Multifunctionele kering Science Park Amsterdam

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Breedband in het buitengebied Bijeenkomst 14 juni 2012 School van Frieswijk Arno Groenendijk.
Advertisements

Nederlandse Isolatie Industrie
Deelgebruik monumentale kerken
Snel Internet op Noordersluis. Agenda • Introductie Easy Services B.V. • Het probleem • Het alternatief • Dekkingsgebied • Kosten • Vergelijk met glasvezel.
Kulturhus Oudehaske Presentatie voor bewoners (participanten) in Oudehaske Ontleend aan rapport “Projectbureau Kulturhus d.d. 20 januari 2006” Stuurgroep:
Van boekhouder naar BoekMeester!
TN/MER Omlegging A9 Badhoevedorp
Transformatie Tapijnkazerne
Pilot Loondispensatie Oktober •Aanleiding aanmelding / deelname pilot •Doelgroep •Toegangstoets •Uitgangspunten - ontwikkelingen •Huidige status.
5 stedelijke problemen – 5 stedelijke oplossingen
Kunstgras Sportpark Zegenwerp.
DEELGEMEENTEBESTEL ROTTERDAM. AAV 31 oktober • Presentatie nieuwe modellen “gebiedsbestuur” en “wijkparticipatie” door gemeente – veel vragen over exacte.
Comfortabel wonen in Park Kasteelrode. “Park Kasteelrode” ‘n zorg minder!
Alumni-portals gezien vanuit een ICT-perspectief Robert van ‘t Sant.
Maximale hypotheek berekenen en maandlast berekening afstemmen op toekomst plannen, wonen, werken en vrije tijd Hypotheek berekenen Waarschijnlijk is het.
Workshop harde schijf indelen
Comité Bossenwaard Bossenwaard Comité vertegenwoordigt in volmacht :
MKBA inkoop VvE Woonbron Oud Mathenesse Rotterdam
Bouwen aan Nieuw Hoog Catharijne in de stad Utrecht
Presentatie Vroonermeerbos
PH 09 E V Algemeen Wat is ACES? ACES is een adviescentrum dat een volledig onafhankelijk advies kan geven op het gebied van elektronische sluitsystemen.
Workshop Wonen en Zorg Maatschappelijk Kosten Baten Analyse
Uitbreiding Spuicapaciteit Afsluitdijk
17 stadsgewesten in België
Casus:HBO- upgrade traject Congres 12 februari 2009 Levenlang leren op een HOger plan EVC in perspectief.
UITBREIDING ALGEMENE BEGRAAFPLAATS Ronald Bakker GW Rotterdam R O Z E N B U R G.
Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Nieuwe Verordening Individuele Wmo Voorzieningen Raadsinformatieavond 17 december 2009.
Achtergrond 380 kV HS-station Breukelen
ENERGIELEVERENDE WONING. CONCEPTUELE WONINGBOUW Vast Flexibel Schil Indelingen Bouwstenen Proces.
Public design – Concept 1 Pascal Burggraaf Pim Donkerlo Joris van Laernhoven Binnenhofje.
Dijkophogingen Waternet. Deel 1: Oriëntatie probleem Maak een overzicht van het project met een artist impression Doe een youtube onderzoek Deel 2: Oriëntatie.
De functie van lijn 5 en 51 Een toekomst als onderdeel van de NZ-lijn ?
Cultuurhistorie in het Markdal
Welkom! Woningmarkt Katwijk Rijnsburg en Valkenburg 2014.
1 Kwaliteitsvol en betaalbaar wonen voor iedereen Vlakbij binnenstad en in het groen Duurzaam en toekomstgericht.
