Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

De les van de graankorrel
“Het is allemaal toch maar gedoe”
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Welkom in de samenkomst
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 maart 2014 “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
De pittige smaak van de uitverkiezing
Denkstof seizoen 3 aflevering 12
De allergrootste liefde
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Wat maakt het leven zinvol?
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
God en ons.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Geloven en nu….
Godsdienst 1 1.
WELKOM OP TOV!.
Genieten van genoeg Welkom op TOV! Vraag…? Wie, o wie is er echt tevreden met wat die heeft? En vindt dat die genoeg heeft?
WELKOM OP DE TOV!-ACTIEAVOND!
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
GOED NIEUWS.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Vervuld zijn in de Geest
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven. Op zoek naar… Wijsheid!
HET UNIEKE VAN DE HEILIGE GEEST…
Genade.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Wat is de zin van het leven?
Protestantse gemeente
Lekker gegeten??.
ETEN & DRINKEN Urk.
Niet zoveel is er nodig om gelukkig te zijn, en licht in de ogen te dragen, een paar mensen nabij, en een plek waar men brood en wat vriendschap mag vragen.
THEMA VOOR VANAVOND IS: GA VOOR GEZOND! GEZONDE LEVENSSTIJL
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
“de liefde van God”.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Een voorbeeld dat navolging verdient
Geloof is je inlogcode Op zoek naar God?.
Blijven in het Woord tot erkentenis der Waarheid. Zaaier 3x.
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
Uitspraken in prediker:
“En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt!”
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Spring in het diepe!.
Er bloeit iets op! Kerstproject Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil,
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
Wat is belangrijk? Dat we Gods goedheid beleven Dat we dagelijks veranderen Dat we op weg zijn naar heerlijkheid Dat we leren zien met Gods ogen.
Gehoorzamen is cool.
Voor alles een bestemde tijd Prediker
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
De jeugd van tegenwoordig De jeugd van tegenwoordig houdt van luxe, Ze heeft slechte manieren, veracht alle gezag, heeft geen respect en praat, als.
Schattebout. Schattebout Er is meer tussen hemel en aarde! Ècht wel! Eindeloos bewustzijn bij God. Zo heet dit schilderij. Dat is net zoiets als eeuwig.
gouden tips voor de jongeling
allen treft eenzelfde lot...
Transcript van de presentatie:

Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven. Het ware genieten Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.

Mededelingen

Zingen

Bidden

Schriftlezing

Schriftlezing Geniet de gave van God met blijdschap Prediker 9: 1-10 Geniet de gave van God met blijdschap 1 Voorzeker, dit alles heb ik ter harte genomen, zodat ik dit alles zou kunnen verklaren: hoe de rechtvaardigen en de wijzen en hun werken in de hand van God zijn. Ook liefde, ook haat kent de mens niet: alles ligt vóór hem. 2 Eén en hetzelfde overkomt allen als alle anderen: de rechtvaardige en de goddeloze, de goede en reine en de onreine, wie offert en wie niet offert, wie goed is vergaat het net als de zondaar, wie zweert net als wie bevreesd is een eed af te leggen. 3 Dit is een kwaad bij alles wat er onder de zon plaatsvindt: dat allen een en hetzelfde overkomt. Ook is het hart van de mensenkinderen vol kwaad. Hun leven is vervuld van onverstand in hun hart, en daarna gaan zij naar de doden. 4 Want wie nog bij al de levenden mag behoren, heeft hoop. Een levende hond is namelijk beter dan een dode leeuw. 5 Want de levenden weten dat zij sterven zullen, maar de doden weten helemaal niets. Zij hebben ook geen loon meer, maar hun nagedachtenis is vergeten.

Schriftlezing Geniet de gave van God met blijdschap Prediker 9: 1-10 Geniet de gave van God met blijdschap 6 Ook hun liefde, ook hun haat, ook hun afgunst is al vergaan. Zij hebben geen deel meer, voor eeuwig, aan alles wat er onder de zon plaatsvindt. 7 Ga uw weg, eet uw brood met blijdschap, drink uw wijn met een vrolijk hart, want God schept al behagen in uw werken. 8 Laat uw kleding te allen tijde wit zijn en laat op uw hoofd geen olie ontbreken. 9 Geniet van het leven met de vrouw die u lief hebt, al de dagen van uw vluchtige leven die Hij u gegeven heeft onder de zon, al uw vluchtige dagen. Want dit is uw deel in het leven en bij uw zwoegen waarmee u zwoegt onder de zon. 10 Alles wat uw hand vindt om te doen, doe dat naar uw vermogen, want er is geen werk, geen overleg, geen kennis of wijsheid in het graf, waar u naartoe gaat.

Schriftlezing Prediker 11: 9-10 Waak over uw jeugd 9 Verblijd u, jongeman, in uw jeugd, en laat uw hart vrolijk zijn in de dagen van uw jeugd. Ga in de wegen van uw hart en volg wat uw ogen zien, maar weet dat God u over dit alles in het gericht zal brengen. 10 Weer dus de wrevel uit uw hart, en doe het kwade weg uit uw lichaam. De jeugd en jonge jaren zijn immers een zucht.

Genieten!?

Prediker Salomo Op zoek naar rijkdom, geluk en genieten. Wat is genieten?

Prediker 9: 7-10 Geniet van de gewone dingen! Genieten = dankbaar zijn Doel van de schepping Vers 7:  Ga uw weg, eet uw brood met blijdschap, drink uw wijn met een vrolijk hart, want God schept al behagen in uw werken.

Prediker 9: 7-10 Elke dag een feestdag Mag het je iets kosten? Samen genieten Vers 8 en 9: 8 Laat uw kleding te allen tijde wit zijn en laat op uw hoofd geen olie ontbreken. 9 Geniet van het leven met de vrouw die u lief hebt, al de dagen van uw vluchtige leven die Hij u gegeven heeft onder de zon, al uw vluchtige dagen. Want dit is uw deel in het leven en bij uw zwoegen waarmee u zwoegt onder de zon.  

Prediker 9: 7-10 Doe wat je kunt! Grijp je kansen Vers 10: 10 Alles wat uw hand vindt om te doen, doe dat naar uw vermogen, want er is geen werk, geen overleg, geen kennis of wijsheid in het graf, waar u naartoe gaat.  

Prediker 9: 7-10 Pluk de dag? Leef nu het kan..? God heeft het zo gewild, genieten is een opdracht. Genieten van God!  

Prediker 11 Geniet van je jeugd! Genieten mag: het is zelfs Gods bedoeling Genieten geeft ons verantwoordelijkheid - God is overal bij Verantwoord genieten Vers 9: Verblijd u, jongeman, in uw jeugd, en laat uw hart vrolijk zijn in de dagen van uw jeugd. Ga in de wegen van uw hart en volg wat uw ogen zien, maar weet dat God u over dit alles in het gericht zal brengen.  

Boodschap Wees dankbaar Wees verantwoordelijk Geniet van de kleine dingen!