De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Opdracht Vijvers 08-12-2008.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Opdracht Vijvers 08-12-2008."— Transcript van de presentatie:

1 Opdracht Vijvers

2 Aanleg van vijver / eisen
1. De tijd Het najaar is de beste tijd om een vijver aan te leggen en in te richten. Omdat de temperatuur dan niet zo hoog is en er minder zonuren per dag zijn, is er weinig algengroei. Hierdoor krijgt de vijver de kans een bacterieel evenwicht op te bouwen.

3 Aanleg van vijver / eisen
2. De plaats Bij het ontwerpen van uw vijver moet u ook rekening houden met de plaats van de vijver in uw tuin. Hierbij moet u rekening houden met de hoeveelheid zonlicht en kunt u er het beste voor zorgen dat er geen bladeren in de vijver terechtkomen.

4 3. Hoe groot moet uw vijver worden?
Aanleg van vijver / eisen 3. Hoe groot moet uw vijver worden? Om een gezond biologisch evenwicht te kunnen ontwikkelen, moet de vijver een minimuminhoud hebben. Als minimuminhoud wordt vaak liter aangehouden, maar liter is verstandiger.

5 Vijvers kunnen in twee hoofdgroepen ingedeeld worden:
-formele vijvers met strakke lijnen en een abrupte overgang tussen water en land -natuurlijke vijvers, waarbij de overgang tussen water en land meer geleidelijk gaat en bijvoorbeeld gevormd wordt door een moeraszone.

6 Vijvers kunnen gemaakt worden van verschillende materialen
Vijver materialen Vijvers kunnen gemaakt worden van verschillende materialen Welke zoal?

7 Vijvers kunnen gemaakt worden van verschillende materialen
Vijver materialen Vijvers kunnen gemaakt worden van verschillende materialen Beton: het is relatief goedkoop, het aanleggen is veel werk daarom is het duur. Beton van vijver is snel 10 a 20 cm dik dus er is grond verzet nodig. Klei: Klei is natuurlijk en je kan er elk gewenste mee maken. De kosten van grondverzet zijn door dikke kleilaag (15 a 20 cm) net zo hoog als die van beton. Gebruik wel zware vette klei zonder verontreiniging. Klei Beton

8 Vijver materialen Folie: Veel gebruikt materiaal. Folie is gebruiksvriendelijk en de kosten zijn lager. Grond hoeft namelijk niet verzet te worden. De volgende folies worden gebruikt: - Polyethyleenfolie (PE-folie); - PVC-folie - Rubberfolie (EPDM-folie)

9 Randafwerking van de vijver
- Rand van turfblokken; - Rand van stenen - Rand van begroeiingsmatten - Grindfolie - Moeraszone

10 Randafwerking van de vijver
- Rand van turfblokken; turfblokken raken op den duur begroeid. Zorgen in eerste instantie wel voor verandering in pH-waarde.

11 Randafwerking van de vijver
- Rand van begroeiingsmatten; planten overgroeien de rand en onttrekken deze aan het oog.

12 Randafwerking van de vijver
-Moeraszone; stenen zorgen voor afscheiding, moeraszone opgevuld met vijveraarde


Download ppt "Opdracht Vijvers 08-12-2008."

Verwante presentaties


Ads door Google