De tijd tikt door, totdat …..?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Advertisements

Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Evangelie der genade Vragen :
Tussen Pasen en Pinksteren.
Bijbelhuis Antwerpen (GZB)
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Matteüs DAN 1 DAN zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met... 2.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Maar wat zeg jij?.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
Jeruzalem!. Jeruzalem Bezit – vrede Vrede bezitten Werpen (water/woorden) – hersteld (Onder)wijzen – welzijn.
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
De bloedbruidegom Exodus 4.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Op die dag 1 Op die dag ging Jezus het huis uit Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het.
WELKOM OP TOV!.
Is het allemaal wel waar?
GENADE IS VOOR VANAVOND ONS THEMA Welkom op deze tov avond.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
TOV VRIJDAG VANAVOND PRATEN WE SAMEN OVER: ARROGANTIE TROTS NEDERIGHEID.
Welkom.
Shalom!.
Welkom op TOV!.
Thema voor vanavond is:
Thema voor vanavond = Somberheid/Dipje
Zie hoe Jezus daar loopt....
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Verlangen naar licht.
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Zingen Vers 1 Laat ieder ‘s HEREN goedheid prijzen,
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
? ! Gods gerechtigheid... 1.
1. Zingt nu een nieuw lied voor de HERE, want Hij heeft wonderen gedaan! Zijn rechterhand, vol roem en ere, zijn arm bracht Hem de zege aan, Prijst onze.
Verslaving.
Welkom in de samenkomst
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
Beelden van de kerk.
“de liefde van God”.
O Heer, wat ben ik moe!.
Welkom.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Welkom Voorganger: Ds. F. Westermann Ouderling van dienst: K. Muis Muziek: Huisband Schriftlezing: Mattheus 26: 69 t/m 75.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Kerkdienst Zondag 17 januari 2016 De Bron - Alphen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
Les 17 Het geluid van voetstappen
Transcript van de presentatie:

De tijd tikt door, totdat …..? De eindtijd

In wat voor tijd leven wij? Denk jij daar wel eens over na ….?

Filmpje Real life - de eindtijd.pps

De tekenen van het einde van de wereld (mattheüs 24: 1-14) 1 En Jezus ging weg en vertrok uit de tempel; en Zijn discipelen kwamen naar Hem toe om Hem op de gebouwen van de tempel te wijzen. 2 Jezus antwoordde en zei tegen hen: Ziet u dit alles? Voorwaar, Ik zeg u: hier zal niet één steen op de andere steen gelaten worden die niet afgebroken zal worden. 3 Toen Hij op de Olijfberg zat, gingen de discipelen naar Hem toe toen zij alleen waren, en zeiden: Zeg ons, wanneer zullen deze dingen gebeuren? En wat is het teken van Uw komst en van de voleinding van de wereld? 4 En Jezus antwoordde en zei tegen hen: Pas op dat niemand u misleidt. 5 Want velen zullen komen onder Mijn Naam en zeggen: Ik ben de Christus; en zij zullen velen misleiden. 6 U zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen; pas op, word niet verschrikt, want al die dingen moeten gebeuren, maar het is nog niet het einde.

mattheüs 24: 1-14 7 Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen. 8 Maar al die dingen zijn nog maar een begin van de weeën. 9 Dan zullen zij u overleveren aan verdrukking en u doden, en u zult door alle volken gehaat worden omwille van Mijn Naam. 10 En dan zullen er velen struikelen en zij zullen elkaar overleveren en elkaar haten. 11 En er zullen veel valse profeten opstaan en die zullen er velen misleiden. 12 En doordat de wetteloosheid zal toenemen, zal de liefde van velen verkillen. 13 Maar wie volharden zal tot het einde, die zal zalig worden. 14 En dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken; en dan zal het einde komen.

nieuwsflitsen Gewonde bij schietpartij Apeldoorn apeldoorn - Bij een schietpartij in Apeldoorn is donderdag aan het einde van de middag een gewonde gevallen. Het slachtoffer werd in zijn arm geraakt. De schietpartij gebeurde in een bedrijfspand op industrieterrein Kupersveld, meldt Omroep Gelderland. De achtergrond wordt nog onderzocht, maar de dader heeft volgens de politie gericht geschoten. Hij is nog voortvluchtig. Het gaat om een blanke magere man van rond de 45 jaar met grijs haar en een 'blokkig' kapsel. Via Burgernet worden mensen opgeroepen uit te kijken naar de verdachte. De politie waarschuwt wel om niet zelf actie te ondernemen.

