Richtlijnen met betrekking tot de verwerking van de betalingen in PLDA

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
OPMAKEN VAN EEN HUURCONTRACT en plaatsbeschrijving
Advertisements

Kmo-portefeuille Afhandeling steunaanvraag in 3 stappen
Versie (S51) Link tussen het Enig document (ED) en de gegevensbank van MASP vergunningen voor de domiciliëringsprocedure en de vereenvoudiging.
Algemene Vergadering vergadering 22 februari 2013.
Richtlijnen met betrekking tot de verwerking van de betalingen in PLDA
© FPS Finance Belgium 2008 MASP AD HOC werkgroep 24 september 2008 MASP.be Verwerkingsproces bij uitgaan pakket 2 van PLDA.
DE INTERNATIONALE MOTORRIJTUIG- VERZEKERINGSKAART
HET IN OVEREENSTEMMING BRENGEN VAN HET RIJKSREGISTER MET HET BESTAND VAN DE AFGEVOERDEN GEHOUDEN DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID ADVIES.
On-line toevoeging, annulering en wijziging van fiches. Algemene beschrijving van de functionaliteit Als er wijzigingen moeten aangebracht worden aan fiches.
UNILEVER BELGIUM Aandelenoptieplan.
Een verkooptool of webshop zonder onderhoud ? Wij hebben hem voor U ! Onze webshop stellen wij beschikbaar voor U.
Nieuwe project-m.e.r.-regelgeving Project-m.e.r.-screening Dienst Mer
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Een nieuwe website voor het FAVV ? RC van 28 mei 2008 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
10 januari 2006 Algemene Ledenvergadering - Project Website(s) 1 Project Website(s)
Registratie van de TDI-variabelen met de Registratiemodule van het Technisch Platform Versie Rue Juliette Wytsmanstraat 14 | 1050 Brussels |
Interne opvolging KMO-Portefeuille Pijler:Technologieverkenning
EMCS Helpdesk Registration
Inforum Welkom Dit is een automatische voorstelling Gebruik de toets ‘Page Up’ of ‘PgUp’ van uw klavier als u sneller vooruit wil gaan. Gebruik de toets.
Een korte introductie…. Wanneer u zich op onze business to business website registreert, ontvangen we hiervan direct een melding.
Wet algemene bepalingen omgevingsrecht
Dienstencatalogus 24 november Programma Wat is een productencatalogus Alle componenten op een rij – De generieke informatie – De specifieke informatie.
De aanwezigheidsregistratie bij werken in onroerende staat
Vrijetijdscheques. Wat is een vrijetijdscheque? = een waardebon van 3 euro Wordt gebruikt voor de betaling van vrijetijdsactiviteiten georganiseerd door.
Een gratis website voor uw appartement - waarom?
Economic Operators Registration and Identification
Weddeschalen & Weddebijslagen
Pijler Geïntegreerde verwerking mei 2012
Boekhoud- en administratie oplossing in Microsoft Excel
OVERZICHT VAN DE WERKING VAN HET SUBCOMITE OPERATIONS MANAGEMENT.
Paperless Douane en Accijnzen en Vereenvoudigde procedures
MONE WEB Gebruikershandleiding.
Vereenvoudiging bij aankomst Scenario met NCTS
Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Formulieren Martine Liebens Expert Invoer & Vervoer Registratieformulier Aanvraagformulieren.
Informatiesessie Impact van de nieuwe richtlijn « stocks » voor de aangevers van aardolie 13 maart 2012.
Paperless Douane en Accijnzen en Vereenvoudigde procedures
Tax-on-web & My Minfin 2014.
ENIG DOCUMENT Powerpoint opgesteld door : Josse VERBEKEN (Opleiding)
PLDA Paperless Douane & Accijnzen
24/05/20061 Wijziging werkmethodes bij de invoering van “Paperless Douane en Accijnzen” Paul Raes, programma manager
Export  Huidige situatie
Paperless Douane en Accijnzen
Hoe een aanvraag voor het bekomen van een certificaat voor de export van producten bestemd voor diervoeding indienen via internet? 1. Het geschikte certificaat.
1 ED VERSIE 2006 STAND VAN ZAKEN Verordening van de Commissie tot wijziging van het CTW (PBEG L 343/2003 van ). Medegedeeld aan de.
Codering Medische Gegevens (MG-MZG)
Resultaten Subcomité Research & Development Projecten
KSZ-BCSS Frank ROBBEN – Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Veralgemeend gebruik van de elektronische identiteitskaart in de.
ED VERSIE 2006 STAND VAN ZAKEN
My Rent demo 1 TA1 demo 1 : OPMAKEN VAN EEN HUURCONTRACT model Test Aankoop.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
1 Afstudeervoorlichting Afstuderen 2 Personen: SLB coach 4-de jaar INF, TI: Stage/afstudeercoördinator INF, TI: A. van Raamt kamer K.1.07 tst (
Het e-zorgplan
F onds voor de M edische O ngevallen 1. OVERZICHT 1.Procedure; 2.Structuur; 3.Contactgegevens. 2.
Gebruik grafische rekenmachine bij M&O via de TVM-solver
Aanvraagprocedure 1.In het MOC verslag wordt voor de patiënt hadrontherapie voorgesteld. De patiënt contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum.
Werken bij AADA Structuur van de administratie Jobaanbod Profiel – vereisten.
Aanpassingen PLDA 1/5/2016. Entrepots AV terugbetaling BOD Summiere aangifte voor tijdelijke opslag Overzicht.
TOELICHTINGEN BIJ STAP 1 Toelichting Projectnaam van het sectorplan Geef het project een logische naam van maximaal 50 tekens inclusief spaties. Toegestaan.
Klassikale opleiding 01/03/2016
15 mei 2012 Stimuleringsmaatregelen woningbouw Gemeente Landerd 2012.
ED VERSIE STAND VAN ZAKEN (S68)
Raadsinformatieavond PGB
Versie (S60) Link tussen het Enig document (ED) en de gegevensbank van MASP vergunningen voor de domiciliëringsprocedure en de vereenvoudiging.
ED VERSIE STAND VAN ZAKEN (S67)
ED VERSIE STAND VAN ZAKEN (S69)
Maarten Peeters 6Handel
Klik op “Tijdelijke werkloosheid invoeren”
Hoofdstuk 2 Van inkoop naar verkoop
LEKDETECTIE.
Gemeente Katwijk. Annerine Blufpand Periklesinstituut
DE AVG EN DE RECHTEN VAN DE BETROKKENE - RECHT VAN TOEGANG
Transcript van de presentatie:

