Voorstellen wijziging Sportreglement Voorstel 4 Technische Commissie (1/2) Conferentie van de Clubs 2013 Betreft:kaartreservaties Het ABSO/BVOS Sportreglement.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
OPMAKEN VAN EEN HUURCONTRACT en plaatsbeschrijving
Advertisements

Op het einde van het jaar hebben we soms het volgende probleem:
Integratie-subsidies
De rol van RI&E/ARBO begeleide duik (3* duiker)
Nathalie Ragheno Adviseur bij het Juridisch departement van het VBO
Do’s & Don’ts muziek Stappenplan gebruik muziek Vier thema’s bepalen het gebruik  is er sprake van een ‘apostolische bijeenkomst’?  zijn de rechten.
WAAROM NIEUWE STATUTEN? WAAROM NIEUWE HHR? • Huidige statuten: 1983 • Praktijk op aantal punten anders • Rol KNHB komt niet naar voren • Huidige HHR: 1989.
Einde Definitieve bijdrage 2011 op inkomen 2008 Definitieve bijdrage 2012 op inkomen 2009 Definitieve bijdrage 2013.
De Vlaamse regering wil voor 2013 een begroting in evenwicht maar…… ze geeft meer uit dan ze inkomsten heeft.
Subsidiëring in het kader van het Kunstendecreet: Projectsubsidies: - Voor kunstenorganisaties, kunsteducatieve en sociaal-artistieke organisaties - Periodieke.
Inkomenstarief en kindcode voor ouders en opvang 22 november 2013
KWALITEITSHANDBOEK VOOR DE ERKENDE ZWEEFVLIEGTECHNICUS
Rechtshandelingen van de Unie
Vrijetijdscheques. Wat is een vrijetijdscheque? = een waardebon van 3 euro Wordt gebruikt voor de betaling van vrijetijdsactiviteiten georganiseerd door.
1 Info coaches seizoen september 2011.
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Opleiding voor schoolsecretariaten
Het nieuwe Akkoord “De consument in de vrijgemaakte elektriciteits- en gasmarkt” 16 oktober 2013.
Jasper Dekker consultant Agentschap SZW
Hoofdstuk 16 Europese mededingingsregels voor lidstaten.
Transitie De overgang naar het nieuwe decreet wat betekent dat voor mij? 22 november 2013.
OPDRACHTEN VVB NAAR DE PROVINCIES -Vormen van provinciale selecties volgens bepaalde normen en deelname aan IPJOT’s -Organiseren van clinics en symposia.
Verkiezingen 2014 E. Van Verdegem. Verkiezingen 2014 Welke verkiezingen? Agenda Belangrijkste wijzigingen Varia
KINDERBIJSLAG-REGLEMENTERING theoretische aspecten
Impact van het 'Almunia-pakket' voor de actoren van de sociale economie Denis Stokkink Brussel, 8 december 2011.
Hoofdstuk 4 Europese wetgeving.
Werkgroep Activering 10 januari Agenda Goede praktijk: Intégra plus "Parcours Territoriaux d’Inclusion Sociale " Stand van zaken: –Ontwerp van omzendbrief.
Contingent art.60 verhoogde staatstoelage Werkgroep activering 11 januari 2013.
Vraag 1) juist/onjuist. De plichten van de patiënt:
Opmaak van PIP (LA & Projectteam) Bijsturing van Beleidsoptie of Regelgeving ? Betrokken entiteit Functioneel Bevoegd Minister Interne validatie van PIP.
Het centraal examen voor kandidaat-energiedeskundigen type A en type C
KMO-portefeuille. Stappenplan: Registreer bevoegd persoon Registreer onderneming Koppelen Inschrijving bij erkende dienstverlener Subsidieaanvraag Mail.
Gardiens de la paix/ Gemeenschapswachten Week van de integrale veiligheid/ Semaine de la sécurité intégrale.
My Rent demo 1 TA1 demo 1 : OPMAKEN VAN EEN HUURCONTRACT model Test Aankoop.
Ronde tafel: ▫ Naam + 1 of 2 zinnen onderwerp (werktitel) Vragen: ▫ Iemand die zijn promotor/copromotor nog niet kent? TO DO: ▫ Masterproefovereenkomst.
Wetgeving overheidsopdrachten. Welke organisaties? 4 Categorieën: –De overheid –Organisaties die aan bepaalde voorwaarden voldoen –Privaatrechtelijke.
TECHNISCHE COMMISSIE 3 vergaderingen in 2009 Telkens voltallig Behandelden in totaal 40 agenda punten Nadruk op herziening van het Sportreglement Toezicht.
Welkom Informatieavond subsidies.
F onds voor de M edische O ngevallen 1. OVERZICHT 1.Procedure; 2.Structuur; 3.Contactgegevens. 2.
Verzekering gewaarborgd wonen Besluit van de Vlaamse regering vanaf Toelichting – 15 mei 2014 – Dirk Pairoux.
Initiatiecursus voor kandidaat-scheidsrechters - apr. 2013P.L. /G.F.
De Subsidie Informatie Groep
Informatiebijeenkomst subsidie cultuur 2013 – 2016 , 3e tender Raymond Tassenaar adviseur subsidieverlening 8 oktober 2014.
Reglement Inwendige Orde Hoofdstuk 1 : Het ontslag van een lid van de Raad van Bestuur. Art.1 Ieder uitgesloten of ontslagnemend bestuurslid kan zich Ieder.
KOOGO vzw 24 mei 2014 Algemene Vergadering Welkom.
Subsidie individueel vervoer:
Duid de provincie aan op de kaart van België
Informatie –vergadering 15/01/2015
Vraag 1 Van deze bijeenkomst heb ik hoge verwachtingen.
Staatshervorming Binnenvaart Jaarvergadering VBR Peter Claeyssens 22 januari 2016.
OR & Reglement. Conform WOR: iedere OR moet een reglement opstellen waarin … “de onderwerpen worden geregeld die bij of krachtens deze wet ter regeling.
Presentatie Beheersverordeningen Commissie Ruimte 22 januari 2013.
Wegenwerken voor uw deur? Uw winkel voor een lange periode onbereikbaar voor het verkeer? Dan kan u financiële steun krijgen van de Vlaamse en federale.
1 De P&V Groep bestaat uit de merken P&V, VIVIUM, Actel, PNP, Euresa-Life en Arces Le Groupe P&V est composé des marques P&V, VIVIUM, Actel, PNP, Euresa-Life.
VOORSTELLING SUBSIDIEREGLEMENT INFRASTRUCTUURWERKEN VZW’S VOOR NIET-STEDELIJKE INFRASTRUCTUUR Burgemeester en schepencollege Veerle Heeren, 13 december.
Informatiebijeenkomst Agrarisch Groen Private aanvulling WW en WGA: wat en hoe? Albert Smolenaers Woerden, 9 juni 2016.
Woonprojecten Klooster & Jukschot Woonproject Klooster: situering 2.
Commercieel beleid van de MIVB inzake voorkeurstarieven Mei 2016.
Subsidiereglement bewonersinitiatieven
Welkom Warmtenetten Presentatie VVSG 14 juni 2017 Mei 2017
Administratieve Tijdlijn voor clubs
AANPASSINGEN/INTERPRETATIES SPORTREGLEMENTEN ZWEMMEN
Bestemmingsplan Buitengebied
REGLEMENT OCCASIONELE EVENEMENTEN
2015 Wijzigingen VIAG & VWI’s
Subsidie individueel vervoer:
Handleiding Interactief Aankoop systeem (IAS)
Implementatie van de Europese netwerkcodes in België
Wetgeving overheidsopdrachten
District Grant Er zijn twee soorten Grants: de District Grant en de Global Grant. De District Grant wordt jaarlijks door het district toegekend voor.
LOP Antwerpen Basisonderwijs 03/02/2016
Transcript van de presentatie:

Voorstellen wijziging Sportreglement Voorstel 4 Technische Commissie (1/2) Conferentie van de Clubs 2013 Betreft:kaartreservaties Het ABSO/BVOS Sportreglement specifieert de procedure voor het aanvragen van kaarten welke gelegen zijn in het Vlaams en het Waals gewest. Voor kaarten welke in het Brussels hoofdstedelijk gewest liggen is het Sportreglement echter onduidelijk. Daarom voorstel voor aanpassing van het Sportreglement. Nieuw: Kaartreservaties voor kaarten welke geheel binnen het Brussels hoofdstedelijk gewest vallen volgen onderstaande regels; indien de kaart gedeeltelijk ook op het grondgebied van de andere liga ligt moeten additioneel de regels zoals beschreven in artikel gevolgd worden. Gebieden binnen het Brussels hoofdstedelijk gewest kunnen door beide liga’s aangevraagd worden. Het reeds toegekend zijn van een gebied aan een club van een bepaalde liga is geen belemmering om dit gebied (geheel of gedeeltelijk) ook aan te vragen door / en toe te kennen aan een club van de andere liga. Met andere woorden een gebied binnen het Brussels hoofdstedelijk gewest kan aan maximaal 2 clubs toegewezen worden. Indien een club een kaart binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, die niet haar volle eigendom is, wenst te gebruiken voor de organisatie van een wedstrijd binnen het kader van de nationale of regionale kalender, zijn volgende voorwaarden te voldoen : o er is op deze kaart geen andere wedstrijd gepland in de eerstvolgende 6 maanden (tenzij er een formeel akkoord is tussen beide clubs). Bij de jaarplanning van regionale wedstrijden en indien er een datum conflict zou zijn, heeft de club welke als eerste de zone gereserveerd heeft en de kaart verwezenlijkt heeft prioriteit. Bijlage 10.8

Voorstellen wijziging Sportreglement Voorstel 4 Technische Commissie (2/2) Conferentie van de Clubs 2013 o de OCAD-file in volle eigendom van de originele club wordt overgedragen voor éénmalig gebruik (vruchtgebruik voor 1 dag) de volle eigendom blijft bij de originele club; aanpassingen mogen gebeuren om actuele veranderingen (bvb. werkzones) te reflecteren. Voor het vruchtgebruik voor 1 dag wordt de som van € 100,00 betaald. Dit bedrag kan herzien worden op de jaarlijkse Conferentie van de Clubs na stemming zoals voorzien in het administratief reglement. Opmerking: voor elke verdere activiteit die op de kaart georganiseerd wordt, dient opnieuw het vruchtgebruik van de OCAD-file aangekocht te worden. Het feit van de aankoop van het vruchtgebruik van de OCAD file doet niets af aan de copyrights van de club die de kaart verwezenlijkt heeft. Zij behoudt de kaart in volle eigendom en doet bij voornoemde aankoop enkel afstand van het gebruiksrecht voor de dag dat de activiteit door de club die het vruchtgebruik verwerft plaats vindt. o per deelnemer zal de club, die de activiteit op de in vruchtgebruik voor 1 dag verkregen kaart organiseert, aan de liga waartoe de club behoort die de volle eigendom heeft, een som van € 0,50 betalen. Dit bedrag kan herzien worden op de jaarlijkse Conferentie van de Clubs na stemming zoals voorzien in het administratief reglement. o indien een club ooit het vruchtgebruik van een kaart in het Brussels Gewest heeft aangekocht, kan deze club nadien geen aanvraag meer indienen om hetzelfde gebied of een gedeelte ervan in kaart te brengen en te laten registreren op haar naam  