Buurt in Beeld in De Wijert 2010:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hier staan een aantal voorbeelden van de series kleden en antependia die ik, soms in samenwerking met een werkgroepje, in de afgelopen jaren gemaakt heb.
Advertisements

Eigenlijk alles wat van gebakken klei is gemaakt, dus ook …..
Portugese Arlequim Door Gea Stoop April 2008.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Ik ga hier in deze publicatie uitleg geven over kunst
B1c impressionisme : uitleg, theorievragen, praktijkopdracht
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
Rusland Kennisquiz.
Kunstproject groep 8.
Het oude Egypte Farao’s en piramides.
Gemaakt door: Leonie en Lincy. Het land heette oorspronkelijk Mumbai De Portugezen hadden allerlei verschillende namen voor het land. Maar het betekende.
De renaissance 1.2.
Nelf-reis Portugal 7 t/m 9 december 2001 Een korte impressie van onze reis naar Lissabon met Nelf.
Kunst Gemaakt door mila.
DE olympische spelen..
Door Marit Mulder.
Emeritiforum Energie. DE ELEKTRICITEIT DE ELEKTRICITEIT J. Bernlef (°1937) Met lampen en apparaten wordt zij tot licht, Geluid of beeld getransformeerd.
Glow  Ik ben naar glow geweest en ik moet zeggen dat het best leuk was.  In deze powerpoint ga ik laten zien wat ik op glow heb gezien, plus wat meer.
Treinen in Nederland.
PowerPoint Luuk Henssen
Kunst omdat het moet… Mijn Droomhuis Bianca Niessen MV1C
Module 1 – Dag 4 Hallo Module 1 – Dag 4 een 1 Module 1 – Dag 4 twee 2.
INSIDE OUT Het project voor de mama’s van Tilburg.
Een tekenles over:.
Door Rick, Ted, Marnick en Lars.
Escher.
Gemaakt door: Esther, Oscar en Jaimie.
Kleuren Kleuren.
Najaar 2010 kwam een groep bewoners van de Groningse wijk De Wijert wekelijks bij elkaar voor een (hernieuwde) kennismaking met de buurt en met elkaar.
Buurt in Beeld in Corpus den Hoorn Groningen 2010 Een kunstproject van Alette de Groot en Daniëlle de Wilde.
Oude Egypte Nathalie en Julie.
Kunstproject over Pablo Picasso
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
De Olympische Spelen.
De olympische spelen.
Door: Jessica Bacuna. De titel is Glamping omdat havo 5 een camping outfit moesten maken, maar het moest ook glamorous zijn.
King’s college Anniek Gribnau 4ha.
Colenbrander & Roy villevoye
INLEIDING Murat en Dave.
Wolvecamp tentoonstelling
E SCHER IN HET PALEIS Tentoonstelling van een geniale kunstenaar.
Witte wieven Dit verhaal Karlijn, Lori, Sanne, Lisa, Lotte. Betekenis.
Invalshoek: Niet-Europese invloeden
Quiz Start.
Wij kleuren onze plant…;
2rootje ‘Dat is uit de kunst’
blij,boos,bang,verdrietig.
Voor de buurt door de buurt De Linie vormt een klein wooneiland in een zich snel ontwikkelende omgeving. Gebouwen blijven verrijzen om ons heen en we mogen.
Paragraaf 1.2 De Renaissance.
Duitsland Door Maxime en Birgit.
Kunst - verschillen in schilderkunst (voorstelling) - opdracht:
Verkeerde verwijswoorden
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Raar Maar Waar kinderboekenweek. Vraag 1 zijn er ooit vikingen op mars geland.
Dada tegenover Popart Dia vervangen omdat het ik de opmaak lelijk vind en ik de werken op een actievere manier kan gebruiken Kenmerken Pop Art Figuratief.
Ku(ns)tgeschiedenis.
UITSTAP GENT HET KINDERRECHTENPLEIN Klik op de foto a.u.b.
De officiële kunst van de Russische revolutie
GEZICHTSBEDROG Probeer alle figuren hierna zo goed mogelijk te bekijken en geef mogelijke verklaringen.
Zie jij de groene cirkel?
Presentatie Licht – Kleur – Vorm
COMPOSITIE Wat is compositie?.
ME, YOU: KUNSTCREW! KUNSTPROJECT MET MUSEUM KRANENBURGH IN BERGEN
Serious Playground a teachers tool to teach art Inleiding/ introductie
Piet Mondriaan
Kikker kleuren
Ontdekkingen in de tijd van pruiken en revoluties
Dit was Piet Mondriaan. Hij is een hele beroemde Nederlandse schilder
Wat heb je nodig? Schaar, lijm, computer en een printer.
“Knuffels” kleuren digibordpeuters.
Transcript van de presentatie:

Buurt in Beeld in De Wijert 2010: Een minitour langs de kunst op straat in De Wijert

x hier zijn de foto’s genomen

‘The rise and fall of nature’ Bas Lugthart Dit drijvend kunstwerk is een in zink uitgevoerde kopie van een tempeltje uit de oudheid. Het werd gemaakt voor een beelden-tentoonstelling in het Noorderplantsoen in 1993. In 1996 kreeg het een vaste plek in de Wijert.

