De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bs. 132 t/m Bs. 134 Gemaakt door: Daniëla en Rosa

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bs. 132 t/m Bs. 134 Gemaakt door: Daniëla en Rosa"— Transcript van de presentatie:

1 Bs. 132 t/m Bs. 134 Gemaakt door: Daniëla en Rosa
Landbouw Bs. 132 t/m Bs. 134 Gemaakt door: Daniëla en Rosa 1

2 Specialisatie en Mechanisatie
Boeren die zich richten of op veeteelt of op akkerbouw. Mechanisatie. De mensen worden vervangen door machines in de landbouw. Intensivering. Voortdurend wordt er geprobeerd de productie per hectare en per dier te vergroten Specialisatie wordt veroorzaakt door twee veranderingen. Mechanisatie: Hoe hoger de lonen, dan vervangen de boeren de mensen liever door machines. Een gevolg van specialisatie, is dat de bedrijven steeds groter worden. 2

3 Intensieve landbouw Intensieve landbouw.
Het gebruik van kapitaal en kennis om een hoge per hectare of per dier te halen. Sawa’s. Akkers die onder water staan. Intensieve veehouderij. Met inzet van kennis en kapitaal probeert een boer een zo hoog mogelijke productie te halen.

4 Bio-industrie. In de intensieve landbouw is het dier een ‘machine’ en de stal is de fabriek. Daarom staat het ook wel bekend als bio-industrie. Biologische landbouw. Bij de landbouw zo min mogelijk milieu schadelijke middelen te gebruiken.

5 Extensieve landbouw Extensieve landbouw.
Kenmerkt zich door grote boeren waar weinig kapitaal per hectare wordt ingezet. Opbrengsten per hectare zijn dan ook laag. Je vind ze op ongunstige natuurlijke factoren. soms te veranderen door middel van irrigatie.


Download ppt "Bs. 132 t/m Bs. 134 Gemaakt door: Daniëla en Rosa"

Verwante presentaties


Ads door Google