1 Oprichting van NV en BVBA Verdonck Eric. 2 Vormvereisten (Herh.) Een geschreven contract; de Statuten In een van de wettig voorgeschreven vormen Neerlegging.
Xeikon N.V. Bava 8 november Agenda Opening Voorstel tot aanpassing van de statuten van de vennootschap Aftreden en verlenen van decharge aan de.
Overleg GMR - R.v.T. Hoorn 5 april 2017.
Algemene Vergadering vergadering 20 juni Algemene Vergadering: opening Samenstelling van het bureau 2 stemopnemers Secretaris.
CENTRAAL KERKBESTUUR GENT STAD
Voorlichting organisatiestructuur / bestuursmodel
Stemafspraken en Exitbepalingen 7 November 2006
Commercieel beleid en recht
Regionaal beleid EUROPESE COMMISSIE December 2004 NL Verordeningen 1 Het cohesiebeleid ( ) Het voorstel van de Commissie voor nieuwe verordeningen.
Federatie Belastingadviseurs Flex B.V.
Algemene ledenvergadering BPOA 7 april Agenda 1.Opening 2.Mededelingen 3.Statutenwijziging 4.Rondvraag en sluiting.
Minervastraat ZAVENTEM T +32 (0) F +32 (0) Help, ik ben aandeelhouder De rol van de aandeelhouder Bart.
C ONTEXT VAN DE ORGANISATIE Organisatie en beheer 2 e bijeenkomst.
VZW OF NIET Mr. Yves DAENEN Europalaan 50 bus 2 | 3600 GENK | tel | fax |
Consumentenbescherming in Nederland en onder de tropenzon Dr. Viola Heutger EU CARICOM.
Agendapunt Kwaliteit Probusclub Nationale Probusdag 2013 Inzet Commissie Meiresonne Reacties Probusclubs Huidige statuten Statutenwijziging Diverse voorstellen.
Medezeggenschap Nu & Toekomst Landelijke Cliënten Raad 6 september 2014.
AANDEELHOUDERS ESSENT Statuten obragas BEZOLDIGINGSBELEID Brabant Water STAND VAN ZAKEN 1. wetsvoorstel splitsing energiebedrijven 2. statutenwijziging.
Hergebruik|29 oktober 2015 Hergebruik Workshop. Hergebruik| 29 oktober Hergebruik Archiefwet 1995 Artikel 2b. Hergebruik 1. Onder gebruik in de.
Richtlijn inzake industriële emissies (IPPC review) Thema inspecties, toegang tot informatie en deelneming van het publiek Michel Amand DGRNE - DCE Pilote.
ALGEMENE LEDENVERGADERING
Wetboek van Strafrecht in het algemeen
Sturing op verbonden partijen
Wijzigingen in de wet van 22 april 1999 m.b.t. de stagiairs Leon Kerfs
Belasting en wetgeving
Mediprima en Dringende Medische Hulp
De vereniging anno 2020 juni 2018.
De nieuwe regels van de onafhankelijkheid van de commissaris
Gemeente en Provincie Hoofdstuk 7.
Algemene Vergadering Sportraad Zwevegem
Ondernemingsrecht in de Lage Landen Loyauliteitsstemrecht in België
Transcript van de presentatie:

Buitengewone Algemene Vergadering Brussel, 8 april 2009

Theo Dilissen Voorzitter van de Raad van Bestuur

Dirk Lybaert Secretaris Generaal

Theo Dilissen Voorzitter van de Raad van Bestuur

Vragen & Antwoorden

Voorstellen tot besluit

Stemming over de voorstellen tot besluit

Voorstel tot hernieuwing van de termijn van vijf jaar inzake de statutaire bevoegdheid van de Raad van Bestuur om het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap in één of meer malen te verhogen met een maximum bedrag van EUR. Voorstel tot wijziging van artikel 5, paragraaf 2 van de statuten als volgt: De bevoegdheid bedoeld in paragraaf 1 wordt aan de Raad van Bestuur toegekend voor een termijn van vijf jaar, te rekenen vanaf de dag van bekendmaking van de wijziging van deze statuten door de algemene vergadering van aandeelhouders van 8 april VOOR 2.TEGEN 3.ONTHOUDING Voorstel tot besluit

