Bijeenkomst 3 BIDDEN MET GROND ONDER DE VOETEN

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Welkom in deze kerkdienst
Lied 328:1-3 1 Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in 't hart dat naar U hoort uw genade binnenstromen. Heilig ons, dat wij U geven.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Bijeenkomst 1 NOOD LEERT BIDDEN
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspr. titel: Lord, the Lord. © 1987 Thankyou Music / Universal Songs 1/6 HEER, UW LICHT EN.
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Bijeenkomst 2 BIDDEN, BOUWEN, STRIJDEN
Studiedag “Screening versus roeping?” MCNL – Amersfoort
Jeugddienst 31 augustus 2008 Thema: Ik zie, ik zie,
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
Jezus verliest de liefde van mensen
Welkom in deze kerkdienst
WELKOM OP TOV!.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Welkom in deze middagdienst!
Ds. A. Van der Sloot Johannes 20: Voorganger Tekst
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Met handen en voeten geloven 1
Welkom in ‘De Voorhof’! Hoe kijk je naar de kerkdienst?
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Een brandend hart.
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Kerstbijeenkomst 2014.
Leven zoals past bij God
Ik wil jou van harte dienen
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
19 En Jered leefde, nadat hij Henoch verwekt had, achthonderd jaar; en hij verwekte zonen en dochters. 20 Al de dagen van Jered waren negenhonderdtweeënzestig.
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
Preek Hebreeën 4:
Hoofdstuk 6 Slechten van bolwerken
Welkom in deze kerkdienst
Ik zal mijn gemeente bouwen Zendingsdienst
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Opwekking 334 Oorspr. titel: Lord, the light of your love
Zingen Vers 1 Ontferm U God, ontferm U, hoor mijn klacht,
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Welkom in deze kerkdienst
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Protestantse gemeente De Hoeksteen te Benthuizen Voorganger: ds. Wil Bettenhaussen Orgel: Ben Veldstra 24 januari 2016 Aanvang: 10 uur.
Brengen we elkaar aan de voet van het kruis? Door licht en warmte gaat de bloem open Zo gaat ons hart ook open door het licht en de liefde van God.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
Voorganger:Ds. J. E. de Groot Welkom in deze dienst Schriftlezing:Johannes 16: 1 – 15.
Voorganger:ds. Abma Welkom in deze dienst Schriftlezing:Handelingen 2:
Voorganger: ds. B.J.P. de Bruin Welkom in deze dienst Schriftlezing:Hosea 1 : 1 – 12.
Heer, 'k wil komen in uw nabijheid. Uit de schaduwen in uw heerlijkheid. Door het bloed mag ik U toebehoren. Leer mij, toets mij, uw stem wil ik horen.
Zonde = ‘je doel missen’ Je wilt het doel toch niet missen?
Een heilig priesterschap
Heer, Uw licht en Uw liefde schijnen,
Gebed. ‘Leerlingen inschakelen’ Thema’s: zending - evangelisatie – doel – macht – plaatselijk - wereldwijd.
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Transcript van de presentatie:

Bijeenkomst 3 BIDDEN MET GROND ONDER DE VOETEN Bouwen aan een biddende gemeente Drie studies over gebed in het bijbelboek Nehemia Karpos Leerhuis Bijeenkomst 3 BIDDEN MET GROND ONDER DE VOETEN www.ewv.nl

Bidden met grond onder de voeten www.ewv.nl Bidden en gerechtigheid doen – Misstanden in Jeruzalem Tegenstand van binnenuit door gebrek aan voedsel, dreigende hongersnood en belastingen Sociale onrust, gebrek aan solidariteit, felle klachten van arm tegen rijk Sommigen maken misbruik van de situatie en worden rijk ten koste van hun volksgenoten Nehemia 5: 9 – 11 Zorg voor de armen, kwetsbaren en slaven staat voorop. (Micha 6: 8 en Spreuken 22: 2) De eenheid staat op het spel! Daardoor wordt de naam van God te grabbel gegooid en gelasterd. Vasten en bidden is krachteloos als je geen gerechtigheid doet!

Bidden met grond onder de voeten www.ewv.nl De onderlinge solidariteit hersteld Nehemia beroept zich op eigen integriteit en onbaatzuchtigheid Zijn heersen was dienen Geen salaris van een gouveneur Geen schattingen laten betalen Zelf voorzien in eigen levensonderhoud en dat van dienaren Werken aan de muur zonder grond mee in eigendom te verwerven

Bidden met grond onder de voeten www.ewv.nl Gespreksronde Op welke manier zou óns bidden krachteloos kunnen zijn - door geen recht en gerechtigheid te doen? - door gebrek aan eenheid? - door ……. Lees in dit verband Jesaja 59:1-9 en Johannes 17:20-23 Welk voorbeeld van leiderschap laat Nehemia ons na? Wat betekent dit voor de houding waarmee je als bidder of als gebedsgroep tot God nadert? Lees in dit verband Psalm 24.

