Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Ik wens je De kracht van god.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Discipelschap.
Video clip scheermesjes fabrikant….
Evangelie der genade Vragen :
Het profiel van een christen
Welkom in de samenkomst
4/4/2017 6:30 AM Markus 12:13-17 © 2007 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may.
De allergrootste liefde
27 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Streeft dan naar de hoogste gaven. En ik wijs u een weg, die nog veel verder omhoog voert. 2.
Welkom.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
8 December 2013.
Ik leg mijn leven af.
God en ons.
HOEZO BIDDEN?.
Deel II verzoening.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
De Ben Adam Psalm 8.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Het is beter eerst te ontvangen, en dan te geven
GOED NIEUWS.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Genade schenken 1.
God Vertrouwen is Jezus kennen
Verlangen naar licht.
1 29 juni 2014 Zoetermeer. Filippi 4 4 Verblijdt u in de Here te allen tijde! Wederom zal ik zeggen: Verblijdt u!... DANKT te allen tijde in de naam van.
Genade.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 november 2014 God houdt zich aan zijn beloften. Hij zal ons niet teleurstellen. We kunnen bouwen op de Heer,
Ik wil jou van harte dienen
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Preek Jakobus 2:
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Waarom bidden? Filippi 44-7.
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
Welkom in de samenkomst
Spreuken 9: 9 Geef aan de wijze, en hij zal nog wijzer worden, onderwijs de rechtvaardige, en hij zal aan inzicht winnen.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
VREUGDE.
Vertrouwen.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Transcript van de presentatie:

Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST

2 Kor 1: 24 Ik bedoel dit: wij willen niet over uw geloof heersen, maar juist bijdragen aan uw vreugde. Wij hebben allemaal het zelfde doel, dat de zonen God’s openbaar worden, dat Jezus Heerlijkheid en majesteit door Zijn lichaam, de gemeente zichtbaar en herkaanbaar wordt. Geloof heeft daar alles mee te maken, en is de drijvende kracht.

Hbr. 11:1  Het geloof nu is de zekerheid der dingen, die men hoopt, en het bewijs der dingen, die men niet ziet. 262 vindplaatsen in 241 verzen 260 N.T. 239 verzen Geloof ( believe = w.w.) ALS WAARHEID ERKENNEN OVERTUIGD ZIJN VAN OP VERTROUWEN JE AAN TOEVERTROUWEN EN/OF TOEWIJDEN FAITH-GELOOF Z.N. OVERTUIGD ZIJN VAN DE WAARHEID ALS BEWEZEN WAARHEID ERKENNEN GELOOF MET ONWANKELBAAR VERTROUWEN GELOOF = VERTROUWEN HET GELOOF IS UIT HET HOREN

Ef.: 2 . 8 Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God 9 en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan.

Matt 21 Jezus antwoordde: ‘Ik verzeker jullie: als jullie geloven zonder te twijfelen, zul je niet alleen teweeg kunnen brengen wat er gebeurde met de vijgenboom, maar zul je zelfs tegen die berg kunnen zeggen: “Kom van je plaats en stort je in zee,” en het zal gebeuren. 22 Alles waarom jullie in je gebeden vragen zullen jullie krijgen, als je maar gelooft.’ Hier komt de duvel uit z’’n doosje: Zaait twijfel, Adam en Eva, Jezus, wij……… Bijbelteksten, Bethesda, eigen woonplaats Vrezen en beven Oordeel Geloof is simpel, Jezus zegt – wordt nu als de kinderen, en kom tot Mij 6 Maar hij moet bidden in geloof, in geen enkel opzicht twijfelende, want wie twijfelt, gelijkt op een golf der zee, die door de wind aangedreven en opgejaagd wordt.