nieuwsflitsen Dode (69) in woning Amsterdam, verdachte vast AMSTERDAM - De politie heeft woensdag In een woning aan de Planciusstraat in Amsterdam het lijk van een 69-jarige vrouw aangetroffen. Ze is door geweld om het leven gebracht. De politie heeft een 29-jarige man als verdachte aangehouden. Het slachtoffer en de man kenden elkaar aldus de politie. Vrijdag wordt de 29-jarige verdachte voorgeleid.

nieuwsflitsen Russische herder (80) geeft beer kopstoot MOSKOU - Een bejaarde herder uit Rusland heeft een gevecht met een beer overleefd. Yusuf Algachirov (80) denkt dat hij zijn leven te danken heeft aan zijn strijdlustigheid. Hij gaf de beer onder meer een kopstoot, zo meldde het Russische persbureau RIA Novosti. De aanval gebeurde op een aardbeienveld in de Russische deelrepubliek Kabardië-Balkarië. Hoewel hij zijn mannetje stond, moet de herder worden beschouwd als de verliezer van het gevecht. Na de kopstoot werd de beer boos en mepte Algachirov van een rots. Toen hield het dier het voor gezien en liep weg. De bejaarde Rus hield vier gebroken ribben, bijtwonden en kneuzingen over aan het avontuur. Het had erger gekund, concludeerde de herder. „Hij had me zeker gedood als ik geprobeerd had te vluchten.”

Is er een pasklaar antwoord? Nee, maar de tekenen herinneren ons eraan dat er een einde aan de tijd komt! Jezus zegt dit zelf in His-story!

Wat doet dit met je?

Ga jij anders leven? Jezus opdracht: Volharden tot het einde!

Zingen psalm 98:2,4 Hij heeft gedacht aan Zijn genade, Zijn trouw aan Isrel nooit gekrenkt; Dit slaan al 's aardrijks einden gade, Nu onze God Zijn heil ons schenkt. Juich dan den HEER met blijde galmen, Gij ganse wereld, juich van vreugd; Zing vrolijk in verheven psalmen Het heil, dat d' aard' in 't rond verheugt. 

Laat al de stromen vrolijk zingen, De handen klappen naar omhoog; 't Gebergte vol van vreugde springen En hupp'len voor des HEEREN oog: Hij komt, Hij komt, om d' aard' te richten, De wereld in gerechtigheid; Al 't volk, daar 't wreed geweld moet zwichten, Wordt in rechtmatigheid geleid. 

Tot aan die dag (665) Ooit komt er een dag dat de hemel openbreekt en de doden zullen opstaan. Ooit komt er een dag dag dat U terug komt op een wolk en dat U kijkt met ogen, stralend als de zon. (2x) Refrein: Tot aan die dag wil ik weten wie U bent Wil ik leven dicht bij U en mij geven in aanbidding. Tot aan die dag wil ik horen wat U zegt en Uw woorden tot mij nemen als een kostbaar geschenk Tot aan die dag

Ooit zal het zo zijn dat we leven in een stad, waar geen pijn en geen verdriet is. Ooit zal het zo zijn als we komen in die stad, dat de vader onze tranen wist. Refrein: Tot aan die dag wil ik weten wie U bent Wil ik leven dicht bij U en mij geven in aanbidding. Tot aan die dag wil ik horen wat U zegt en Uw woorden tot mij nemen als een kostbaar geschenk Tot aan die dag

Ik verlang zo naar die dag dat ik neerkniel aan uw voeten en ik u mag herkennen aan uw stem als we samen hand in hand het hemels paradijs betreden, zal ik eeuwig mogen zijn waar u bent Refrein: Tot aan die dag wil ik weten wie U bent Wil ik leven dicht bij U en mij geven in aanbidding. Tot aan die dag wil ik horen wat U zegt en Uw woorden tot mij nemen als een kostbaar geschenk Tot aan die dag (2x) Tot aan die dag

Mededelingen Contributie €25,- Volgende week bingo!