Voorstel tot wijziging van de statuten ingevolge de wijziging van artikel 423 van het Belgische Wetboek van vennootschappen ingevolge de Richtlijn 2006/68/EG van het Europees Parlement en de Raad van 6 september 2006 tot wijziging van de Richtlijn 77/91/EEG van de Raad met betrekking tot de oprichting van de naamloze vennootschap, alsook de instandhouding en wijziging van haar kapitaal. Voorstel tot wijziging van artikel 8 van de statuten als volgt: Onverminderd artikel 6 van deze statuten, moeten de commissarissen, optredend als college, behoudens in geval van uitzondering bepaald door de wet, een verslag opstellen voorafgaand aan elke kapitaalverhoging die inbrengen in natura omvat. Dit verslag wordt gevoegd bij een bijzonder verslag waarin de Raad van Bestuur uiteenzet waarom de inbreng en de voorgestelde kapitaalverhoging van belang zijn voor de Vennootschap en eventueel ook waarom afgeweken wordt van de conclusies van het bijgevoegde verslag van het College van Commissarissen. Voorstel tot besluit 1.VOOR 2.TEGEN 3.ONTHOUDING

Voorstel tot hernieuwing van de machtiging aan de Raad van Bestuur om, binnen een termijn van 5 jaar die ingaat op 8 april 2009, het wettelijk toegestane maximum aantal aandelen te verkrijgen tegen een prijs die niet hoger mag zijn dan 5 procent boven de hoogste slotkoers in de dertig beursdagen vóór de verrichting en niet lager mag zijn dan 10 procent onder de laagste slotkoers in de dertig beursdagen vóór de verrichting. Voorstel tot wijziging van artikel 13, lid 2 van de statuten als volgt: De Raad van Bestuur wordt hierbij gemachtigd om het wettelijk toegestane maximum aantal eigen aandelen te verkrijgen tegen een prijs die niet hoger mag zijn dan vijf procent boven de hoogste slotkoers in de dertig beursdagen vóór de verrichting en niet lager mag zijn dan tien procent onder de laagste slotkoers in de dertig beursdagen vóór de verrichting. Deze machtiging wordt toegekend voor een periode van vijf jaar vanaf 8 april Voorstel tot besluit 1.VOOR 2.TEGEN 3.ONTHOUDING

Voorstel om de benoeming en het ontslag van de leden van het Directiecomité te laten gebeuren door de Raad van Bestuur, op voorstel van de Gedelegeerd Bestuurder en na raadpleging van het Benoemings- en Bezoldigingscomité. Voorstel tot wijziging van artikel 16, paragraaf 3, lid 2, als volgt: Artikel 16, paragraaf 3, lid 2: Het Directiecomité bestaat uit de Gedelegeerd Bestuurder en maximum negen andere leden van het management van de Vennootschap, die worden benoemd en ontslagen door de Raad van Bestuur, op voorstel van de Gedelegeerd Bestuurder, en die elk de titel “lid van het Directiecomité” dragen. De Gedelegeerd Bestuurder zit het Directiecomité voor. (…) Voorstel tot besluit (1)

Voorstel tot wijziging van artikel 20, paragraaf 2, als volgt: Artikel 20, paragraaf 2: De Raad van Bestuur, op voorstel van de Gedelegeerd Bestuurder en na raadpleging van het Benoemings- en Bezoldigingscomité, benoemt en ontslaat de leden van het Directiecomité en bepaalt hun bevoegdheden. Voorstel tot besluit (2) 1.VOOR 2.TEGEN 3.ONTHOUDING

Voorstel tot schrapping van artikel 50 van de statuten inzake de winstuitkering aan het personeel over het boekjaar Voorstel tot besluit 1.VOOR 2.TEGEN 3.ONTHOUDING

Voorstel tot schrapping van artikel 52 van de statuten inzake de bindende voordrachtrechten in de overgangsfase. Voorstel tot besluit 1.VOOR 2.TEGEN 3.ONTHOUDING

Voorstel om alle bevoegdheden toe te kennen aan de Secretaris Generaal, met macht van indeplaatsstelling, teneinde de coördinatie van de statuten te garanderen, rekening houdend met de voorgaande besluiten. Voorstel tot besluit 1.VOOR 2.TEGEN 3.ONTHOUDING

Buitengewone Algemene Vergadering Brussel, 8 april 2009