Bidden met grond onder de voeten www.ewv.nl Gemeente onder het Woord Een geloofsproject van jawelste is voltooid, maar het doel is nog niet bereikt Jeruzalem – Tempel – Thora Het volk moet weer onder het Woord van God gebracht worden Heilig , rein, toewijd Eerste dag van de zevende maand, Nieuwjaarsdag – Rosj Hasjana Nehemia 8: 1-10 Het volk vraagt om de wet van de HEER Ezra leest zes uur lang voor uit de Thora En allen luisteren aandachtig Waarom Ezra? Nehemia is de politiek leider en organisator Ezra is priester en schriftgeleerde, de geestelijk leider

Bidden met grond onder de voeten www.ewv.nl Het volk letterlijk onder het Woord Loven – handen opheffen – knielen – aanbidding Voorlezen en uitleg Aangrijpend, ingrijpend Geen rouw, maar intense dankbaarheid Vreugde vieren! Loofhuttenfeest, het feest van de Vreugde der Wet

Bidden met grond onder de voeten www.ewv.nl Ook wij! We kunnen niet anders dan gemeente onder het Woord zijn. Geen opwekking buiten het Woord van God om (Ps. 19: 8 – 9) Het Woord is een lamp en licht, levend en krachtig, scherper dan een tweesnijdend zwaard, en zal nooit vruchteloos terugkeren! Eerste Christelijke gemeente in Jeruzalem Er worden diakenen aangesteld. Waarom? De eerste roeping van de apostelen is zich wijden aan gebed en de bediening van het Woord Hoe is dat bij ons? Nehemia 9: 1 – 3 Geestelijk herstel gaat door verootmoediging heen

Bidden met grond onder de voeten www.ewv.nl Gespreksronde In Nehemia 8: 6 en 7 lezen we een variëteit aan gebedshoudingen: opstaan, de handen opheffen, knielen, in aanbidding neerbuigen. Met je lichaamshouding kun je iets tegenover God uitdrukken: aanbidding, afhankelijkheid, berouw, besef van kleinheid. Ook wordt wel gezegd: “Elke houding is goed, mits deze de concentratie om te bidden bevordert”. Op welke manier drukt u zelf met uw lichaamshouding uit hoe u God wilt ontmoeten? Geestelijke vernieuwing betekent in Nehemia 8 en 9: - terug naar het Woord van God; - de vreugde in de Heer als onze kracht; - gebed en verootmoediging, vanwege besef van gemeenschappelijke zonde. Welke lessen kunt u uit Nehemia 8 en 9 trekken voor uw eigen leven en voor uw eigen kerk? Waarvoor zou u kunnen danken? Waarvoor zou u kunnen bidden?

Bidden met grond onder de voeten www.ewv.nl Hoe nu verder? Starten of verstevigen van een gebedsgroep Participatie van gemeenteleden in de voorbeden in de eredienst Week van Gebed Een Werkgroep Gebed Wat zou de eerstvolgende stap in uw gemeente kunnen zijn? Wie gaan die stappen zetten? Neem tijd om samen voor deze plannen te bidden

Bidden met grond onder de voeten www.ewv.nl Heer, uw licht en uw liefde schijnen (Evangelische Liedbundel 382) Opdracht voor thuis: Lees en bid Psalm 19 Lees en bid of zing ook Psalm 119 eens Heer, uw licht en uw liefde schijnen, waar U bent zal de nacht verdwijnen. Jezus, Licht van de wereld, vernieuw ons. Levend Woord, ja uw waarheid bevrijdt ons. Schijn in mij, schijn door mij. Refrein: Kom, Jezus kom, vul dit land met uw heerlijkheid. Kom Heil'ge Geest, stort op ons uw vuur. Zend uw rivier, laat uw heil heel de aard' vervullen. Spreek, Heer uw woord, dat het licht overwint. Heer, 'k wil komen in uw nabijheid. Uit de schaduwen in uw heerlijkheid. Door het bloed mag ik u toebehoren. Leer mij, toets mij, uw stem wil ik horen. Schijn in mij, schijn door mij. Refrein Staan wij oog in oog met U, Heer. Daalt uw stralende licht op ons neer. Zichtbaar, tastbaar wordt U in ons leven, U volmaakt wie volkomen zich geven.