De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

AANPASSINGEN/INTERPRETATIES SPORTREGLEMENTEN ZWEMMEN

Verwante presentaties


Presentatie over: "AANPASSINGEN/INTERPRETATIES SPORTREGLEMENTEN ZWEMMEN"— Transcript van de presentatie:

1 AANPASSINGEN/INTERPRETATIES SPORTREGLEMENTEN ZWEMMEN 2015-2017
VLAAMS SPORTBESTUUR ZWEMMEN versie 9_2016 Toelichting bij de wijzigingen Ronny Buggenhout - Voorzitter VSB-ZWEMMEN

2 Mededeling Van kracht : onmiddellijk
Tussentijden mogen NIET meer gebruikt worden als inschrijftijden voor alle officiële wedstrijden binnen de VZF. Controle op inschrijftijden kan door sportsecretarissen zelf worden uitgevoerd via MeetManager. Zie voor de werkwijze volgend document :

3 II. Administratieve handleiding - 15. INFORMATIEFICHE G-ZWEMMER
Mededeling Van kracht : 1/9/2017 II. Administratieve handleiding INFORMATIEFICHE G-ZWEMMER Het VSB Zwemmen heeft beslist dat het oude ‘Andersvaliden attest’ niet meer geldig is vanaf 1/9/2017. Vanaf dan bekomen de G-zwemmers zonder nieuw attest geen uitzonderingen meer.

4 Aanpassing Van kracht : onmiddellijk
FINA SW Kamprechter In navolging van SW zal ook op ALLE wedstrijden binnen de VZF het lange fluitsignaal van de kamprechter worden voorafgegaan door enkele korte fluitsignalen om de zwemmers er op te wijzen dat zij zich dienen klaar te maken voor de eigenlijke start. De start ’procedure’ blijft pas beginnen bij het eerste lange fluitsignaal van de kamprechter.

5 II. Administratieve handleiding - 3. Verplicht aantal officials :
Aanpassing Van kracht : onmiddellijk II. Administratieve handleiding Verplicht aantal officials : 3.1 Het VERPLICHT aantal ter beschikking te stellen officials wordt bepaald aan de hand van het aantal INDIVIDUEEL ingeschreven zwemmers per wedstrijdgedeelte/voorprogramma op de ‘Uiterste datum van inschrijving’ : of 2 zwemmers GEEN official official vanaf drie zwemmers EN vanaf 1 zwemmer indien enkel 'Lange Afstand' ( m + 400m voor 9-10 jarigen) op het programma staat 3.5 Om de neutraliteit van ALLE officials te waarborgen dienen zij op ALLE officiële wedstrijden binnen de VZF te fungeren in witte kledij. ENKEL de door de VZF of provincies ter beschikking gestelde polo’s/t-shirts zijn toegelaten ZONDER extra logo’s of bedrukkingen. Juryleden die zich hieraan niet houden kunnen ter plaatse als jurylid worden geweigerd met een eventuele boete wegens ‘te kort aan officials’.

6 Administratieve handleiding - 8. Organisatie van wedstrijden binnen de
Aanvulling Van kracht : onmiddellijk Administratieve handleiding Organisatie van wedstrijden binnen de VZF 8.2 Voorprogramma : ALLE voorprogramma's dienen …….. Het is die provinciale afgevaardigde of gevolmachtigde die verantwoordelijk is voor de goedkeuring van het voorprogramma conform de sportreglementen en het aanduiden van de kamprechters. De aangeduide kamprechter mag niet tot dezelfde club behoren als deze die de wedstrijd organiseert of mede organiseert. 8.3 Programma en uitslagen : 5. ADMINISTRATIEVE AFHANDELING De organiserende club is verplicht: onmiddellijk na elke wedstrijd minstens één uitslag te afficheren op een goed zichtbare plaats in of rond het zwembad. 1 uitslag en 1 ondertekend wedstrijdverslag waarbij de origineel ondertekende uitprint van de geupdate jurysamenstelling uit Meet Manager MOET worden gevoegd, te verzenden naar de Federatie

7 Leeftijdsgrens master wedstrijden : onbeperkt .
Aanvulling Van kracht : onmiddellijk SW 2 OFFICIALS VZF : Leeftijdsgrens voor kamprechters en voorzitters : tot en met het volledige jaar waarin men 65 jaar wordt. Leeftijdsgrens voor overige officials : tot en met het volledige jaar waarin men 70 jaar wordt. Leeftijdsgrens master wedstrijden : onbeperkt .

8 Mededeling FINA Van kracht : onmiddellijk
FINA deelde mee dat de ‘Sports Medicine’ commissie besloot om de insuline pleister/sensor in combinatie met een ‘OPSITE Post op’ klever toe te laten op zwemwedstrijden mits het vooraf voorleggen van een medische verklaring waaruit blijkt dat het therapeutisch gebruik van insuline noodzakelijk is. Insuline pleister/sensor Beschermt MET ‘Opsite Post Op’ klever


Download ppt "AANPASSINGEN/INTERPRETATIES SPORTREGLEMENTEN ZWEMMEN"

Verwante presentaties


Ads door Google