Mens voor de Lens Sensor te koop

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Advertisements

#Exactlive12 / #livesessie8 Wel of niet naar de cloud?
Implementatie ECK Op een nieuwe manier bestellen, betalen en leveren van leermateriaal 1.
Stappenplan implementatie XBRL/SBR
Welkom op de website van VTDO Mijn naam is Hans Blauw, adviseur in telefonie en data. 80% van alle bedrijven heeft haar telefonie en data niet optimaal.
Live Cameratoezicht "Wij letten voor u op" 30/1/2013
Utrecht Innovatie & Veiligheid Paul Koot & Frits Neijgh van Lier.
Bewakingssysteem Unattended Autonomous Surveillance (UAS)
Pilot Loondispensatie Oktober •Aanleiding aanmelding / deelname pilot •Doelgroep •Toegangstoets •Uitgangspunten - ontwikkelingen •Huidige status.
CLB BENELUX BV 4 oktober 2006 Presentatie AMR ICT
Informatiedag Telezorg
solidariteit en moreel wangedrag
1 Starterslening gemeente Veenendaal. 2  Verkoop van grote projecten steeds lastiger  Perfecte woning en goede balans in aantallen  Van start tot 70%
Welkom Katja Goertz, commercieel adviseur Ascom Nederland.
De decentralisaties in het sociale domein staatsrechtelijk bekeken
Redzaam ouder Zorg voor niet-redzame ouderen vraagt om voorzorg door iedereen Wim Groot, RVZ, PRV Maastricht, 26 juni 2012.
| S turen Betere resultaten door docent-student voortgangsinteractie Projectleider Ellen Zillig-Straatman M eten A nalyseren I nformeren.
Gegevensbeheer Karin Diederiks KOAC•NPC.
Ja maar, bij ons gaat alles goed Wij hebben geen problemen Ik heb een idee! Zullen we het zo doen? Andere prioriteiten, geen tijd Dat willen we nietPast.
Instructies Internationale CNSJ Verkooptool - Inleiding Ontwikkeld voor markten buiten Europa Content vertaald in het Engels Online verkoop van losse festival.
Do we help or do we hinder? Michiel Bähler GGZ -NHN
WELKOM !! 4 maart 2014 Alleen ga je sneller, Samen kom je verder!
PGB ‘Breed’ ‘Maak gebruik van het persoonsgebonden budget;
Dé complete online werkplek met de kracht van Office 365
PH 09 E V Algemeen Wat is ACES? ACES is een adviescentrum dat een volledig onafhankelijk advies kan geven op het gebied van elektronische sluitsystemen.
© 2005 natuurlijke partner voor jongerenmarkten Products, services & marketing for sustainable [youth]markets ¤
Een startersgids voor innovatie
Kwaliteit en betrouwbaarheid van simulaties ir. Rudolf van Mierlo Efectis Nederland BV.
Subsidies? Ligt het geld op straat?. Doelstellingen vandaag U nieuwsgierig maken naar subsidies U bewust maken van de vele mogelijkheden van subsidies.
Welkom op de conferentie De gemeente geeft thuis 6 maart 2012.
De kracht van SBA Business Solutions Vanuit een oplossingsgerichte gedachte, waarbij de klant altijd centraal staat, koppelen wij innovatieve producten.
Gezichtherkenning in de praktijk Jurgen den Hartog Mogelijkheden en randvoorwaarden Colloquium Intelligente Camera’s 7 juni 2012.
COMPETENTIEONTWIKKELING
WDH en EMD een ZEGEN voor de zorgprofessional?
1 Nationaal Forum Certificeren Partnership: Operatoren-D&A 19 juni 2006Raymond Marchal Gewestelijk directeur DACO 1.
De kracht van Herke ICT Group Herke is gespecialiseerd in automatisering en optimalisatie van bedrijfsprocessen in de bouw. Als marktleider in rolgebaseerde.
The vision at work Batteries included Ervaringen van een ISV op hosting avontuur Sven Middelkoop Corporate ICT Manager Exact Holding N.V.
De kracht van Herke ICT Group Herke is gespecialiseerd in automatisering en optimalisatie van bedrijfsprocessen in de bouw. Als marktleider in rolgebaseerde.
De kracht van Pylades B.V. Pylades is een integrale ICT dienstverlener op het gebied van Dynamics AX, CRM, SharePoint, Business Intelligence en software.
De kracht van SBA Business Solutions Vanuit een oplossingsgerichte gedachte, waarbij de klant altijd centraal staat, koppelen wij innovatieve producten.
De kracht van GAC Business Solutions GAC is meer dan een leverancier van softwareoplossingen. Als business partner zorgen we samen met u voor optimalisatie.
Innovatieve kustverdediging Maurits van der Ven, 4 oktober 2011
Samen werken aan betere dienstverlening VERA gebruikersdag Leuven 14 september 2007.
Investeerders in duurzame energiesystemen
RoHS – Wetgeving & praktijk Mat-Tech Center of Competence for Solder technology Overstappen naar RoHS compliancy ….! Hoe is het gegaan in de praktijk?
Sjiera de Vries Lector Sociale Innovatie en Verscheidenheid Sociale Innovatie.
Foutvrij Productontwerpen met IDOLLSS
Commercieel beleid 2 H1 Assortimentbeleid Filiaalmanager.
Presentatie Daglichtregeling :
Strategie en positionering
Verdringing: Vrijwilligerswerk in veranderende tijden
Ster van Succes.
Stap 1: Keuzes in regionale samenwerking VNG Project - Declaratie Jeugd
Samenwerken of meebewegen?
Commercieel beleid 2 H1 Assortimentbeleid Ondernemer detailhandel.
“Kijken, denken en doen met voor risico”
Welkom Avans Hogeschool Presentatie Avans.
Walther Ploos van Amstel Maart 2012
Govroam Presentatie tijdens DSA-bijeenkomst over Public WiFi 3 juni 2014, door Paul Francissen.
Seminarie Software Open Bestandsformaten Open Versus Gesloten Software.
Voorlichting Systeemintegratie Samen innoveren voor een duurzame én betrouwbare energievoorziening Utrecht, 6 juli 2015 Jörg Gigler.
Agenda Inleiding en Lagerhuis: Proces management en proces keten optimalisatie gaat ons helpen inzicht te krijgen in de impact van toekomstige veranderingen.
Perspectief van de cliënt
Vierde voortgangsrapportage Implementatie Jeugdwet.
Methodiek: Plancyclus
Zelfhulpgroepen voor allochtonen werkt! Zelfhulpgroepen voor allochtonen werkt!
Succesfactoren voor werk Motivatie, kennis en vaardigheden
Een product of dienst verkopen
Inkoopcoöperatie.
Seminair E-health in de zorg Beilen, 25 januari 2018
Transcript van de presentatie:

