De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gebed. ‘Leerlingen inschakelen’ Thema’s: zending - evangelisatie – doel – macht – plaatselijk - wereldwijd.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gebed. ‘Leerlingen inschakelen’ Thema’s: zending - evangelisatie – doel – macht – plaatselijk - wereldwijd."— Transcript van de presentatie:

1 ‘Leerlingen inschakelen’ Thema’s: zending - evangelisatie – doel – macht – plaatselijk - wereldwijd

2 Gebed

3 Zingen Opwekking 334 Heer Uw licht en Uw liefde schijnen
Heer Uw licht en uw liefde schijnen, waar U bent zal de nacht verdwijnen. Jezus licht van de wereld vernieuw ons, levend woord ja uw waarheid bevrijd ons. Schijn in mij, schijn door mij. (refrein) Kom, Jezus, kom, vul dit land met uw heerlijkheid. Kom heil’ge Geest, stort op ons uw vuur. Zend uw rivier, laat uw heil heel de aard vervullen. Spreek, Heer, uw woord dat het licht overwint. Heer, ik wil komen in uw nabijheid, uit de schaduwen in uw heerlijkheid. Door het bloed mag ik U toebehoren, leer mij toets mij, uw stem wil ik horen. Schijn in mij, schijn door mij. (refrein) Zingen

4 Zingen Opwekking 334 Heer Uw licht en Uw liefde schijnen
Refrein: Kom, Jezus, kom, vul dit land met uw heerlijkheid. Kom heil’ge Geest, stort op ons uw vuur. Zend uw rivier, laat uw heil heel de aard vervullen. Spreek, Heer, uw woord dat het licht overwint. Staan wij oog in oog met U, Heer, daalt uw stralende licht op ons neer, Zichtbaar, tastbaar wordt U in ons leven. U volmaakt wie volkomen zich geven. Schijn in mij, schijn door mij. (refrein) Kom, Jezus, kom, vul dit land met uw heerlijkheid. Kom heil’ge Geest, stort op ons uw vuur. Zend uw rivier, laat uw heil heel de aard vervullen. Spreek, Heer, uw woord dat het licht overwint. Zingen

5 Zingen Psalm 117 Looft, alle volken, looft de Heer.
roem alle naties, roem zijn eer. Want, alle naties , roem zijn eer. Want over ons is groot en wijd Zijn gunst en goedertierenheid, Voor eeuwig blijft zijn trouw bestaan. Hef met ons halleluja aan! Zingen

6 Bijbel open Matteüs 28:16-20 (NBV)
16De elf leerlingen gingen naar Galilea, naar de berg die Jezus hun had genoemd, 17en toen ze hem zagen bewezen ze hem eer, al twijfelden enkelen nog. 18Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, 20en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’

7 Bijbel open Matteüs 3:13-17 (BGT)
16De elf leerlingen gingen naar Galilea. Ze gingen naar de berg die Jezus genoemd had. 17Toen ze Jezus zagen, knielden ze voor hem. Maar sommige leerlingen twijfelden. 18Jezus kwam dichterbij en zei tegen de leerlingen: ‘God heeft mij alle macht gegeven, in de hemel en op de aarde. 19Jullie moeten naar alle volken gaan, zodat iedereen mijn leerling kan worden. Jullie moeten de mensen dopen in de naam van de Vader en van de Zoon en van de heilige Geest. 20Leer de mensen om zich te houden aan alles wat ik jullie verteld heb. En vergeet nooit: ik ben altijd bij jullie, totdat de nieuwe wereld komt.’

8 Vragen Wat ontdek je in dit verhaal over God?
Welke mensen zou jij willen vertellen over Jezus? Wat is het goede nieuws? Hoe kan God je helpen om zijn goede nieuws te delen?

9 Kleurzone Aan de slag Maak in groepjes van 3 of 4 personen een collage waarin duidelijk wordt waarom het belangrijk is om te vertellen over Jezus. Bespreek ondertussen de vragen van ‘Leerlingen inschakelen’ en verwerk de antwoorden in de collage.

