Het verleden en de toekomst van muziek.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De entertainmentbranche bezoek aan een tv studio opname met publiek
Advertisements

Muziek in de moderne tijd
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Presentatie Clubmiddag December 2010
De regen Celine Dion ‘Prayer’.
Op zoek naar emotie Gemaakt door: Chantal en Carlijn.
Probleem…… Kast vol met DVD films….. En een kapotte DVD speler.
Een blog waarop je allemaal dingen kan posten (filmpjes, foto's, muziek enz.) Beetje overrated + wordt heel snel saai, maar het kan voor een tijdje leuk.
LIES werd op jaar, is reeds 13 jaar gestorven en werd dus 14 jaar oud 13 plus 14, 27 een enorm stuk van ons leven 27 jaar geleden in juni,
Ik ga hier in deze publicatie uitleg geven over kunst
1500 : De Nederlandse opstand
Moederbord en blu-ray.
IT Biografie.
Toekomstmuziek. De Apple mini iPod heeft 40 GB aan geheugen. Dat is evenveel als 800 cd’s. Je kunt er MP3en.
Gemaakt door Mike van Doorn
Kweekverslag van de sitta europaea
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
Geluk heb je zelf in de hand!
Om bij stil te staan KLIKKEN OM DOOR TE GAAN.
De Eiffeltoren en de Mona Lisa
Reservoir dogs band is een band die nummers speelt van vele Tarantino films. Ze zijn pas sinds september bezig en hebben al in januari op de premiere gespeeld.
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
6.3: De jaren zestig.
 Linkin Park is een band die zich slim oriënteert op de markt, ze zijn niet voor niets een van de grootste bands op dit moment.  Ze zijn van een vuige.
Gemaakt door Nicky beekman Klas 3H.
Godsdienst.
Het Leven /04/2017.
Het socialisme Paragraaf 7..
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Met Nielson’s nieuwe nummer. Gentleman of Gangnam Style?
Even verpozen en genieten... met muziek.
Aquarellen van Marcel REYNAERT
H8 Op Stoom§8.3 De sociale kwestie In alle gebieden met een opkomende industrie groeide de bevolking sterk Nog nooit was urbanisatie in dit tempo en op.
Mijn schooltijd van één tot acht
Verzuiling en ontzuiling in Nederland
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
Kunst.
Als God de mens had geschapen om computers te gebruiken, had hij ons zestien vingers gegeven.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Glow.
Van Abbemuseum.
Glow.
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C.
House of Freaks BEACHCLUB VROEGER. Wie? Wat? Waar?  House of Freaks  2 juni :00 – 00:00  Beachclub Vroeger  Bloemendaal.
Game concept Samenvatting hoofdstuk 20 & 21. De waarde van esthetiek Het kan spelers aan trekken die het spel anders niet hadden gespeeld Het kan jouw.
Ciara ‘The Sand’. Opdracht Observeer het publiek tijdens je bezoek.
Harry Potter Studios.
De dans Mijn spreekbeurt gaat over de dans. Ik heb het onderwerp gekozen, omdat het mijn hobby is en ik er veel over weet.
NOS Journaal Kijk een week lang het NOS Journaal. Ga op zoek naar de succesfactor.
Media bekijken op afstand De mogelijkheden boven de €500.
© VIP GilzeRijen ( brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar en de website is een zusje van Zorgvoorelkaar.com. Rob: “Ik was.
Welkom.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
Paragraaf 6.3 Nederland in de 21e eeuw.
Vragen over gelezen stof Wat is een liedboek? Aan welke regels van de 17e eeuw hield de schrijver/dichter van deze liederen zich? Wat is een zeemanslied?
GEMAAKT DOOR: Jay,Jeffrey en Thomas
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Een kennismaking met de cello
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Het verhaal Bella Swan is altijd anders geweest. Ze doet geen enkele moeite om zich aan te passen aan wat de populaire kliek op school dicteert. Wanneer.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
“De Medi8”.  Een multimedia product om dikke kinderen af te laten vallen.  Opdrachtgever: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Elke klant heeft een computer. De meeste computers zijn tussen de 2 tot 4 jaar.
Cirque du Soleil (2. Culturele activiteiten). Wat + waar ? Wat? Cirque du Soleil is een wereldwijd optredend samenwerkingsverband van groepen artiesten.
Transcript van de presentatie:

Het verleden en de toekomst van muziek. Door: Joost de Fretes, Noucka van der Zaag en Daan Voskamp.

inleiding Muziek vroeger Van vroeger tot het heden. De toekomst van muziek. De invloed van techniek. Vooruitgang?