Mens voor de Lens Sensor te koop (De vermarktbaarheid van een innovatieve toepassing in de zorg) 3 april 2017

3 april 2017

Probleemstelling A. Nieuw: technologie die nog niet eerder op grote schaal in de zorg is toegepast. Onbekend maakt onbemind of men wil niet de eerste zijn (ook constatering 2012). B. Confronterend: ondanks ‘privacy by design’ toch nog angst voor ‘big brother is watching me’ (heb je dan iets te verbergen?). C. Eeuwige pilotfase: steeds meer eindgebruikers en integrators maken voor het eerst kennis met de mogelijkheden, maar willen eerst een pilot. D. Prijsvorming: het prijsniveau van de pilot reflecteert niet de prijs die de sensor in de vermarktingsfase zou hebben; er is geen directe relatie tussen cliënt en sonsor, zoals bij de zorgtelefoon (wie gaat het dan betalen?). E. Transsectoraal bewezen: sensor als procesbewaker in de industrie is breder geaccepteerd, maar in de zorg geldt dat alleen voor akoestische technologie. F. Success story EvaQ: een initiatief van Isolectra om innovatieve levensreddende technologie internationaal te vermarkten: wat zijn ingredienten van succes? 3 april 2017

A. Nieuw Constateringen: Akoestische bewaking breder geaccepteerd (je ziet niets; kennelijk beter voor de privacy). Sensor: 98% detectiebetrouwbaar, maar eerst maar eens zien... Verpleegoproepsysteem (VOS) is ‘marktleider’. Installateur kiest voor camerasysteem met max. 70% detectiebetrouwbaarheid en noodzaak van projecterings-deskundigheid en gestandhouding beloofd beeldresultaat (GGZ-achtige instellingen). Installateur adviseert vaak techniek aan instelling en/of adviseur. Adviseur wil geen (project)risico’s lopen, tenzij installateur verantwoordelijkheid neemt. Installateur wil geen (project)risico’s lopen en neemt niet de verantwoordelijkheid. Leverancier levert geen innovatie, als zijn installerende klanten er niet om vragen. Zorginstelling wil zien dat het bij een ander al werkt (niet alleen in een laboratorium). Functionaliteit niet duidelijk voor ogen: eindgebruiker wordt niet/niet voldoende bij de pilots betrokken (projectleiding nodig). Focus op intramurale projecten. Extramuraal wordt sinds jaren de zorgtelefoon toegepast. 3 april 2017

