Aanpassingen subsidiereglement LOKO-AV | 21 februari 2014.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Automatic Delivery Rewards Basisprincipes. Automatic Delivery Rewards •Automatic Delivery Rewards of ADR is een programma waarvoor Distributeurs en Klanten.
Advertisements

Integratie-subsidies
14 juni 2011 Infomoment georganiseerd door het Toelichting bij het aanvragen en afrekenen van creatie- en spreidingsdossiers door Machteld De Smedt (Vlaamse.
KNHS Regio Zeeland Jeugd Stimuleringsplan
Welkom bij de informatieavond buitenlandse reizen Havo-4 en Vwo-5.
Commissie Wijkgericht werken
Boekhouding.
Evaluatie Orientation Days 2 LOKO AV | 14 Maart 2014.
Prins Bernhard Cultuur Fonds Limburg Hoe kunnen we elkaar versterken? Paul Geraets Presentatie d.d
Subsidiereglement Wijk aan zet Historiek ‘wijk aan zet’ doel: stimuleren van bewonersinitiatieven -centraal staat zelfinitiatief en medebeheer.
Sociale en culturele participatie. 1.Aangesneden thema’s 2.Hoe de activiteiten invullen in de webapplicatie 3.Toerekening van de activiteiten.
Stimuleringslening DPW Zeeland 1 oktober 2012 Caroline van Campen.
Sportraad 11 oktober AGENDA n Verslag 21 juni n advies sportbeleidsplan n sport na school pas n vrijwilligersverzekering n cultuurdatabank n sabam.
DSH : praktische afspraken Leuven 2 februari 2009.
De ANBI mr. A.B.M. (André) Loesink.
Nieuwe regelgeving geattesteerde kadervorming
Nieuwe reglementering 2009
Vrijetijdscheques. Wat is een vrijetijdscheque? = een waardebon van 3 euro Wordt gebruikt voor de betaling van vrijetijdsactiviteiten georganiseerd door.
Voorstellen wijziging Sportreglement Voorstel 4 Technische Commissie (1/2) Conferentie van de Clubs 2013 Betreft:kaartreservaties Het ABSO/BVOS Sportreglement.
Infomoment Oproep ontwikkelings- educatie oktober 2013.
1 Combinatiefuncties in het onderwijs Presentatie Combifuncties Onderwijs Regionale voorlichtingsbijeenkomsten 2010 GA ER VOOR !
IAE UPEX Wie heeft welke rol?
Hoofdstuk 16 Europese mededingingsregels voor lidstaten.
Transitie De overgang naar het nieuwe decreet wat betekent dat voor mij? 22 november 2013.
Aanpassing Selectie beleid. Waarom aanpassingen in het huidige selectie beleid?
VrijetijdsPakketten (V-Pak’s)
AV sportfunctionarissen Izegem – 22 april 2010 Sociaal tarief Torhout.
Ontvangst, opslag en distributie SMH
1 Diplomaruimte Infosessie studenten Faculteit Sociale Wetenschappen.
Gecombineerd onderwijs Gecombineerd onderwijs Studiedag Talen 19 maart 2010.
Vraag 1) juist/onjuist. De plichten van de patiënt:
2 september 2008Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw toekomst1 / 14.
Informatie voor nieuwe aanvragers. Agenda Actie A Actie J Handleiding Projectadministratie (HPA) E-formulier.
Zp3 tweede oproep Huize Ter Walle vzw CIGB
NGO’s in het OOG van de STORM. “Hoe goed is het goede doel?” “Van elke € 100 gaat er slechts één naar het Zuiden” “Geen financiële transparantie in de.
Algemene vergadering sportraad 21 mei AV sportraad 21 mei Toelichting subsidiereglementen Directe financiële ondersteuning voor sportclubs.
Aanpassing Selectie beleid
SYSTEEM VRIJETIJDSPAS sociaal tarief - diversiteit binnen sport toepassing in Izegem AV SF 22 april 2010 SF: Stijn Werbrouck
Subsidiereglementen voor culturele verenigingen. Bouwstenen Waarom wordt ondersteuning gegeven? Wie komt in aanmerking? Waarvoor kan je ondersteuning.
Huishoudelijk reglement  Doelstellingen  Bestuur  Werkgroepen  Projectverantwoording.
Geoormerkte gelden Geoormerkte gelden zijn gelden die door derden zijn ingebracht in de OVW, waarbij het het doel is om met name genoemde projecten.
IPJO 2014 Openingsceremonie.
Middenstandsvereniging Heusden-Zolder vzw heet u welkom
Informatiebijeenkomst subsidie cultuur 2013 – 2016 , 3e tender Raymond Tassenaar adviseur subsidieverlening 8 oktober 2014.
Werksessie Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht 20 juni 2014 Peter van Heek (VKK-FDG)
Reglement Inwendige Orde Hoofdstuk 1 : Het ontslag van een lid van de Raad van Bestuur. Art.1 Ieder uitgesloten of ontslagnemend bestuurslid kan zich Ieder.
27/11/2014 Algemene Statutaire vergadering. Goedkeuring van het verslag van de Algemene Vergadering van
 Gegeven door Patricia Cools › Ervaren in communicatie en social media  Deelnemers: max 20 personen › Zelfde niveau op social mediavlak › Persoonlijke.
Subsidie individueel vervoer:
Van Zelfbeschikking tot Toekomstperspectief 8 oktober 2015.
Les: Ondernemings plan LBB – Module Groen Ondernemen Coen van Wetering.
Projectoproep bedrijventerrein- management 26 februari 2016 VAC Leuven.
Verzekering vrijwilligers Verzekering vrijwilligerswerk.
Algemene Ledenvergadering 17 maart 2016 Marianne Hilbolling Consulent Drenthe.
ISB-studiedag Geen grasveld maar een sportveld met natuurgras 11 april Gent.
Een succesvol community project
Vraag en antwoord Datum: 28 september 2017.
Evaluatie in CMW & LDE.
jaarlijkse bijeenkomst verenigingen aangesloten bij het lokaal fonds
Richtlijnen voortgangsrapport 2017/ in te dienen uiterlijk 31 maart 2018 Socius, Brussel, 20 december 2017.
Subsidie individueel vervoer:
Mediprima en Dringende Medische Hulp
Bibliotheek, ouderen en sociaal domein Rotterdam, 26 april 2018
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
Verdeling middelen vrijwilligersorganisaties 2019
Richtlijnen voortgangsrapport 2017/ in te dienen uiterlijk 31 maart 2018 Socius, Brussel, 20 december 2017.
2e Penningmeestersoverleg Veteranen Platform
Subsidiereglement jeugdverenigingen 2016
Verdeling middelen vrijwilligersorganisaties 2019
Transcript van de presentatie:

Aanpassingen subsidiereglement LOKO-AV | 21 februari 2014

SITUERING Na input van AV, financieel verantwoordelijken van de kringen en de subsidiecommissie, werd een voorstel tot aanpassing gedaan van het reglement. Enerzijds werd nagedacht over de relevantie van een aantal bestaande categorieën en maximumbedragen, anderzijds werd de structuur verhelderd. Ten slotte werden een aantal aanpassingen gedaan die aansluiten bij de huidige LOKO- structuur.

INHOUD A. Algemene bepalingen B. Criteria voor subsidiëring C. Projecten

A. ALGEMENE BEPALINGEN Aanpassingen aan de inleidende voorwaarden.

Taakomschrijving De subsidiecommissie is verantwoordelijk voor de controle van de subsidieaanvragen, erkenningsaanvragen en de verdeling van de gelden. Zij komt telkens samen na het aflopen van een periode en overloopt de aanvragen, voorbereid door een stafmedewerker van LOKO. Problematische of onduidelijke aanvragen worden besproken en er wordt een motivatie gegeven voor eventuele afwijzingen. De subsidiecommissie kan te allen tijde een aanvraag opschorten indien zij dat nodig acht. Indien nodig is het ook de taak van de commissie de relevantie van dit reglement te herbekijken. In elk geval ligt de uiteindelijke beslissing steeds in handen van de LOKO-AV.

Sponsoring Wanneer drukwerk of een activiteit geheel of gedeeltelijk wordt gesponsord door een externe partij, kan de subsidiecommissie beslissen een aanvraag te weigeren of af te wijken van het maximumbedrag.

Onderwijskoepels Aangezien LOKO zich richt op verenigingen te campus Leuven, komen campusoverschrijdende onderwijskoepels niet in aanmerking voor subsidies. KULAK praesidium wordt plaatselijk gesubsidieerd en wordt daarom niet door LOKO gesubsidieerd.

Erkenningen vv De vereniging kan niet het postadres hebben van een faculteitskring of een afdeling van LOKO en moet daar dus volledig vrij van staan. De vereniging moet in het jaar voorafgaand aan de erkenningsaanvraag minstens een openbare activiteit hebben georganiseerd in Leuven, waarvoor aantoonbare publieke promotie werd gemaakt via affiches/flyers of andere (sociale) media. De werving mag niet enkel gericht zijn op één specifieke doelgroep, maar moet open staan voor alle Leuvense studenten. De werving mag niet gebeuren via adressen die op onrechtmatige wijze en zonder toestemming van de student verkregen werden.

Ter Discussie Men kan zich afvragen of het wel eerlijk is dat vrije verenigingen ook op de LOKO-AV moeten bekrachtigd worden, waar ze geen vertegenwoordiging hebben. Karel licht toe?

Politieke vv's Elke gesubsidieerde activiteit: – moet het politieke bewustzijn en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de studenten aansterken; – mag op geen enkele wijze een specifieke politieke overtuiging opdringen aan deelnemende studenten of andere overtuigingen afbreken.

Internationale vv's Elke gesubsidieerde activiteit: – moet (ook) in het Engels aangekondigd worden; – moet als doelstelling hebben Leuvense en buitenlandse studenten te verenigen;

Sport vv's Elke gesubsidieerde activiteit: – moet tenminste vijf deelnemers per kalenderdag bereiken; ook als het een individuele sport betreft. (Er wordt dan een subsidie per student per dag voorzien.)