Werksessie Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht 20 juni 2014 Peter van Heek (VKK-FDG)
Onderzoek naar een slimme energiesysteem Proeftuin Stad van de Zon - Heerhugowaard.
VASt is zeker Kennisbijeenkomst 21 maart 2006 Park Management Coevorden.
IP Schepenstraat.
Planstudie knooppunt Hoevelaken G eluidsmaatregelen gemeente Nijkerk B.H. Willighagen, 10 januari 2012.
De Wiekelaar als ontmoetingspunt De rol van Kulturhusen en de Wmo.
Presentatie| door: Verkenning ontwikkeling Dorpscentrum - Multifunctionele Accommodatie Kloetinge 2015.
Bestrijding grondwateroverlast Skandia fase 2. Agenda uur Welkom uur Presentatie Aanleg drainagesysteem Skandia: Sander Graat uur Pauze.
Rondrit van GOL naar Beter Drunen West. Overzichtskaart rondrit start.
INHOUD 1. Ons idee 1.1 Waar kan het worden toegepast? 1.2 Hoe werkt het? 1.3 Welke materialen worden er gebruikt? 2.Berekeningen 2.1 Hoeveel kost het?
Infoavond Tuinbouwvestiging de Kievit & Gemeente Peel en Maas heten u van harte welkom.
Oplossingsrichtingen onderwijshuisvesting Reek.. Ontwikkelingen Stichting Maashorst ambieert naast uitbreidingsmogelijkheden van de Vlinder, ook.
Presentatie GRP 2008 Adrie Hanegraaf. Gemeentelijk Riolering Plan 2008 Omvang van de voorzieningen Beheer en onderhoud Renovatie en vervanging Kosten.
Toekomstvisie Raamsdonk Pilot Raamsdonk Raamsdonk (27 oktober 2008)
Individuele Opdracht Michaël Heyvaert 2 Mak.  Bouwprobleem Bouwprobleem door schokken en trillingen zijn er barsten in de muren ontstaan.
Agenda locatie 3 ■ Sociaal veilig ontwerp en beheer ■ Beeldkwaliteit en landschappelijke inpassing ■ Technische veiligheid ■ Beheer en onderhoud ■ Kosten.
Presentatieavond Definitief ontwerp aanpak wateroverlast Zijlkwartier.
Inrichtingswerken Tangebeek Bewonersvergadering 3 mei 2016 Marijke Van Hoorick – dienst waterlopen.
Ruimtelijke ordening Thuiskamer Egmond-Binnen Edwin de Waard.
1 ACCEDE BV The Cairbag® Company De “Steigerbag” Potentie tot: veilig en kostenbesparend werken-op-hoogte in opslagtanks 7 september 2016, KI< Terneuzen.
Utrecht, 2 december 2016 ‘In dialoog: Het leven begint bij 18’ zorgeloos leven en verplichte (na)zorg Utrecht, 2 december 2016
Werkzaamheden aan Geepstraat Steurweg, Makreel-straat, Spieringstraat
Korte agenda Presentatie gebiedsvisie Geffen – Oss
Dijkversterking Arcen
Opdracht Vijvers
Vijvers / waterpartijen
Groep 1 Roy Krabbenborg Rene Welter Mario Havik
Locatiestudie brede school kern Zeeland
Oeververvanging, waarom?
Van 1920 naar heden naar …. Richard Jorissen
Infoavond ondernemers asbestdaken
Onderzoeksstrategie: survey
Flexibiliteits opties in Energie Prestatie Contracten
Herinrichting Barchemse Veengoot en Nieuwe beek
110kV hoogspanningslijn de stad uit
Transcript van de presentatie:

