U en uw huis vragen van ouders als alles anders loopt.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ons PASCHA is geslacht.
Advertisements

Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
Ik wens je De kracht van god.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Jezus onze Hogepriester
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
Welkom in de samenkomst
De allergrootste liefde
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Welkom.
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
Ik ben een Christen HELP.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
God en ons.
Psalm 25.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
De bloedbruidegom Exodus 4.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
de bloeiende staf van Aäron
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Groot geloof 1.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
David, een profeet psalm 16.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
"OOK ONS PASCHA IS GESLACHT".
Welkom in deze kerkdienst
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Check morgen weer: !!! Welkom op TOV! Check morgen weer: !!!
Thema voor vanavond is:
Exodus hoofdstuk 12 “ Het Pesach lam” 1 De HEERE nu had tot Mozes en tot Aaron in het land van Egypte gesproken, zeggende: 2 Deze zelfde maand zal u.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
VREDE.
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Preek Jakobus 2:
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Welkom in de samenkomst
1 1 mei 2014 Rijnsburg 1 mei 2014 Rijnsburg. 2 de vorige keer: Hebr.10:35 – 11:3 leven door geloof leven door geloof (10:38) 11:1 Geloof is de aanname.
De week van Pasen (II) HET PASCHA Leviticus 23 & Exodus 12.
Welkom op TOV!.
Thema voor vanavond: Je ouders
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
1 Van David. Een psalm. Aldus luidt het woord des HEREN tot mijn Here: Zet u aan mijn rechterhand, totdat Ik uw vijanden gelegd heb als een voetbank voor.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
de betekenis van het bloed
“maar julle sal krag ontvang wanneer die Heilige Gees oor julle kom, en julle sal my getuies wees in Jerusalem sowel as in die hele Judéa en Samaría en.
Transcript van de presentatie:

U en uw huis vragen van ouders als alles anders loopt

Hand.16:31 Geloof in de Heer Jezus en u zult gered worden, u en uw huis.

Door het geloof heeft Noach, nadat hij een godsspraak ontvangen had over iets, dat nog niet gezien werd, eerbiedig de ark toebereid tot redding van zijn huis Heb. 11:7 U en uw huis

Daarop sê die HERE: Sal Ek vir Abraham verberg wat Ek gaan doen, terwyl Abraham tog sekerlik ‘n groot en magtige nasie sal word en al die nasies van die aarde in hom geseën sal word? Want Ek het hom verkies, dat hy aan sy kinders en sy huis ná hom bevel sou gee dat hulle die weg van die HERE moet hou om geregtigheid en reg te doen; sodat die HERE oor Abraham kan bring wat Hy oor hom gespreek het. Gen 18:17-19 U en uw huis

Spreekt tot de gehele vergadering van Israël, zeggende: op de tiende van deze maand neme een ieder een lam, familiegewijs, een lam voor een huis. Ex.12:3 U en uw huis

Daarna zult u een bundel hysop nemen en in het bloed in een schaal dopen, en van het bloed in die schaal strijken aan de bovendorpel en aan de beide deurposten; Niemand van u zal de deur van zijn huis uitgaan tot de morgen. Ex.12:22 U en uw huis

Zweer het me, geef me een teken..... dat jullie mijn vader en moeder, mijn broers en zusters en hun kinderen zullen sparen. ‘Red ons van de dood!’ Joz.2:12,13 U en uw huis

Zorg er dan voor dat je vader en moeder, je broers en je hele verdere familie bij je in huis zijn. Wie van jullie dan naar buiten gaat, is zelf schuldig aan zijn dood Joz.2:19 U en uw huis

Rachab stemde hiermee in en liet de mannen gaan. En ze bond het scharlaken koord aan het venster Joz.2:21

Een bedevaartslied HERE, gedenk aan David, aan al zijn moeite; hoe hij de HERE heeft gezworen, de Machtige Jakobs een gelofte gedaan: Voorwaar, ik zal de tent mijner woning niet binnengaan, noch de sponde mijner legerstede beklimmen, voorwaar, ik zal aan mijn ogen geen slaap gunnen, noch sluimering aan mijn oogleden, totdat ik voor de HERE een plaats gevonden heb, een woning voor de Machtige Jakobs. Zie, wij hebben van haar gehoord in Efrata, wij hebben haar gevonden in de velden van Jaär. Ps. 132 U en uw huis

2Samuel 7 U en uw huis

… en als alles anders loopt…. blijf geloven! onze Vader vergist zich niet! U en uw huis

zoek de oorzaak bij ….. en bid om inzicht maar blijf geloven U en uw huis

En als je er zelf niet uit komt? Vraag het aan een broeder/zuster en vriend een ander ziet het van een afstandje vaak scherper U en uw huis

Hebt u uw broeder en zuster voldoende lief om hem of haar de waarheid te durven zeggen? u mag uw broeder in uw hart niet haten; u moet uw naaste vrijmoedig berispen, en laad niet omwille van een ander schuld op je. Lev.19:17 U en uw huis

Als ik, jullie Heer en jullie meester, je voeten gewassen heb, moet je ook elkaars voeten wassen. U en uw huis

vragen van ouders als alles anders loopt