Extra bepalingen Elke vv moet in de erkenningsaanvraag een bewijsstuk toevoegen van een activiteit in het afgelopen jaar. – Voor politieke verenigingen moet dit een openbare vorming of lezing zijn, waarvan er elk jaar ten minste één wordt georganiseerd in Leuven. - Voor sportverenigingen moet dit een algemene informatiedag, of informatievergadering en/of een kenningsmakingspakket (aangeboden alle studenten van de KU Leuven, Groep T of KH Leuven) zijn, waarvan er elk jaar ten minste één wordt georganiseerd in Leuven.

Overschotten Indien een schijfbedrag van een bepaalde subsidieperiode niet volledig opgebruikt is, dan wordt dit opgespaard. Op het einde van het jaar kunnen deze overschotten percentueel worden verdeeld over de verenigingen die in dat academiejaar vanwege een herschaling slechts een deel van goedgekeurde aanvragen hebben ontvangen.

B. CRITERIA Aanpassingen aan de subsidieerbare activiteiten en kosten.

Algemeen Subsidies zijn te verkrijgen voor: - Algemene kosten voor de vereniging - Kosten voor activiteiten (sport, cultuur, educatief, sociaal of algemeen), georganiseerd door de vereniging - Kosten voor activiteiten (sport, cultuur, educatief, sociaal of algemeen), waaraan de vereniging participeerde - Deelkosten van activiteiten die in hun geheel niet subsidieerbaar zijn.

Abonnementen Mogen ook digitaal vanaf nu.

Domeinnaam - Kosten voor hosting zijn ook toegelaten vanaf nu. - Er is voortaan een maximumbedrag voor deze kost; je mag dus kiezen aan hoeveel/welke websites je dat bedrag spendeert.

Software en licenties Nieuwe categorie; licenties en software die de vereniging op een relevante manier ondersteunen, kunnen worden gesubsidieerd met een maximum van 50€ per jaar

Sporten Olympische sporten en sporten die aan bod komen in de World Games of erkend zijn bij het IOC komen in aanmerking voor subsidiëring. Het staat de vereniging vrij ook andere sporten aan te vragen. De commissie zal dan oordelen of de aanvraag subsidieerbaar is of niet.

Sociale act.'en Als een vereniging een humanitaire actie op poten zet of actief deelneemt aan een bestaande actie, kunnen gemaakte kosten hiervoor gesubsidieerd worden.

Transport groepen B Eigen wagen - Maximum €25 indien binnen België, €50 indien buitenland. C Ingelegde bussen - Maximum: €150 in totaal D Cambio of andere duurzame projecten - €0,05/km (in dat geval dient de factuur als betalingsbewijs)

Bedanking spreker Maximum: €20 per spreker; max 5 sprekers

Lokalen LOKO betaalt de kosten van de huur van een lokaal van de KU Leuven voor 100% terug indien het onder één van de volgende categorieën behoort. - Auditoria - Les- en seminarielokalen - Diverse terreinen Volgende lokalen worden aan 50% vergoed. - Bijzondere zalenBijzondere zalen - Inkomhallen, foyers en kapellen - Universitaire parkingsUniversitaire parkings !! Ook voor kringen

Audiovisueel mat. Maximum: €250 i.p.v. €50 (indien niet beschikbaar of op voorraad bij KU Leuven)

LOKO-act.'en Activiteiten die door LOKO of een van haar afdelingen werden aangeboden met een korting, kunnen niet extra gesubsidieerd worden.

Plakregels De afspraken omtrent plakken in Leuven zijn de volgende: - Affiches van LOKO (en haar afdelingen), Studentenraad KU Leuven en KU Leuven mogen niet overplakt worden. - Je mag maximaal een derde van een bord beplakken met je affiches. - Je mag maximaal een derde van een andere kring of erkende vereniging overplakken. - Je mag niet met één affiche vier andere affiches overplakken. - Je mag maximaal twee weken op voorhand beginnen plakken. (Uitzondering: Galabals mogen drie tot vier weken op voorhand) - Plak je posters in clusters in plaats van verspreid over het bord.

Plakregels Overtredingen worden gemeld aan met een foto van de inbreuk en de datum waarop vastgesteld. LOKO geeft de betrokken vereniging een Verenigingen die meer dan drie waarschuwingen krijgen, kunnen geen subsidies meer ontvangen voor promotioneel drukwerk voor de rest van het academiejaar. (Bij gezamenlijke activiteiten: Als de verenigingen één schuldige kunnen overeenkomen, wordt enkel die bestraft, anders allebei.)

C. PROJECTEN Voor projecten wordt 10% van het bedrag dat in de LOKO- begroting wordt toegekend aan subsidies vrijgehouden. Overschotten worden toegevoegd aan de reguliere subsidies van de laatste schijf van het academiejaar.

Akkoord? Waarom wel/niet?