Wandsculptuur van koper, zonder titel, geplaatst in 1963. Rinus Meijer De kunstenaar maakte dit beeld voor de opleiding voor kleuterjuffen. Het verbeeldt de vlucht van een vogel, een metafoor voor de leerlingen die na hun opleiding uitvliegen. Wandsculptuur van koper, zonder titel, geplaatst in 1963. Rinus Meijer De kunstenaar maakte dit beeld voor de opleiding voor kleuterjuffen. Het verbeeldt de vlucht van een vogel, een metafoor voor de leerlingen die na hun opleiding uitvliegen.

1,2,3 (1997) Allie van Altena De bewoners van de Wijert vonden dat hun wijk meer herkenningspunten nodig had. Het soms moeilijk oriënteren in de wijk, doordat er veel identieke woonblokken staan. Deze muurkunstwerken geven herkenbaarheid.

Sintra I, II en III (1998) Frans Franssen Drie geglazuurde tegeltableaus in de kleuren rood, geel en blauw. Frans Franssen liet zich hierbij inspireren door de tegels in Portugal. Sintra is een plaats vlakbij Lissabon. De voorstellingen gaan over de ‘verhouding van menselijke figuur tot architectuur’. Sintra I, II en III (1998) Frans Franssen Drie geglazuurde tegeltableaus in de kleuren rood, geel en blauw. Frans Franssen liet zich hierbij inspireren door de tegels in Portugal. Sintra is een plaats vlakbij Lissabon. De voorstellingen gaan over de ‘verhouding van menselijke figuur tot architectuur’.

Twee windschermen (1997) Twee windschermen (1997) Martin Borchert. Op één gebouw van het Gomarus College hangt een wit paneel waarop zwarte vierkanten zijn bevestigd. Twee windschermen (1997) Martin Borchert. Op één gebouw van het Gomarus College hangt een wit paneel waarop zwarte vierkanten zijn bevestigd.

Op het andere gebouw hangt een blauw paneel met rood/gele zeshoeken. De vierkanten en zeshoeken kunnen om hun eigen as draaien. De wind zet de panelen in beweging en zorgt voor een steeds veranderend totaalbeeld. Het kunstwerk staat symbool voor kennisoverdracht, een dynamisch proces dat zich kenmerkt door beweging en wisselwerking. Op het andere gebouw hangt een blauw paneel met rood/gele zeshoeken. De vierkanten en zeshoeken kunnen om hun eigen as draaien. De wind zet de panelen in beweging en zorgt voor een steeds veranderend totaalbeeld. Het kunstwerk staat symbool voor kennisoverdracht, een dynamisch proces dat zich kenmerkt door beweging en wisselwerking.

Zonder titel (1967) Henk Holman Wandsculptuur van staal

Het olifantje van Vladimir de Vries (1964). Dit beeld is net zo oud als de wijk zelf, het was een cadeautje van de ‘Maatschappij tot verbetering van woningtoestanden’ aan de Gemeente Groningen. Omstreeks 1960 was de woningnood in de stad groot en het woningbouwplan De Wijert betekende voor veel mensen een enorme verbetering van hun huisvesting. Het olifantje van Vladimir de Vries (1964). Dit beeld is net zo oud als de wijk zelf, het was een cadeautje van de ‘Maatschappij tot verbetering van woningtoestanden’ aan de Gemeente Groningen. Omstreeks 1960 was de woningnood in de stad groot en het woningbouwplan De Wijert betekende voor veel mensen een enorme verbetering van hun huisvesting.

Gedenksteen (geplaatst in 1996) met een fragment uit het gedicht 'De levenskracht' Hendrik de Vries (1896-1989) Het oeuvre van De Vries werd in 1973 bekroond met de P.C. Hooftprijs. Gedenksteen (geplaatst in 1996) met een fragment uit het gedicht 'De levenskracht' Hendrik de Vries (1896-1989) Het oeuvre van De Vries werd in 1973 bekroond met de P.C. Hooftprijs.

Zonder titel, terracotta tegels Anno (Ferdinand) Smith (1915-1990). Hij werd de “grote versierder” genoemd omdat hij voor de stad honderden decoraties van keramiek heeft gemaakt.

Eén van de vier muurschilderingen van buurtbewoners

Met speciale dank aan woningbouwvereniging De Huismeesters. in de Wijert 2010 Mogelijk gemaakt door Nieuw Lokaal Akkoord: Gemeente Groningen en de Woningbouwcorporaties. Met speciale dank aan woningbouwvereniging De Huismeesters. www.buurtinbeeld.com © Alette de Groot en Daniëlle de Wilde