10 Mediazone Aan de slag Bekijk een filmfragment van de hemelvaart van Jezus en de opdracht die Jezus aan zijn leerlingen geeft. Lees de tekst uit Matteüs 28:16-20 en vergelijk dit gedeelte met het filmfragment. Zijn er verschillen en overeenkomsten? Onderzoek in drietallen hoe het evangelisatiewerk… …in jullie eigen gemeente is georganiseerd. Welke landelijke organisaties bezig zijn met evangelisatie. Hoe het zendingswerk in een land van jullie keuze verloopt. Bespreek in drietallen op welke manier jij kunt bijdragen in het evangelisatie- of zendingswerk. Gebruik daarbij de vragen ‘Leerlingen inschakelen’ Bereid een korte pitch over dit onderdeel voor (max 1 minuut) om te presenteren bij het gezamenlijke moment.

11 Praatzone Aan de slag Wijs een gespreksleider aan.
Lees de Matteüs 28:16-20 uit verschillende bijbelvertalingen. Bespreek de gespreksvragen ‘Leerlingen inschakelen’, aangevuld met twee extra vragen. Gebruik de dobbelsteen. Het aantal gegooide ogen is de vraag die de deelnemer beantwoordt. 1 Wat ontdek je in dit verhaal over God? 2 Welke mensen zou jij willen vertellen over Jezus? 3 Wat is het goede nieuws? 4 Hoe kan God je helpen om zijn goede nieuws te delen? 5 Vertel over een moment waarop jij over God verteld hebt. 6 Welke gevoelens heb jij rond evangeliseren? Optioneel: Ga het gesprek verder aan met de zendeling of evangelist die is uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

12 Woordzone Aan de slag Lees de tekst uit minimaal 3 verschillende vertalingen. Wat valt je op? Zet een uitroepteken of een hartje bij de gedeeltes die jou aanspreken. Bespreek de vragen ‘Leerlingen inschakelen’. Schrijf een persoonlijk gedicht of kort verhaal over zending of evangelisatie. Schrijf vervolgens vier gevoelens of woorden op die duidelijk maken wat jou bezighoudt rondom zending of evangelisatie.

13 Doezone Aan de slag Lees de tekst uit Matteüs 28:16-20.
Schrijf in drietallen een kort verhaal waarin iemand een (evangelisatie)gesprek voert met iemand die God niet kent. Noem namen en leeftijden, beschrijf kort een paar karaktertrekken en achtergronden van de personen uit het verhaal. Let op: het mag een fictief voorbeeld zijn, maar ook één uit je eigen ervaring. Geef het verhaal door naar het groepje rechts van je. Speel het om de beurt: laat het eerst ‘slecht’ aflopen, en daarna ‘goed’. Bespreek tot slot hoe je het vond om dit te oefenen.

14 Stiltezone Aan de slag Ga met elkaar in de stilteruimte zitten en spreek af wie de tijd wil bewaken en de leiding neemt. Bid dan om een open hart en de heilige Geest. Lees de tekst twee keer rustig door. Schrijf je reacties en gedachten op van de vragen ‘Leerlingen inschakelen’. Geef vervolgens jouw aantekeningen aan de persoon die rechts naast je zit. Schrijf een bemoediging of gebedspunt op voor deze deelnemer. Geef elkaar vervolgens de vragenlijst weer terug.

15 Delen Je wordt uitgenodigd om naar het gezamenlijke deel te lopen.
Uit elke zone vertelt één persoon wat jullie hebben gedaan of besproken.

16 Delen Matteüs 28:19,20 19Jullie moeten naar alle volken gaan, zodat iedereen mijn leerling kan worden. Jullie moeten de mensen dopen in de naam van de Vader en van de Zoon en van de heilige Geest. 20Leer de mensen om zich te houden aan alles wat ik jullie verteld heb. En vergeet nooit: ik ben altijd bij jullie, totdat de nieuwe wereld komt.’ Thema’s: Zending - Evangelisatie - Doel - Macht - Plaatselijk - Wereldwijd

17 Danken


Download ppt "Gebed. ‘Leerlingen inschakelen’ Thema’s: zending - evangelisatie – doel – macht – plaatselijk - wereldwijd."

Verwante presentaties


Ads door Google