De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

businesscase regionale uitleen technologische hulpmiddelen

Verwante presentaties


Presentatie over: "businesscase regionale uitleen technologische hulpmiddelen"— Transcript van de presentatie:

1 businesscase regionale uitleen technologische hulpmiddelen
onderzoek businesscase regionale uitleen technologische hulpmiddelen Doel van het onderzoek is het ontwikkelen van een businesscase waarbij de organisatie (verkoop/verhuur/lease constructies) en financiering  van het beheer en onderhoud van technologische hulpmiddelen ten behoeve van mensen met dementie (geheugenproblemen) in hun thuissituatie in kaart wordt gebracht. Resultaat is het voorleggen van verschillende scenario's aan de regio voor een eventuele regionale voorziening. Een regionale voorziening met ondersteuning bij keuze en gebruik van technologie voor zowel bewoners, vrijwilligers als professionals. 

2 casus ++ Behoefte is groot; doelgroep is groeiend. Onbekend met mogelijkheden. Mogelijkheden met alleen handleidingen niet toereikend voor de doelgroep. Cowboys op de markt. + Deelnemers toe-leiden, ondersteunen en begeleiden door lokaal netwerk professioneel en vrijwilligers; vraagt om goede afstemming, samenwerking (0de-1ste lijn) en communicatie. Taken en rollen helder. Communicatie cruciaal (geen dementie of zorg in niet-pluis benoemen bijv.) -- inkoop, beheer & onderhoud lokaal (en neutraal) organiseren is tijdrovend, kostbaar en niet de taak (geen core business) van een zorgpartij. Hoe blijf je op de hoogte van de laatste mogelijkheden? Hoe biedt je goede service?

3 focusvragen casus Wmo/awbz/clientondersteuning/
financiën toeleiding Begeleiding ondersteuning Faciliteren servicelevels doelgroep communicatie vrijwilligers Wmo/awbz/clientondersteuning/ aanpalende programma’s en/of beleid Lokale netwerken Werving, bereidheid, Lokale netwerken, rollen, bestaande samenwerkingsverbanden Activiteiten dementie, kennisdisseminatie, ethiek, zichtbaar & vindbaar & toegankelijk Deelnemers, Niet-pluis in beeld, niet-pluis potentieel, diagnose Beheer, onderhoud Uitleen, wie in de regio/lokaal? Aantallen, verwacht servicelevel


Download ppt "businesscase regionale uitleen technologische hulpmiddelen"

Verwante presentaties


Ads door Google