Richtlijnen met betrekking tot de verwerking van de betalingen in PLDA Nota gericht aan de economische operatoren Die geen houder zijn van een kredietrekening Enig kantoor - Dienst « Ontvangsten »

Inhoud Inleiding Nieuwe PCR Klantenrekening Contante betaling Aangifte Opstellen Inbrengen in PLDA Betaling

1. Inleiding Het doel van deze nota is om informatie te verstrekken over de richtlijnen met betrekking tot de betalingen in PLDA en meer bepaald met betrekking tot bepaalde nieuwigheden: - de nieuwe PCR; - de klantenrekening; - de betaling voor aangiften via de rubriek FRCT van uw klantenrekening; - …

2. Nieuwe PCR Vanaf de maand februari 2008, moeten alle betalingen ten gunste van de Administratie van douane en accijnzen worden uitgevoerd op de PCR van het Enig kantoor : 679-2002705-43

3. De klantenrekening Ieder houder van een vergunning of begunstigde van een borgstelling beschikt in PLDA over een klantenrekening. Het nummer van de klantenrekening is als volgt gestructureerd: 3 cijfers 2 letters 4 cijfers = code van het kantoor Voorbeeld : 016DA8815 Dit nummer kan u bezorgt worden bij uw hulpkantoor of op eenvoudige aanvraag per email bij het Enig kantoor op volgend adres: buek.ont-rec@minfin.fed.be De klantenrekening kan geraadpleegd worden met PLDA-web. Meer informatie over de registratieformaliteiten voor het gebruik van PLDA-web is beschikbaar op de website: http://plda.fgov.be/nl/registratie . Bijkomende informatie kan u bekomen bij de Helpdesk van het Enig kantoor (0257/933.33). = SADBEL nummer

3. De klantenrekening : FRCT Iedere houder van een vergunning of begunstigde van borgstelling beschikt in PLDA over een klantenrekening; op deze rekening is een rubriek « FRCT » (Flexibele Rekening voor Contante Transacties) voorzien Dit laat u toe om een som naar u keuze te storten op de PCR van het Enig kantoor, die zelf kan aanwenden voor de betaling van de verrichtingen die u hiervoor markeert. Op deze manier kan u meerbepaald een bedrag voorzien dat u zal aanwenden voor de aangiften die u zelf in PLDA aanmaakt of die u overmaakt aan het hulpkantoor om ze in PLDA in te brengen.

4. Contante betaling In geld of met een cheque op een hulpkantoor (geen wijziging ten aanzien van de huidige situatie). Op de PCR van het Enig kantoor met een betalingsmededeling, meer bepaald de betalingsmededeling opgenomen in de uitnodiging tot betalen. Op de PCR van het Enig kantoor met een betalingsmededeling, meer bepaald het nummer van uw klantenrekening gevold door /F voor de betaling van aangiften (IM, AC …). Voorbeeld : 016DA8815/F

5. Aangifte De aangiften worden door u opgesteld. Opstellen De aangiften worden door u opgesteld. Le document officiel sera délivré par PLDA.

5. Aangifte De aangiften kunnen worden ingebracht in PLDA Inbrengen in PLDA De aangiften kunnen worden ingebracht in PLDA - hetzij onmiddellijk door u. Voor alle praktische inlichtingen kan u de web-site consulteren (http://plda.fgov.be/nl/welkom ) en Helpdesk van het Enig kantoor contacteren (02/579.33.33). - hetzij door een ambtenaar van het hulpkantoor waaronder u resorteert.

5. Aangifte Betaling nummer klantenrekening/F. U moet volgende betalingsmededeling gebruiken : nummer klantenrekening/F. De som zal automatisch geboekt worden op uw klantenrekening, rubriek FRCT (zie voorbeeld van het scherm hierna). De aangifte wordt automatisch geldiggemaakt als: de betaling vooraf werd uitgevoerd en geboekt op uw klantenrekening en als 2 . in de aangifte volgende vermeldingen werden opgenomen - “Speciën” in vak 47 (Wijze van betaling) en - het nummer van uw klantenrekening in vak 48 (Uitstel van betaling). Het bedrag van de verschuldigdheden van de aangifte zal automatisch worden afgenomen op uw FRCT.