De kracht van Oost. de kracht van Oost • Aanleiding • Samenwerkingspartners • Vormgeving project De Kracht van Oost is een project waarin Divers, Juvans,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Logo Gemeente Laat Kracht en Pracht van (lokale) Sport zien! Datum 2012 Presentatie Sprekers:
Advertisements

Jeugdzorg en Lang zult u wonen
‘Makelaar Informele Zorg’
Funkties moderne verzorgingsstaat; • -zorgen • -verheffen • -verbinden • -verzekeren.
Activiteiten afasie regio Utrecht
Samenwerking tussen vrijwilligers en beroepskrachten verbeteren
Realisatie kindcentrum
Een laagdrempelige inloop in de wijk
Wijksteunpunten Lunet zorg
Wegwijzerdementie.
WELKOM Vrijwilligersbijeenkomst De WENDE Programma  20.05: Waarom deze bijeenkomst  20.10: Samen vooruit -Huidige situatie & voorstellen -Waar.
Aardrijkskunde kiezen in de bovenbouw VWO
Mantelzorg: zwakke schakel of ijzersterke verbinding in de zorgketen?
“VRAAG OM DE HOEK, WERK OM DE HOEK” “Innovatie van persoonlijke dienstverlening aan huis” PROJECTPLAN MIDDEN - BRABANT.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bedrijven Doen Bedrijven doen is een samenwerkingsverband tussen 10 bedrijven uit Haarlem en Omstreken Door het.
Wmo-AWBZ in regio Alblasserwaard- Vijfheerenlanden
Presentatie: Jan Paddenburg Manager Sportplan Niels Balke
Meer dan Voetbal 17 november 2010 VSG Zuid De maatschappelijke rol van voetbal.
PLATFORMBIJEENKOMST Doorkiezen in wijksamenwerking 11 juni 2009.
Opzet van de workshop Kennismaken
Buurtteam Jeugd en Gezin
zorggroepen, zorg te veel?!
Peter Brouwer Onderzoek naar de maatschappelijke meerwaarde van WZSW WZSW – Waar Zit Sociale Waarde?
Inhoudelijke samenwerking “……..Palet Vliedberg”
“Toekomstbestendig Vrijwilligersbeleid”
Begeleidingsplannen GGZ
7 maart Bestuurdersbijeenkomst Voorjaar Regiovoorzitters 18 juni Tilburg/bestuurders 5 sept Infra-diner Sept/okt. Afdelingen en.
MAATSCHAPPELIJKE STAGES VOOR JONGEREN
SAMEN LEVEN Team projecten en evenementen. VERLOOP INFO SESSIE  1. De dienst “Samen leven”  2. Projectwerking Antwerpen Noord (team projecten en evenementen)
Zorg voor de Toekomst Noord- en Oost-Groningen Marieke van Ginkel
Organisatieontwikkeling NPO (1)
Openings Dia - Powerpoint Vidomes
WELZIJN NIEUWE STIJL oude wijn in nieuwe zakken ZEBRA-jongeren, 10 mei 2011.
Presentatie Opbouwwerk Buurtprojecten BLIK terug en vooruit 21 februari 2012Arie den Ouden.
Als buurtbewoners willen we een aangename en warme wijk waar gezinnen rustig en aangenaam wonen, leven, werken, waar mensen met plezier voorbij komen,
januari en februari 2011 Linda Hazenkamp
De Wet maatschappelijke ondersteuning
Voorstelling methodiek ouderintervisie ***** West - Limburg
GGZ Netwerkbijeenkomst Midden Limburg 26 juni
Van AWBZ naar Wmo Individuele Begeleiding Dagbesteding Vervoer
Passend onderwijs & gemeentelijke transities
Wijzigingen in de zorg van AWBZ naar Wmo
Ondersteuning vanuit integrale Arrangementen
NU Burgerschap Harald Veldman en Ingrid Leegsma 10 maart 2015 NU Methoden Congres.
Buurtbewoners met een beperking doen gewoon mee!
Flits 1 SLOTDRIVE. Zuid ♠ 10 9 ♥ B 8 6 ♦ ♣ West ♠ B 4 3 ♥ H 7 4 ♦ V B ♣ H 7 Noord ♠ A ♥ A 9 3 ♦ A 8 3 ♣ B 10 Oost ♠ H V.
7 december 2015 Carmen Commers
IKC Klarendal.
Noordelijke Ontsluiting Enschede - Kennispark Spreker Gerry Waanders Datum 15 juni 2011 PlaatsEnschede.
Projectplan voor (ver) bouw van een accommodatie.
Transitiecommunicatie Dichterbij Belangrijk kenmerk: Onduidelijkheden en uitstel, veel vragen en onzekerheden. Uitdaging: Aansluiten bij de diverse doelgroepen.
Raadsinformatiebijeenkomst decentralisaties sociaal maatschappelijk domein Datum: 27 augustus 2013 Gemeente: Dordrecht.
Decentralisatie AWBZ Gemeentelijke aanpak. College Zorg en Welzijn (CZW) Bestuurlijk overlegplatform Zeeuwse gemeenten (13) en Provincie (sinds 2005)
Informele marktplaats voor en door bewoners Rolf Kwist, Debbie Kremer - BUUV Haarlem Participatieraad Haarlem 10 mei 2016.
Sociale Agenda. 3 Verkenners in opdracht van GS:  Januari 2015  Tussenrapportage  Maart 2015  Eindrapportage:  We zijn ongezonder  We hebben een.
De toekomst van beschermd wonen en opvang Participeren in de samenleving.
Peel en MaasNet.nl Het digitaal geheugen van Peel en Maas.
Iedereen doet mee!. Aanleiding Nodig in nieuw zorglandschap.
informatie over het project
Resultaatgericht Samenwerken
Het buurthuis als ontmoetingsplek
Project ouderenzorg zuid-kennemerland
Onderzoek naar de maatschappelijke meerwaarde van WZSW
De kracht van Oost.
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Kansen van de Wmo voor de installatiebranche
businesscase regionale uitleen technologische hulpmiddelen
Omons – het beste besluit neem je samen
Transcript van de presentatie:

De kracht van Oost

de kracht van Oost • Aanleiding • Samenwerkingspartners • Vormgeving project De Kracht van Oost is een project waarin Divers, Juvans, Cello, de Van Neynselgroep, de Reinier van Arkelgroep en BrabantWonen samen met bewoners uit de wijken Aa-wijk Zuid, Aa-wijk Noord en de Graafsebuurt Zuid werken aan de toekomst van maatschappelijke ondersteuning: door lokale samenwerking zorgen dat iedereen mee kan doen in de wijk.

de kracht van Oost 2 deelprojecten: • Inspiratiekringen • Dagbesteding in de buurt De Kracht van Oost is een project waarin Divers, Juvans, Cello, de Van Neynselgroep, de Reinier van Arkelgroep en BrabantWonen samen met bewoners uit de wijken Aa-wijk Zuid, Aa-wijk Noord en de Graafsebuurt Zuid werken aan de toekomst van maatschappelijke ondersteuning: door lokale samenwerking zorgen dat iedereen mee kan doen in de wijk.

de kracht van Oost Inspiratiekringen • 3 buurten • deelnemers per groep • Diversiteit gegarandeerd • 3 bijeenkomsten • slotmanifestatie De Kracht van Oost is een project waarin Divers, Juvans, Cello, de Van Neynselgroep, de Reinier van Arkelgroep en BrabantWonen samen met bewoners uit de wijken Aa-wijk Zuid, Aa-wijk Noord en de Graafsebuurt Zuid werken aan de toekomst van maatschappelijke ondersteuning: door lokale samenwerking zorgen dat iedereen mee kan doen in de wijk.

de kracht van Oost Werving deelnemers door: • Er op af • Zwaan kleef aan • Werving samenwerkingspartners De Kracht van Oost is een project waarin Divers, Juvans, Cello, de Van Neynselgroep, de Reinier van Arkelgroep en BrabantWonen samen met bewoners uit de wijken Aa-wijk Zuid, Aa-wijk Noord en de Graafsebuurt Zuid werken aan de toekomst van maatschappelijke ondersteuning: door lokale samenwerking zorgen dat iedereen mee kan doen in de wijk.

de kracht van Oost Inspiratiekringen 1 e bijeenkomst: • Kennismaking, ontwikkelingen AWBZ en consequenties in de buurt 2 e bijeenkomst: • Fantasiefase 3 e bijeenkomst: • Ontwerpfase, keuze voor 3 projecten per buurt De Kracht van Oost is een project waarin Divers, Juvans, Cello, de Van Neynselgroep, de Reinier van Arkelgroep en BrabantWonen samen met bewoners uit de wijken Aa-wijk Zuid, Aa-wijk Noord en de Graafsebuurt Zuid werken aan de toekomst van maatschappelijke ondersteuning: door lokale samenwerking zorgen dat iedereen mee kan doen in de wijk.

de kracht van Oost Slotmanifestatie Afronding fase 1: Keuze voor 3 projecten door bewoners Informeren professionals De Kracht van Oost is een project waarin Divers, Juvans, Cello, de Van Neynselgroep, de Reinier van Arkelgroep en BrabantWonen samen met bewoners uit de wijken Aa-wijk Zuid, Aa-wijk Noord en de Graafsebuurt Zuid werken aan de toekomst van maatschappelijke ondersteuning: door lokale samenwerking zorgen dat iedereen mee kan doen in de wijk.

de kracht van Oost Dagbesteding in de buurt • Screening 100 dossiers • Inventarisatie dagbestedingsplekken in de buurt en ontwikkelpotentie De Kracht van Oost is een project waarin Divers, Juvans, Cello, de Van Neynselgroep, de Reinier van Arkelgroep en BrabantWonen samen met bewoners uit de wijken Aa-wijk Zuid, Aa-wijk Noord en de Graafsebuurt Zuid werken aan de toekomst van maatschappelijke ondersteuning: door lokale samenwerking zorgen dat iedereen mee kan doen in de wijk.

de kracht van Oost Communicatie • Met de buurt • Met professionals • Met deelnemers De Kracht van Oost is een project waarin Divers, Juvans, Cello, de Van Neynselgroep, de Reinier van Arkelgroep en BrabantWonen samen met bewoners uit de wijken Aa-wijk Zuid, Aa-wijk Noord en de Graafsebuurt Zuid werken aan de toekomst van maatschappelijke ondersteuning: door lokale samenwerking zorgen dat iedereen mee kan doen in de wijk.