Welkom op TOV! Helder licht??.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Honger, naar GOD. Het motief om te vasten..
Advertisements

Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Vinden jullie het Vanavond lachen hier? Mogen we als Christenen lol Hebben? Is alles Waar we om Lachen ook echt Om te lachen? Geef eens een Reactie.
God is Licht In wat bestond, was Hij het leven. En het Leven was het licht der mensen. Het licht schijn in de duisternis, maar de duisternis nam het niet.
Raak aan en wees aangeraakt September Zorg Drie niveau’s van zorg 1. Basiszorg 2. Pastorale zorg 3. Professionele zorg.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
3. GORDEL, PANTSER & SCHOEISEL
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
HOEZO BIDDEN?.
Welkom in deze kerkdienst
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Jezus verliest de liefde van mensen
Welkom in deze kerkdienst
Medewerkers voor de “Goed voor elkaar” activiteiten voor de basisschoolkinderen uit groep 1-4.  19 september “Filmmiddag” vanaf 14:45 uur  26 september.
WELKOM OP TOV!.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Geboorte Gezin Samen dingen doen 2000 jaar geleden.. Jozef en Maria Jezus als broer hebben.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Welkom Getuigen zijn.
Welkom.
Welkom op TOV!.
Thema voor vanavond is:
TOV!e humor.
Hoe kort is jouw lontje?.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De wapenrusting van God
Verlangens van God.
Hartelijk welkom in deze dienst
Welkom op TOV!.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
Met foto’s en gedichten.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zitten - Wandelen - Standhouden
Preek Jakobus 2:
In Uw licht zien wij het Licht
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
? Wat zegt de Bijbel erover?
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Zondagavond 8 maart 2015.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
In deze dienst zal Ds. J.Th. Jonkman voorgaan Voor de dienst zingen we Gezang 167 Na de zegen Psalm 19: 1, 3 Schriftlezing: Prediker 7: 15 – 22 Tekst:
Welkom op TOV!.
Thema voor vanavond: Je ouders
Evangelist : J. de Vries Ouderling : K. Muis. Organist : J
Heer, maak mij een instrument van uw vrede. Laat mij liefde brengen, daar waar haat is; vergeving, waar mensen elkaar pijn doen; geloof, daar waar.
Protestantse Gemeente te Huissen Hartelijk Welkom in deze Kerstnachtdienst 24 december 2015 m.m.v. gospelkoor Promises o.l.v. Marieke Peters voorganger:
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Kerstviering Bethelschool 2013
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Hartelijk welkom op de projectavond Jai Massih! Hartelijk welkom een nieuw HGJB-project In de lijn van het jaarthema ‘Leven met lef’ Leven met lef =
Het waarachtige licht dat ieder mens verlicht was komende in de wereld eerste hoofdstuk van het evangelie van johannes vers acht.
Leven in het koninkrijk van God Je ziet het lijden van deze wereld.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg ZALIG EN ‘ARM VAN GEEST’ 25 september 2016 R.Rausch © n.a.v. Mattheus 5:1-3 ‘Samen Kerk Zijn: ZALIG’ (deel 2)
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Start Zondag 18 september 2016
Voorganger: drs. B. Wiegman Organist: Erik Nijzink
God wil de schepping als zijn rijk
Mattheüs 28:18-20 En Jezus trad naderbij en sprak tot hen, zeggende: Mij is gegeven alle macht in de hemel en op (de) aarde. Gaat dan henen, maakt al de.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
de waarheid die mij leidt.
Transcript van de presentatie:

Welkom op TOV! Helder licht??

BIDDEN

Het zout van de aarde en het licht op de kandelaar We lezen Mattheus 5:13-16 Het zout van de aarde en het licht op de kandelaar 13 U bent het zout van de aarde; maar als het zout zijn smaak verloren heeft, waarmee zal het gezouten worden? Het deugt nergens meer voor dan om weggeworpen en door de mensen vertrapt te worden. 14 U bent het licht van de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen zijn. 15 En ook steekt men geen lamp aan en zet die onder de korenmaat, maar op de standaard, en hij schijnt voor allen die in het huis zijn. 16 Laat uw licht zo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken zien en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken.

Ik vind het al moeilijk genoeg….. ZOUT en LICHT?? Ik vind het al moeilijk genoeg…..

Maar wat zegt Jezus nu eigenlijk? ‘U bent het zout van de aarde’ Niet: je lijkt op het zout of je moet worden als zout!! Je BENT zout. ‘U bent het licht van de wereld.’ Een lamp zet je niet onder een emmer, dat is belachelijk! Het is de bedoeling dat je het licht ziet.

Praktijk…… Kaarten schrijven voor bijbelschoolstudenten in India…… Tekst in het Engels (zie voorbeelden) Je naam The Netherlands Netjes schrijven aub!!

Zingen Waar liefde woont, gebiedt de Heer' den zegen: Daar woont Hij Zelf, daar wordt Zijn heil verkregen, En 't leven tot in eeuwigheid.

Zingen Breng daar samen waar mensen verdeeld, elkaar bestrijden en de liefde verkilt. Blijf in de liefde die anderen vindt; die niet verdeelt, maar juist samenbindt.

Zingen Wij zijn het licht in een wereld die de duisternis verkiest. Wij zijn het zout van de aarde, dat haar kracht niet verliest. Wij zijn een lamp op een voet, Wij zijn een stad op een berg,

Zingen Geef je liefde, waar leugens en haat de mens doet lijden; tot gevangenen maakt. Spreek de waarheid die levens bevrijdt. Leef als Gods kind, in gerechtigheid.

Zingen Wij zijn het licht in een wereld die de duisternis verkiest. Wij zijn het zout van de aarde, dat haar kracht niet verliest. Wij zijn een lamp op een voet, Wij zijn een stad op een berg,

Zingen Ga in vrede, houd vast aan de hoop. Blijf in Zijn liefde en bewaar het geloof. Wees als de minste tot dienen bereid. Leef als een kind van het Koninkrijk.

Zingen Wij zijn het licht in een wereld die de duisternis verkiest. Wij zijn het zout van de aarde, dat haar kracht niet verliest. Wij zijn een lamp op een voet, Wij zijn een stad op een berg,

Mededelingen Opgeven voor kamp via www.zomerkamp.hervormdwekerom.nl Volgende week Dames : sportkleding mee en avond duurt tot 22 uur! Heren : high-fat!