Wat hebben we nu meer ? Rom 11 : 30-32, Want evenals gij eertijds aan God ongehoorzaam waart, maar nu ontferming hebt gevonden door hun ongehoorzaamheid,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
“Het is allemaal toch maar gedoe”
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
De gevolgen van de zonde
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
De christelijke boodschap
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
Paulus en Israël Romeinen steen des aanstoots, rots van ergernis Rom.9:33.
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
HET FEEST VAN ONGEZUURDE BRODEN. 4 Dit zijn de feesttijden (lett. hoogtijden) des HEREN, heilige samenkomsten, die gij uitroepen zult op de daarvoor.
De Ben Adam Psalm 8.
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Verbonden … Van boven bekeken
Shalom!.
TOV VRIJDAG 06 FEBRUARI 2009 HEILIG AVONDMAAL.
Echad één! Hoor Israël Hoor, Israel: de Here is onze God; de Here is
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
Doop Friso Sake Looij en Bastiaan Mike van Noordenne Zondag 10 Mei 2009 Jesaja 49: 15 Zou het mogelijk zijn dat een moeder haar kind zou kunnen vergeten,
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Leven zoals God het bedoelde?!
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 21 HC Franeker 12 september 2010 Thema: Wat moet je nou weer met de kerk?
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Welkom Israelzondag.
20 juli 2014 Rotterdam. het voorgaande in Romeinen toen de kinderen (=Jakob en Ezau) nog niet geboren waren en goed noch kwaad hadden gedaan.
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
23 november 2013 Den Haag. Romeinen Want uit Hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen: Hem zij de heerlijkheid tot in eeuwigheid! Amen. ek =
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Pinksteren zondag 23 mei 2010 Handelingen 2 verzen 1 – 11 Allen werden vervuld van de Heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen,
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Zingen Vers 1 Welzalig hij wiens zonde is vergeven,
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
SMS bijbel-leesrooster Psalm 53:1-7. Voor de koorleider. Op: Machalat. Een leerdicht van David. De dwaas zegt in zijn hart: Er is geen God. Zij bedrijven.
Samenkomst voorafgaand aan de begrafenis van
"het woord der verzoening"
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
We lezen: Matteüs 27: De preek gaat over: Matteüs 27: Voorlezer: Gretine Post Voorganger: Ds. P. Schelling emeritus predikant Alle liederen.
24 april 2016 Zoetermeer.  de eerste eeuwen vierde de kerk Pasen tegelijk met het Joodse Pesach;
13 maart 2016 Zoetermeer. alverzoening is: alle mensen komen na hun dood bij God terecht... 1.
Echad één! Hoor Israël Hoor, Israel: de Here is onze God; de Here is
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Transcript van de presentatie:

Wat hebben we nu meer ? Rom 11 : 30-32, Want evenals gij eertijds aan God ongehoorzaam waart, maar nu ontferming hebt gevonden door hun ongehoorzaamheid, zo zijn ook dezen nu ongehoorzaam geworden, opdat door de u betoonde ontferming ook zij thans ontferming zouden vinden. Want God heeft hen allen onder ongehoorzaamheid besloten, om Zich over hen allen te ontfermen.

Wat hebben we nu meer ?Het jodendom dat de Bijbelse feesten nog viert op de daartoe bestemde tijd ! Lev.23 : 4 Dit zijn de hoogtijdagen van de HEER, die je als heilige dagen samen moet vieren, elk op de aangewezen tijd: God had Zijn hoogtijdagen geordend en wat heeft de christelijke kerk ervan gemaakt ?

Wat hebben we nu meer ? Allen worden ze gevierd op de aangewezen tijd die de mens heeft ingesteld. Maar we lezen in Lev.23:4, Dit zijn de feesttijden des HEREN, heilige samenkomsten, die gij uitroepen zult op de daarvoor bepaalde tijd. Welk Pasen?Welk Pinksteren? Kerst?

Wat hebben we nu meer ? Een verdeeld lichaam ?

Wat hebben we nu meer ? Hoe kunnen we nu ontferming tonen als we Gods kalender verwerpen want God heeft Zijn volk niet verlaten, Zijn vastgestelde tijden blijven nog aktueel, God verandert niet.

Wat hebben we nu meer ? Er is van Shabbatsdag (zaterdag) zondag gemaakt en het jodendom zal zich daar nooit bij aansluiten omdat het niet de tijd is die God heeft ingesteld. God heeft Zijn tijden bepaalt, ook de rustdag.

Wat hebben we nu meer ? We hebben als christenen de laatste tweeduizend jaar alle voedselwetten overtreden die God ons gegeven heeft ten goede voor ons lichaam en onze gezondheid maar wat zien we ? Dat over bijna gans de wereld de hoofdschotel varken is en alle etenswaren die niet goed zijn voor ons lichaam. We klagen maar over ziekte en hoe meer geneesmiddelen men uitvindt hoe meer nieuwe ziektes er komen.

Wat hebben we nu meer ?We hebben van het avondmaal een ochtendhapje gemaakt wat oorspronkelijk een onderdeel was van een feestmaal.

Wat hebben we nu meer ?We hebben het nieuwe testament, terwijl de eerste gemeente uit Joden en christenen bestond en zij hadden nog niet eens een nieuw testament, het bestond nog niet ! Er is niets mis met het nieuwe testament en het kan ons helpen, het is prachtig maar we hebben Zijn woord gekregen van kaft tot kaft.

Wat hebben we nu meer ? Witte donderdag ?, goede vrijdag ? en stille zaterdag ? Terwijl Yeshua niet eens gestorven is op een vrijdag, dit is na te gaan in de schrift. Het wordt steeds maar stiller in kerken, men dwaalt steeds verder af van Zijn woord en waarheid. Het juiste pad is moeilijk te vinden, de weg is smal. God wil ons zo graag terug op Zijn vastgestelde tijden, op Zijn pad.

Wat hebben we nu meer ? Al het goede is voor ons ? Christenen En al het slechte voor hun ? Joden

Wat hebben we nu meer ? We zijn vergeten dat de plaats waar de Heer zal terugkomen Jeruzalem is en dat Israël onze grote broer is, Zijn eerstgeborene.

Ik denk dat de tijd er rijp voor is om te beseffen, “wat hebben we nu minder ?” Heel uw woord is de waarheid, al uw rechtvaardige verordeningen zijn voor eeuwig. Psalm 119:160. Van kaft tot kaft ! Laat ons werken aan een éénheid ! We wensen jullie allen shalom toe !