Beleidsplan Welzijn Het Beleidsplan Welzijn heeft een tweeledig doel: het formuleren van het welzijn, van aan ons toevertrouwde dieren, voor besturen en.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
In ons land is er steeds meer weerstand tegen de vee-industrie. Het moet anders, maar hoe? In deze discussie spelen verschillende meningen en verschillende.
Advertisements

Kwaliteit van leven voor ouder wordende mensen en de betrokkenheid van familie Zorg en ondersteuning voor ouder wordende mensen met een verstandelijke.
Verenigings meerjarenplan Agenda presentatie  Plan van aanpak  Taak commissies  Bevoegdheden commissies  Invloed leden  Jaarplan  Stellen.
Ervaringen in samenwerking
Beleidsplan sc Victoria ’04
De Groene Heuvel “Hof van heden en de toekomst”. Schetsen voor de toekomst.
Samenwerking casemanager dementie en casemanager palliatieve zorg
Kijk van de Dierenbescherming op de vleesveehouderij Bert van den Berg, senior beleidsmedewerker veehouderij Nederlandse Vereniging tot Bescherming van.
De inhoud en invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) DATUM1 december 2005 PLAATSNISB Bewegen als levenslange uitdaging.
De rekenkamer van Venlo
Bedrijventerreinen als economische motor Presentatie door drs. Gerrit Ybema Ybema Economy Solutions Bedrijventerreincongres 2006 Zutphen, 5 oktober 2006.
Onroerend Goed investeren en beheren
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerkrachten 2 de graad.
Wijkambitie Zuidwest Wijkdialoog 29 november 2011.
Fokbeleid 2010 Op 18 december 2009 hebben we in de ALV middels een powerpointpresentatie, de aftrap gehouden om te komen tot een nieuw fokbeleid. Een dag.
Het stellen van kwaliteitseisen aan mentoringprojecten.
Conferentie Paramaribo 23 mei 2008 HOE GEZOND IS SURINAME? Dr André Weel, bedrijfsarts en epidemioloog.
Veghel Transparant (lid VPPG)1 Hoofdlijnenprogramma raadsverkiezingen 3 maart 2010 Veghel Transparant! voor leefbaarheid & gezondheid.
A RBO - WETGEVING VOOR DUIKEND N EDERLAND Presentatie: Manfred van Deelen 9 april 2011.
Project: Coöperatie Esbeek
Zorggroep Fysiotherapie Zutphen Oost Achterhoek. De stand van zaken, hoe staat het ervoor? Zorgstandaard Integrale bekostiging Ketenzorgorganisatie Monodisciplinaire.
Omgaan met ruimte Een vormingspakket over ruimtelijke ordening.
Missie, visie, strategie & jaarplan
Medezeggenschap levert op Ondernemersontbijt TPN West 17 maart 2011 Pieter van der Have.
EOR en Vakbond Discussieaanzet FNV Europa conferentie, Sjef Stoop, FNV Formaat.
EUROPA CONFERENTIE 29 JANUARI 2010 Bescherming Nederlands Pensioenstelsel.
PBO Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen presentatie adviesraad OF 31 januari 2011.
Huishoudelijk reglement  Doelstellingen  Bestuur  Werkgroepen  Projectverantwoording.
Ouderavond 2012 Ouderavond 2012 Welkom Welkom. Doel van de avond Doel van de avond Nader kennis maken met elkaar. Nader kennis maken met elkaar. Reilen.
TEL Veghel (lid VPPG)1 TEL Hoofdlijnenprogramma raadsverkiezingen 3 maart 2010 Transparant, Evenwichtig & Leefbaar Veghel.
14 oktober 2009 – Elzenveld Antwerpen Hoger Instituut voor de Arbeid Leerpunten uit de praktijkvoorbeelden en de vragen die daaruit volgen voor het beleid.
Vitale opgaven voor de Stad bestuursvergadering ZON, 4 febr. 2014
Ontwikkeling Bestuurlijke Toekomst Duin- en Bollenstreek onderzoekstraject aanpak en resultaten.
DUURZAAM ONDERNEMEN DEFINITIE PIJLERS ACTIEPLAN M.V.O CONCREET
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
HET WERKLAB -1- EEN COöPERATIE u.a. uitdagend voor de een, routineus voor de ander, WORK IN PROGRESS! Het Werklab i.o. is een initiatief van Partners aan.
MVO- maatschappelijk verantwoord ondernemen
Rollen van gemeenten op het gebied van gezondheid en zorg PH-Forumdebat 25 januari 2005.
Kracht van Koeien Springplank naar een duurzame (melk)veehouderij
Kracht van Koeien Springplank naar een duurzame (melk)veehouderij Oplossingen beoordelen Wageningen UR Livestock Research.
Economisch en Maatschappelijk toegevoegde waarde van gezondheid(szorg) en welzijn. Kick off bijeenkomst Professionele Leergemeenschap, 2 september 2015.
Aanpak afvalwaterketen VNG / UvW Gert Dekker Ruud van Esch.
Toezicht op governance: waar draait het om en paralellen tussen de mediasector en de financiële sector Wijnand Nuijts – Manager toezicht Governance Gedrag.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Duurzame fokkerij Bijdragen aan een duurzame fokkerij.
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
Niels Bosman Naam:Bosman Voornamen:Cornelis, Niels Geboortedatum:27 oktober 1980 Geboorteplaats:Emmen Postcode en Woonplaats:9718cm Groningen Adres:Westersingel.
Programma Natuur en Water Radenconferentie Midden-Holland 11 februari 2013 Jan Vente.
Informatieavond subsidie- en accommodatiebeleid Gulpen, 2 juni 2009.
Omgevingsdienst Brabant Noord …voor een schone en veilige leefomgeving.
Landelijke raad 11 juni 2016 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Netwerk /11/14 LNW6 Het managen van verandering
Oprichting van de BIZ Krabbepolder/Zeehavengebied (Zuid)
Stichting De Waaier Presentatie 30 november 2017.
Visie en strategie Les 4: strategie.
Wet & Regelgeving Vervolg op vorige week.
Is de economische recessie een zegen voor de relatie ouders en school?
Ouders en school samen Maart 2016
Paard, pony & ezel Paard > 157,5 cm stokmaat
Cursus Politiek Actief Bijeenkomst 2: De gemeente
ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT
Medezeggenschap? Ook voor u!
Stel dat de (onderwijs) wereld gaat veranderen
Landelijke raad 8 December 2018
3.1 Fokdoel: wat wil ik en wat kan ik bereiken
Medezeggenschap? Ook voor u!
Workshop Checklist informatievoorziening
Wet- en Regelgeving, deel 2
Sportplatform De ontwikkeling van HARDERWIJK ACTIEF
Een lerende en adaptieve organisatie
Transcript van de presentatie:

