De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Visie en strategie Les 4: strategie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Visie en strategie Les 4: strategie."— Transcript van de presentatie:

1 Visie en strategie Les 4: strategie

2 Doel van de les Aan het einde van de les kun je vertellen welke vragen met de strategie kunnen worden beantwoord.

3

4 Strategie Beschrijving van wat er concreet gedaan moet worden om de visie waar te maken. Een plan van aanpak Concrete doelen

5 Strategie De volgende vragen moeten ermee beantwoord worden:
Hoe gaan we onze resultaten te bereiken? Op welke manieren is het mogelijk onze doelen te realiseren? Welke maatregelen moeten we nemen? Op welke manier willen wij dit uitdragen? Hoe zorgen we ervoor dat wij voortdurend leren?

6 Valkuilen strategie Vaak is het niet de strategie die faalt, maar de realisatie van de onderliggende doelen. Het verschil tussen strategie versus tactiek moet helder blijven. Vaak wordt de visie van de organisatie niet goed vertaald naar de medewerkers. Gevolg is dat medewerkers niet precies weten waarvoor ze werken en daardoor een eigen invulling gaan geven aan de gestelde doelen. Strategie en doelen vergen heel heldere formuleringen.

7 Jumbo formule https://www.jumbo.com/content/missie/
De missie van Jumbo is dus gegeven. Ga in drietallen aan de slag om voor Jumbo een visie en een strategie te formuleren. Bedenk ook hoe Jumbo bijvoorbeeld vernieuwend zou kunnen zijn Doe dit op een A3 vel. Aan het einde van de les worden de plannen door de groepen toegelicht.


Download ppt "Visie en strategie Les 4: strategie."

Verwante presentaties


Ads door Google