Multifunctionele kering Science Park Amsterdam Titel presentatie Multifunctionele kering Science Park Amsterdam Ricardo Estevez 24-04-2012, Amsterdam Gemeente Amsterdam 1 januari 2003

Totstandkoming Casestudie Gebiedsanalyse Programma van eisen Titel presentatie Totstandkoming Casestudie Terpendijk Tiel Trapdijk Rotterdam Klimaatdijk Kampen Multikering Katwijk Dakpark Rotterdam ZuidasDok Amsterdam Gebiedsanalyse Programma van eisen Variantenstudie Terpendijk Trapdijk Diepwand Datacenter Gemeente Amsterdam 1 januari 2003

Terpendijk

Terpendijk Voordelen Makkelijk te beheren en onderhouden Relatief eenvoudig te realiseren variant Makkelijk op te hogen in de toekomst, extra breedte kan gaan fungeren als binnenberm. Een verbinding voor auto’s met het Flevopark is makkelijk te realiseren in de toekomst. Wanneer de behoefte aan woningen minder is dan het aantal geplande woningen kan ervoor gekozen worden om een deel van de kering een andere functie te geven. De kering is dus flexibel wat betreft de invulling van de functies.  Nadelen Eerste 300m van de waterkering vanaf de Molukkenstraat kan niet verbreedt worden. De grote hoeveelheid benodigde klei zorgt voor veel transportbewegingen Indien er daadwerkelijk tuinen bij de huizen gerealiseerd worden dienen er duidelijke geboden en verboden voor de bewoners opgesteld te worden om de waterveiligheid te kunnen garanderen. De waterkering maakt geen deel meer uit van de ecologische hoofdstructuur

Trapdijk

Trapdijk Voordelen Ruimte van de waterkering wordt maximaal benut omdat er geen taluds aanwezig zijn. Door middel van het park op de onderste trede wordt de ecologische hoofdstructuur in stand gehouden. De treden zijn ook geschikt voor andere functies, hierdoor is de trapdijk net als de terpendijk flexibel qua functies.  Nadelen Eerste 300m van de waterkering vanaf de Molukkenstraat kan niet verbreedt worden. Lastig op te hogen in de toekomst omdat de breedte van de kruin al vastgesteld is en wordt begrenst door de bebouwing op de tweede trede.. Wanneer de damwandschermen vervangen moeten worden gaan alle functies op de dijk verloren. Alle kabels en leidingen die in het huidige tracé liggen dienen omgelegd te worden.

Diepwand

Diepwand Voordelen Volledige traject wordt eenduidig versterkt Weinig tot geen zetting vanwege de plaatsing van de diepwand in diepe zandlagen. Combinatie van veel functies mogelijk, flexibel op dit gebied. Ecologische hoofdstructuur wordt niet aangetast  Nadelen Erg dure oplossing. Lastig op te hogen in de toekomst (eenmalig mogelijk m.b.v. schotbalken). Maatschappelijk belang van zo’n dure oplossing is moeilijk aan te tonen. Kruisingen van Kabels en Leidingen (K&L) met diepwand zijn niet mogelijk. Erg lastig om de diepwand te vervangen, zonder achterliggende functies te moeten opofferen als de levensduur van de diepwand verstreken is

Datacenter

Datacenter Voordelen Inefficiënt ruimtegebruik van de kavels binnen het Science Park wordt tegengegaan. Bespaard energie door waterkoeling van de servers. Ecologische hoofdstructuur wordt grotendeels gehandhaafd. De glasvezelkabels die in de dijk gesitueerd zijn kunnen na de aanleg van de datacenters teruggeplaatst worden aangezien de datacenters zelf ook gebruik maken van deze voorzieningen.  Nadelen Relatief lastig te inspecteren Eerste 300m van de waterkering vanaf de Molukkenstraat kan niet verbreedt worden. De bebouwing is niet flexibel ingericht, wanneer een andere functie in de gebouwen gewenst is dienen de gebouwen hier eerst geschikt voor gemaakt te worden. Er zijn aanvullende maatregelen nodig om uitspoeling bij de overgangen van constructie naar grondlichaam te voorkomen.

Afwegingskader Multicriteria analyse Flexibiliteit qua functies Verwachte kosten Beheerbaarheid Mogelijkheid tot versterken Faalmechanismen   Terpendijk Trapdijk Diepwand Datacenter Flexibiliteit qua functies ++ + Kosten -- - Beheerbaarheid Mogelijkheid tot versterken Faalmechanismen

Vragen of opmerkingen? Titel presentatie Gemeente Amsterdam 1 januari 2003