Efezen 4:7-24 Gaven naar Genade Vs 7-10 Gaven naar Genade Vs 7-10 Gaven van Christus aan de Gemeente Gaven van Christus aan de Gemeente Vs 11: Vs 11: –Apostelen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Woord van Leven Januari 2008.
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Zonde. Zonde = Zonde R God Zonde Zonde = Zonde R God ”Alles wat niet uit geloof gedaan wordt, is zonde.” (Romeinen 14,23)
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Welkom in de samenkomst
Denkstof seizoen 3 aflevering 12
DE GEMEENTE Jezus wil ons leiden naar,de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus. Zalige gemeente van de Here Jezus Blessed, gezegend, bevoorrecht.
Brief 19,1 “Ik ben gelukkig te vernemen dat je van goede wil bent om heilig te worden. Maar denk erom dat het niet volstaat om te beginnen, we moeten.
Een Bijbelstudie om Gods Waarheid te leren kennen
Romeinen 15:19-22 Plannen van Paulus.
1 donderdag 17 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 12 donderdag 17 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 12.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
Welkom.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
4 De kracht van de Geest.
28 En het geschiedde, toen Jezus deze woorden geëeindigd had, dat de scharen versteld stonden over zijn leer, 29 want Hij leerde hen als gezaghebbende.
5 De eenheid van de Geest.
12 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... 1Kor. 12 – 14: over de plaats van 'het spreken in talen' hfst. 12: de minste van de charisma's hfst. 13: het.
God en ons.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen 16:21-27 groeten – de alleen wijze God. U groeten Timotheüs, mijn medearbeider, en Lucius en Jason en Socipater, mijn familieleden Romeinen 16:21.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
Gaven gegeven ... totdat Efeze
De wapenrusting van God 1. INLEIDING.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
6 oktober 2013 Den Haag 1. tijd: ± 60 AD plaats: Caesarea 2.
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Preek.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Vervuld zijn in de Geest
Jezus is niet dood ……… Hij heeft wel de Geest gegeven !!
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
God Vertrouwen is Jezus kennen
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Genade.
Zijn we werkelijk anders?!
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Preek Jakobus 2:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
De nieuwe levenswandel Efeze
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Efeze 4: Efeze 4:10 Hij, die nedergedaald is, Hij is het ook, die is opgevaren.
Durf te dromen.
14 januari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Woord van God: levend en krachtig.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
Gegeven... totdat 27 november 2016 Zoetermeer.
de brief aan de Romeinen
Melk en vaste spijs 7 mei 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Transcript van de presentatie:

Efezen 4:7-24 Gaven naar Genade Vs 7-10 Gaven naar Genade Vs 7-10 Gaven van Christus aan de Gemeente Gaven van Christus aan de Gemeente Vs 11: Vs 11: –Apostelen –Profeten »Zie Ef. 2:19-22 zij legden het fundament van de gemeente –Evangelisten –Herders –Leraren

2 Timotheus 2:2 » »“ En hetgeen gij van mij gehoord hebt onder vele getuigen, betrouw dat aan getrouwe mensen, welke bekwaam zullen zijn om ook anderen te leren”. (Leidse vertaling) Het pad van het discipelen maken: Het pad van het discipelen maken: –Van mij –Aan getrouwe mensen –Ook anderen

Het pad van het discipelen maken: Paulus Mij Paulus Mij Aan getrouwe mensen –Zoek iemand die met het proces vertrouwd kan worden Aan anderen Aan anderen –Het doorgeven is belangrijk

De drie taken: Evangelisten Evangelisten Herders Herders Onderwi j zers Onderwi j zers Hun werk : Klaarmaken van de gemeente

Hun gezamelijk werk: Klaarmaken van de christenen Om God te dienen vs 12 Om God te dienen vs 12 –De uitkomst: groei, sterk worden, volwassen worden De inhoud van het klaarmaken? De inhoud van het klaarmaken? –Alles wat Christus voor ons gedaan heeft Waarom? Vs 13 Waarom? Vs 13 –Eén zullen worden –Door ons geloof –Doordat we Hem allemaal even goed kennen

Mijn Werk hier in Gendringen, Doetinchem en de Achterhoek Om de gereedschappen aan te reiken die nodig zijn om anderen te vertellen, die op hun beurt anderen zullen vertellen. Om de gereedschappen aan te reiken die nodig zijn om anderen te vertellen, die op hun beurt anderen zullen vertellen. –Bijbel interpretatie –Leiderschap ontwikkeling »rust en zekerheid –Ontwikkeling van de gelovigen »“de buurt” kan bereikt worden zonder onderbreking

Ons nieuwe Leven Niet meer als ongelovigen vs Niet meer als ongelovigen vs Wij moeten weten wat Christus ons geleerd heeft! Wij moeten weten wat Christus ons geleerd heeft! –We moeten onze “worldview” wijzigen Vs 22 »Oude uit: stoppen met vertrouwen op het oude…het verleden stoppen met vertrouwen op het oude…het verleden »Denken moet grondig vernieuwd worden Vs 23 »Nieuwe aan vs 24

De noodzakelijkheid om de principes van Bijbel interpretatie te kennen De noodzakelijkheid om de principes van Bijbel interpretatie te kennen –We herkennen verkeerde leer –We kunnen voor ons zelf ontdekken wat de Bijbel leert » »We hoeven de “Grote Leraren” niet te volgen, maar kunnen de waarheid voor ons zelf ontdekken door de studie van de Bijbel. (Bereans, Handelingen 17:11) “…, als die het woord ontvingen met alle toegenegenheid, onderzoekende dagelijks de Schriften, of deze dingen alzo waren” »We zullen ook weten wat belangrijk is en waar we voorzichtig moeten zijn. »Het helpt “dogmatisme”te vermijden. »We vermijden de fouten van het verleden.

Het helpt ons in ons praktische Christelijke leven Volgen de waarheid in liefde (Openb. 2:7) Volgen de waarheid in liefde (Openb. 2:7) –Niet de waarheid zonder liefde –Niet geloof als hoofd -zaak We beginnen beter te begrijpen dat Jezus Christus de hoofd-zaak is. We beginnen beter te begrijpen dat Jezus Christus de hoofd-zaak is. –Niet wat ik leuk vind –Niet de tradities die geen taak meer hebben –We kunnen weten waar God de lijn trekt