Beleidsplan Welzijn Het Beleidsplan Welzijn heeft een tweeledig doel: het formuleren van het welzijn, van aan ons toevertrouwde dieren, voor besturen en leden.het formuleren van het welzijn, van aan ons toevertrouwde dieren, voor besturen en leden. het informeren van leden en geïnteresseerden.het informeren van leden en geïnteresseerden.

Tot stand gekomen door: De sectorraad paarden: Sport: KNHS &Sport: KNHS & Ned. Draf en Rensport FNHO Ondernemers organisatieFNHO Ondernemers organisatie LTOLTO Koepel Fokkerij vertegenwoordigt de StamboekenKoepel Fokkerij vertegenwoordigt de Stamboeken Samenwerking leidt tot een betere welzijns nota voor paarden Bronnen: Passie voor Paarden, LEI Wageningen UR, maart Plan van Aanpak Welzijn in de sector Paardenhouderij, Sectorraad Paarden, januari Rapport Beantwoording vragen PVA Paardenhouderij. Visser E. K., van Dierendonck M.C., Neijenhuis F. 12 november 2008.

SRP Adviseert op diverse gebieden: Open communicatie Transparante beleids- en besluitvorming Integriteit van het paard beschermen Traditie en vernieuwing in blijvend evenwicht Ruimtelijke ordeningRuimtelijke ordening Identificatie en registratieIdentificatie en registratie Mest en milieuMest en milieu Kennis en innovatieKennis en innovatie Economische zakenEconomische zaken Dieren welzijnDieren welzijn

Stamboek invulling: De stamboeken vervullen een belangrijke taak sector in de Paardenhouderij. Zij leggen de basis voor een kwalitatief hoogstaand fokproduct. Hierbij staat een goede bruikbaarheid en een goede gezondheid van het paard centraal.

Doel stamboek De Stamboeken kunnen, door richtlijnen op te stellen over het houden van dieren, sturing geven aan haar leden.De Stamboeken kunnen, door richtlijnen op te stellen over het houden van dieren, sturing geven aan haar leden. Stamboeken zullen zich in hun fokdoel moeten gaan aanpassen aan de vraag uit de sector en de maatschappelijke ontwikkelingen en/of willen we de traditie van het fokproduct in ere houden.Stamboeken zullen zich in hun fokdoel moeten gaan aanpassen aan de vraag uit de sector en de maatschappelijke ontwikkelingen en/of willen we de traditie van het fokproduct in ere houden. Doel is om als stamboeken actief vanuit de eigen doelstellingen richting te geven aan de ontwikkelingen en de eigen visie. Transparant fokbeleid en helder geformuleerde fokdoelen.

Beleidsdoelen fokkerij Kwaliteit van het fokproduct : Om van paarden het welzijn binnen de fokkerij te kunnen bestendigen en verbeteren is het nodig het fokbeleid transparant te hebben/maken en fokdoelen helder te formuleren. Toekomst plannen: Selectie erfelijke gebreken Registratie erfelijke gebreken Selectie van gedragskenmerken en karaktereigenschappen

Voorlichting Spenen van veulens: De stamboeken zijn in het Plan van Aanpak verantwoordelijk gesteld voor de juiste voorlichting op dit terrein. Huisvesting: Sociaal contact is één van de basis- behoeften van het paard. Daarnaast grootte, beweging, sociaal contact en het klimaat in de stal. Couperen van staarten : Via voorlichting en communicatie kunnen de stamboeken en de achterban op de hoogte stellen van de invloed van couperen op het welzijn van het paard. Prikkeldraad: Prikkeldraad kan het welzijn van het paard in gevaar brengen, wenselijk is dat het prikkeldraad wordt vervangen door vriendelijker afrasteringmateriaal. Verhinderen stereotiep gedrag: Stereotype gedrag, is een indicatie van verminderd welzijn in het heden of het verleden.

Voeding: Een goed samengesteld rantsoen en een adequate voerfrequentie leveren een wezenlijke bijdrage aan het welzijn van paarden. Het Stamboek stimuleert van paarden. Het Stamboek stimuleert de dagelijkse weidegang. Drinkwater: Een vereiste is dat bij iedere vorm van huisvesting, tijdens langdurig transport en bij evenementen wordt voorzien in voldoende schoon drinkwater. Overige onderwerpen: Supplementen Giftige planten Transport Reglement aanpassingen Leeftijd aanlegtesten Gebruik ongeoorloofde middelen Dierziekten