B. Confronterend Zorgfrequentie zichtbaar gemaakt: de sensor ‘herkent’ de verpleger en diens gedrag 24/7. Privacy by design: we zien niet het gezicht, maar weten wel wie het is. Systeemintegratie: gemakkelijk te koppelen aan toegangscontrole, een ‘echte’ camera en een analyserend & alarmerend zorgplatform (software): privacy by design geannuleerd. 3 april 2017

C. Eeuwige pilotfase Zorginstellingen: AMSTA, Kempenhaeghe; eerst meten en misschien ook ‘met eigen ogen zien’. Functies v. Privacy: val-, dwaal-, zorguitval- en epilepsiedetectie; privacy gevoelige materie; maar ook zorg-benchmarking. Kosten: hoge kosten van het materiaal, want kleine aantallen; producent gaat ontwikkelaars inzetten op projecten ten koste van productontwikkeling. Installateur: eerst bekend raken met nieuwe technologie en bijbehorende installatiewijze; ontwikkeling van ICT-discipline wordt noodzakelijke investering. Adviseur: speelt op projectzekerheid, continuïteit en herhaalbaarheid van het bestek dat in de lade ligt. Proven Technology. 3 april 2017

D. Prijsvorming Instelling: intramurale kosten betaalt instelling, dus voordelen van marktrijpe en multifunctionele sensor boven een hele waaijer aan verschillende technieken lijkt evident (beperking is privacy wetgeving en NEN-normeringen voor veiligheid en beveiliging). Overheid: bekostigt extramuraal. Ook hier weer sensor als vervanging van een veelvoud aan systemen. Echter significant voordeel: sensor kan mantelzorg aanmerkelijk verlichten, hetgeen wellicht verschuiving in bekostigingsstructuur mogelijk maakt? Cliënt: sensor als surveillant is privacy gevoelig en zorgtelefoon doet het goed en wordt vergoed; bij een instelling is die voorziening niet direct terug te voeren op cliënt, maar meer op verzorging. Pilot v. Markt: prijsverhouding kan richting 1:10 gaan, terwijl op pilot die relatie vaak 2:1 is bij vergelijking met minder effectieve oplossingen. 3 april 2017

E. Transsectoraal bewezen Food & beverage: B2B-markt met korte beslissingslijnen en goed ontwikkeld commercieel besef. Voordelen voor retail duidelijk: consumentengedrag, produktkwaliteit en service tijden in beeld. People logistics & Investigation: innovatieve markt rondom NFI, TNO, defensie, politie, douane. Voordelen voor training en observatie zijn duidelijk. Nu nog de Zorgsector: Afspraken rondom privacy maken. Business modellen koop-lease-huur: Overheid-mantelzorg; Verpleeginstellingen-cliënt. Betrokkenheid van eindgebruikers bij functionaliteit. Economy of scales via bredere zorgplatforms. Integratie van benchmark mogelijkheden, waarmee instellingen onderscheidend vermogen kunnen verbeteren. Levensreddende technologie? Regeldruk? Verantwoordelijken strafbaar bij incidenten? 3 april 2017

F. Success story EvaQ Innovatieve levensreddende technologie: het ontruimings- en alarmeringssysteem EvaQ is succesvol in de markt: Internationaal dezelfde regeldruk met EN-54. Verplichte uitrol op nationaal niveau plus aanscherping regels in NL (NEN 2575), D (DIN 14675), F en UK. Functionaliteit eenvoudig uit te leggen en reeds begrepen door de markt. Bij niet voldoen plus incident dreigt gevangenisstraf voor verantwoordelijken. Eenvoudiger, compacter, 15% goedkoper op projecten en 40% goedkoper in de exploitatiefase dan bij de concurrerende systemen. Integreert PA functies (omroep, muziek, etc.), waardoor marktverbreding. Route naar de markt: Marktonderzoek Europa. Gegarandeerde vervangings- en nieuwbouwprojecten. Oprichting SpeeQ, dicht bij de fabrikant. Benadering dealer & integrator en adviseurskanalen in brandveiligheids- en audio markten. OEM, distributie en integrator contracten met lange termijn relaties. 3 april 2017

Contactgegevens Esther Berkman (zorg specialisme): esther.berkman@isolectra.nl Tel.: 06 5127 6855 Jeroen Geurts (business development): jeroen.geurts@isolectra.nl Tel.: 06 2252 7022 3 april 2017