Muziek vroeger. Vroeger waren muziekopnamen analoog (niet digitaal) en was het belangrijkste genre klassiek. Zonder invloed van technologie werd dus ook alles live gedaan, en waren er geen met de computer gegenereerde geluiden.

Van vroeger tot het heden. Later kwam er steeds meer technologie aan te pas. Het is de tijd van de LP’s en CD’s. Muziek wordt gebruikt om te shockeren, om meningen over te brengen. Hiervoor (voor de 60’s) hadden jongeren eigenlijk geen macht. Muziek had een vaste vorm waar de meeste artiesten zich netjes aan hielden. Maar toen het idee van Rock & Roll wat zich evolueerde in vele soorten van Hard Rock en Metal liet zien dat het ook anders kon. Gaf de jongeren de kracht van de muziek. Nu speelt technologie een onmisbare rol in 21ste eeuw muziek. Nieuwe genres zoals house, trance enz werden populair. Wat door sommige mensen als de volgende stap word gezien is muziek zoals Dubstep wat voornamelijk, alleen maar uit computer bewerkte geluiden bestaat. Voorbeeld Rock & Roll: http://www.youtube.com/watch?v=tpzV_0l5ILI Hard rock: http://www.youtube.com/watch?v=6tlSx0jkuLM Metal: http://www.youtube.com/watch?v=cPh_9sRJycI Dubstep: http://www.youtube.com/watch?v=Htm_956k5ps

Toekomst. Het ziet ernaar uit dat met het ontstaan van internetgebruik voor iedereen in combinatie met de iPod en andere MP3-spelers, de CD’s langzaam zullen verdwijnen, net zoals de LP’s bijna verdwenen toen de CD’s kwamen. Op een iPod van 160 GB passen bijna 40.000 nummers en nog foto’s. Een CD zal dit nooit kunnen evenaren. Door online muziek winkels zoals Itunes, kan het hele concept dat een platenmaatschappij invloed heeft op hoe en waar een album of single word verkocht verdwijnen. Artiesten kunnen direct naar Itunes toestappen en zeggen dat ze hun single voor 20 cent kunnen verkopen. Door dit soort ontwikkelingen kan het hele idee van een album verdwijnen. Muziek wordt dan niet meer in een groep verkocht maar elk nummer apart.

Invloed van techniek. Mensen hebben altijd al muziek willen luisteren. Na de 78-toeren grammofoonplaat, kwamen de vinyl platen, de spoelenrecorders, de cassettes en tot slot de CD’s: mensen konden ook thuis luisteren.. Maar nu kennen we ook iets anders het MP3 bestand. Deze digitalisering van een lied op een CD word nu wereldwijd gebruikt om nummers op onze iPod’s en andere MP3-spelers te beluisteren. Maar wat is een MP3 bestand eigenlijk? Een MP3 bestand is een muziek bestand wat verkleind is om muziek minder opslagruimte in te laten nemen. Dit werd gedaan omdat film bestanden steeds kleiner werden dus moesten de muziek bestanden dat ook. Kleiner werden de bestanden zeker want een MP3 bestand is 90% kleiner dan het originele bestand op de CD. Hoe kan een MP3 bestand dan zoveel kleiner zijn? Digitale recording betekent dat je met hele korte tussenpozen een “ opnameplaatje” maakt. Je hersenen registreren dat als iets dat continu is net als dat je ogen 24 foto’s per seconde maken en je hersenen dit als continue “beweging” ervaren. Bij analoge recording is er dus een continu proces en daarom is er veel meer geheugen voor nodig.

Vooruitgang? Zijn al deze dingen vooruitgang? Economisch gezien liggen er kansen en valkuilen. Voor artiesten is het internet wel het beste middel om zo snel mogelijk iedereen te bereiken. Toch, zonder de ‘oude’ technieken, zou het nieuwe er nooit zijn geweest .

The end