Relaties Van levensbelang…….. Relaties Profetie: 19 september 2010 – Relatie met God is het belangrijkste in een mensenleven – Belangrijk om missionair.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Christengemeenschap De Goede Herder
Denkstof seizoen 3 aflevering 12
DE GEMEENTE Jezus wil ons leiden naar,de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus. Zalige gemeente van de Here Jezus Blessed, gezegend, bevoorrecht.
3. GORDEL, PANTSER & SCHOEISEL
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
Het dynamiet van het Evangelie.
5 De eenheid van de Geest.
Ik leg mijn leven af.
Gemeenteopbouw door werken met gemeenthema’s Hans Burger
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Gaven gegeven ... totdat Efeze
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
Jozua 24: 15 Maar ik en mijn huis, wij zullen de HERE dienen!
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Is het allemaal wel waar?
‘voor de kinderen’.
Geen ander evangelie.
Vervuld zijn in de Geest
Jezus is niet dood ……… Hij heeft wel de Geest gegeven !!
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
Verlangen naar licht.
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 21 HC Franeker 12 september 2010 Thema: Wat moet je nou weer met de kerk?
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Koen Minderhoud 30 november 2014
Leven zoals past bij God
Ik wil jou van harte dienen
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zitten - Wandelen - Standhouden
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Welkom in de samenkomst
Efeze 4: Efeze 4:10 Hij, die nedergedaald is, Hij is het ook, die is opgevaren.
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
De preek gaat over Efeziërs 4: : 5 Welk stempel draag jij? Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds. P.J.C. Colijn te.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Delen van Jezus lichaam
Gegeven... totdat 27 november 2016 Zoetermeer.
1.
Christelijke vrijheid
Hemels denken.
Les 3 De handen uit de mouwen
9 – Is er maar één waarheid?
Gods plan Met ons.
Vergeten "totdat"s 11 december 2016 Zoetermeer.
De Heerlijkheid van God
Opvoeden - 24 juni
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Ik ben de kerk.
Bij de Vader Daar is het goed.
Transcript van de presentatie:

Relaties Van levensbelang…….

Relaties Profetie: 19 september 2010 – Relatie met God is het belangrijkste in een mensenleven – Belangrijk om missionair bezig te zijn – Onderlinge relaties die vol zijn van de liefde van Jezus – Heer Jezus moet de belangrijkste voor ons zijn, niet onze positie, status, reputatie, banksaldo – Een innige relatie met Jezus is van levensbelang

Relaties 30-dagen van gebed – Intimiteit – Toegroeien naar Hem – Toewijding. Je kunt niet God dienen EN de wereld – Juiste prioriteiten stellen

RELATIES Ik God BurenSportclubGezin Werk / School VriendenOudersKerk????

Relaties Wederzijds delen van (het) leven takes two to tango! delen Leven relaties verbinden. iedere relatie = uniek.

RELATIES Ik God WereldKerk

Relatie met GOD GOD IK Lukas 19:10 Want de Zoon des mensen is gekomen om het verlorene te zoeken en te redden. 1 Johannes 4:9 Hierin is de liefde Gods jegens ons geopenbaard, dat God zijn eniggeboren Zoon gezonden heeft in de wereld, opdat wij zouden leven door Hem. Gered om te leven!?

Gered om te Leven Groeien / vrucht dragen. Johannes 15

Relatie met Kerk / Christenen Samen – één lichaam / Jij bent onmisbaar! – toegroeien naar Christus. – leugen afleggen / waarheid spreken – Strijden voor het geloof in het evangelie. IK Menorah 1 Korinte 12:12 Een lichaam is een eenheid die uit vele delen bestaat; ondanks hun veelheid vormen al die delen samen één lichaam. Zo is het ook met het lichaam van Christus… :27 Welnu, u bent het lichaam van Christus en ieder van u maakt daar deel van uit Filippi 1:27 Leef in overeenstemming met het evangelie van Christus, zodat ik kan horen, of straks zelf kan zien, dat u één van geest bent en samen voor het geloof in het evangelie strijdt. Efeze 4:11En hij is het die apostelen heeft aangesteld, en profeten, evangelieverkondigers, herders en leraren, om de heiligen toe te rusten voor het werk in zijn dienst. Zo wordt het lichaam van Christus opgebouwd, totdat wij allen samen door ons geloof en door onze kennis van de Zoon van God een eenheid vormen, de eenheid van de volmaakte mens, van de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus. Dan zijn we geen onmondige kinderen meer die stuurloos ronddobberen en met elke wind meewaaien, met wat er maar verkondigd wordt door mensen die tot alles in staat zijn wanneer ze anderen listig en doortrapt op een dwaalspoor willen brengen. Dan zullen we, door ons aan de waarheid te houden en elkaar lief te hebben, samen volledig toe groeien naar hem die het hoofd is: Christus. Efeze 4:25 Leg daarom de leugen af en spreek de waarheid tegen elkaar, want wij zijn elkaars ledematen.

Relatie met Kerk / Christenen Waar doen we dat? – Celgroepen / kringen / teams / ??? – Stevig in je schoenen – Mannen??? – Ontbijt-bijeenkomst – Vinegans – Overal waar in de ontmoeting Jezus centaal staat IK Christenen

Relatie met niet - Christenen Jezus is ons voorbeeld!? – Lukas 4:18 Waar doen we dat? – In de wereld! NIET (alleen) in de kerk! IK Niet Christenen

RELATIES IK God Christenen Niet Christenen