Void = nietig, leeg, vacant Rom 4,14 Want indien zij, die het van de wet verwachten, erfgenamen zijn, dan is het geloof zonder inhoud en de belofte zonder gevolg. faith is made void, Void = nietig, leeg, vacant HINDERNISSEN : DE WET Geloof zonder werken is dood, lift niet aan de werken, maar geloof waar wij het van Jezus verwachten werkt automatisch (goede) werken uit. 6 In Christus Jezus is het volkomen onbelangrijk of men wel of niet besneden is. Belangrijk is dat men gelooft en de liefde kent, die het geloof zijn kracht verleent.

Matt 19 bij ieder die het woord van het koninkrijk hoort maar het niet begrijpt, komt hij die het kwaad zelf is en rooft wat hun in het hart is gezaaid. -pasbekeerde -niet goed(wettisch onderwijs) Als je het niet begrijps,. Kan je het dan parkeren ?

Spreuken 3 5 Vertrouw op de HERE met uw ganse hart en steun op uw eigen inzicht niet. 6 Ken Hem in al uw wegen, dan zal Hij uw paden recht maken. - 2/98 % - VERSTAND VOORBEELD DICIPELEN, MEER VAN GALILEA, NA DE OPSTANDING

PHIL 4 6 Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. 7 Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren. 19 Mijn God zal uit de overvloed van zijn majesteit elk tekort van u aanvullen, door Christus Jezus . ZORGEN -VERSTIKKEN GELOOF, WORDT EIGENLIJK UIGESCHAKELD -IS OF WEL OF NIET, JE KAN NIET EEN BEETJE GELOOF MIXEN MET EEN BEETJE BEZORGD. 25 Daarom zeg Ik u: Weest niet bezorgd over uw leven, wat gij zult eten [of drinken], of over uw lichaam, waarmede gij het zult kleden. Is het leven niet meer dan het voedsel en het lichaam meer dan de kleding? Want uw hemelse Vader weet, dat gij dit alles behoeft. 33 Maar zoekt eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid en dit alles zal u bovendien geschonken worden. 34 Maakt u dan niet bezorgd tegen de dag van morgen, want de dag van morgen zal zijn eigen zorgen hebben; elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad.

1JOH 4 En hierin is Gods liefde ons geopenbaard: God heeft zijn enige Zoon in de wereld gezonden, opdat we door hem zouden leven. In this was manifested the love of God ……. Live =to enjoy real life to have true life and worthy of the name active, blessed, endless in the kingdom of God Gods doel dat wij uit geloof zullen LEVEN De rechtvaardige zal uit geloof leven Ons geloof wordt bepaald door onze opinie/beeld/kennis van God God is dezelfde, gisteren heden en in de toekomst, de ene keer liefdevol en vergevingsgezind, de andere keer streng en rechtvaardig ? Zoekt Zijn rechtvaardigheid Hoe is God ? Wij hebben Hem nooit gezien, hoe kunnen wij Hem beter leren kennen ? JEZUS !

Joh. 14:9 8 Filippus zeide tot Hem: Here, toon ons de Vader en het is ons genoeg. 9 Jezus zeide tot hem: Ben Ik zolang bij u, Filippus, en kent gij Mij niet? Wie Mij gezien heeft, heeft de Vader gezien; hoe zegt gij dan: Toon ons de Vader? 10 Gelooft gij niet, dat Ik in de Vader ben en de Vader in Mij is? De woorden, die Ik tot u spreek, zeg Ik uit Mijzelf niet; maar de Vader, die in Mij blijft, doet zijn werken.

2 Kor 1: 24 Ik bedoel dit: wij willen niet over uw geloof heersen, maar juist bijdragen aan uw vreugde Geworteld in zijn liefde. Vast in zijn woord. Blijf niet rondlopen met twijfel, tegenstrijdigheden in de bijbel. Neem als uitgangpunt wie God is = Liefde en wil niets liever dan liefhebben, heeft Zijn Zoon gegeven om alles wat ons doet tekortschieten, aan te vullen door Zijn gerechtigheid.