De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Van boekhouder naar BoekMeester!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Van boekhouder naar BoekMeester!"— Transcript van de presentatie:

1 Van boekhouder naar BoekMeester!
Van boekhouder naar BoekMeester! Horizontaal Toezicht Ondernemingen NOAB in de praktijk

2 Van boekhouder naar BoekMeester!
Wat is boekmeester in feite? Een paar gewone rekenbladen (excel) die u (deels) helpen met het aantonen van de kwaliteit van uw organisatie en als u meedoet aan Horizontaal Toezicht dan moet u kwaliteit hebben en dat tonen.

3 Van boekhouder naar BoekMeester!
Deels? BoekMeester helpt u om het laatste deel van ons werk uit te voeren: de jaarrekening en de fiscale aangifte. Kwaliteit van werken begint bij u (integer)! met hulp van het kwaliteitshandboek!

4 Van boekhouder naar BoekMeester!
u moet vastleggen = dossiers Minimaal: Registratie klanten (CRM?) en Permanent dossier Jaardossier Voorbeelden op in doc/pdf

5 Van boekhouder naar BoekMeester!
Belangrijk bij dossiers: Vaste indelingen Fysiek of digitaal? Bij digitaal: Voorkeur voor PDF! Andere dossiers mogelijk maar niet nodig, al is een salarisdossier logisch. Voor pdf-printer: Klik op onderste afbeelding op website bij dossiers

6 Van boekhouder naar BoekMeester!
Nadelen BoekMeester: 1. Het zijn EXCEL toepassingen; 2. Minder of niet geïntegreerd; 3. UITGEBREIDER dan NOAB richtlijnen; 4. Continuïteit minder gewaarborgd; 5. Directe ondersteuning niet aanwezig; 6. Niet geschikt voor grotere ondernemingen.

7 Van boekhouder naar BoekMeester!
Voordelen BoekMeester: 1. Gemaakt vanuit de praktijk; 2. Sjablonen onder EXCEL; 3. Weinig vinkwerk (bij werkschema); 4. stand-alone maar ook koppelbaar; 5. Zelf aanpasbaar; 6. Wat niet nodig is kan onzichtbaar zijn; 7. Niet duur, vooral online via PV

8 Van boekhouder naar BoekMeester!
Het BoekMeester (BM) Werkschema: 1 - Periodiek boekhouden en registreren aangiften omzetbelasting 2 - Samenstellen jaarrekening en fiscale aangifte

9 Van boekhouder naar BoekMeester!
Volgorde samenstellen: A - Beginbalans (aansluiting, controleren); B - Eindsaldi vorderingen/schulden; C - Tussenrekeningen; D - Posten vorig jaar; E - Debiteuren etc.

10 Van boekhouder naar BoekMeester!
Volgorde is niet heilig Onze volgorde zorgt voor weinig teruggrijpen naar een vorig onderdeel om dubbel of driedubbel werk te voorkomen! Maar ook gemakkelijk wijzigbaar!

11 Van boekhouder naar BoekMeester!
BoekMeester bestaat uit twee delen Werkschema, voor het dagelijkse werk en Het BM Controleblad: voor de verantwoordelijke binnen uw onderneming! het is een dossier review; (bij voorkeur) niet in te vullen door samensteller; een duidelijk verslag per klant per jaar (=MetaToezicht)

12 Van boekhouder naar BoekMeester!
Samenstellen is 1, controle is 2 Hoe goed de samensteller ook is en doet: Jezelf controleren is vrijwel onmogelijk! Maar als het dan toch moet: na enige dagen: vul het BM controleblad in! een aparte controle, maar geen dubbel werk

13 Van boekhouder naar BoekMeester!
Op deze website ook folder voor HT klant Via de website bestellen rekenbladen en eventueel cursussen.

14 Van boekhouder naar BoekMeester!
kosten BM werkblad éénmalig € 185,- excl btw BM controleblad éénmalig € 215,- excl. btw Tezamen € 350,- excl. btw Onderhoud p.j. resp. € 50,-,60,- en 85,- excl. Maximaal vijf gebruikers!

15 Van boekhouder naar BoekMeester!
Alternatieve manier Tezamen met PerfectView CRM online PerfectView CRM kost € 12,- per mnd/gebr. Met BoekMeester € 15,- p mnd/gebr. excl. PerfectView is al operationeel, maar koppeling met BoekMeester nog niet en de prijs van combinatie is nog richtprijs!

16 Van boekhouder naar BoekMeester!
Oplossingen voor fiscaal intermediairs bij Horizontaal Toezicht Ondernemingen! maar ook alleen om de kwaliteit te verbeteren! (dus geen horizontaal toezicht)!

17 Van boekhouder naar BoekMeester!
VRAGEN DANK VOOR UW AANDACHT


Download ppt "Van boekhouder naar BoekMeester!"

Verwante presentaties


Ads door Google