Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Is er leven na de dood?.
Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Wat is onze visie?.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Tussen Pasen en Pinksteren.
… en wat wil Jezus van jou?
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Het dak eraf Marcus21-12.
de genezing te Bethesda
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Spr.3:20 door zijn kennis zijn de waterdiepten gekliefd en druppelen de wolken dauw.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Preek: Jaap de Schipper.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
libel eendagsvlieg metamorfose Grieks: meta morphoo trans formeren gedaante verwisseling.
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
1. Johannes 5 39 Gij onderzoekt de Schriften, want gij meent daarin eeuwig leven te hebben, en deze zijn het, welke van Mij getuigen, 2.
Mattheüs: Jezus de Zoon van Abraham, van David Marcus: Jezus de dienstknecht, de obed-JHWH Lucas: Jezus is de Zoon van Adam Johannes: Jezus is de Zoon.
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
6 oktober 2013 Den Haag 1. tijd: ± 60 AD plaats: Caesarea 2.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Eer hebben... als lijdend voorwerp en als onderwerp!
Met de vriend van mijn beste vriend…
Thema najaar Face t0 face Kon. 2:9-10 En zodra zij overgestoken waren, zeide Elia tot Elisa: Doe een wens. Wat zal ik voor u doen, eer ik.
Is het allemaal wel waar?
God is trouw Hij gaf zijn woord
Engelen.
Leviticus 15:25 Wanneer bij een vrouw lange tijd bloed vloeit … dan zal zij gedurende al de tijd dat zij vloeit, onrein zijn.
Genade schenken 1.
God Vertrouwen is Jezus kennen
Verlangen naar licht.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
DE DRIE GERICHTSTRONEN ( vindt plaats vóór de Grote Verdrukking )
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
Vader Zoon Heilige Geest
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
27 okt Zoetermeer 1. voorgeschiedenis  Paulus bezoekt de tempel (21:27)  'ontwijding van de heilige plaats' (21:28)  bijna vermoord (21:31) 
12 maart 2015 Bodegraven. terugblik...  inleiding op het Johannes-evangelie  de proloog van Johannes 1:1 t/m 3  onderwerp: het woord (>logos) van God,
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
Op hoop van zegen of vol verwachting klopt ons hart?
de verheerlijking op de berg
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U DE TOP van de weg van de Vasten MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET.
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
Verheerlijking op de berg
Transcript van de presentatie:

Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …

Math. 16:28 Voorwaar, Ik zeg u: Er zijn sommigen onder degenen, die hier staan, die de dood voorzeker niet zullen smaken, voordat zij de Zoon des mensen hebben zien komen in zijn koninklijke waardigheid.

Marcus 9:1 En Hij zeide tot hen: Voorwaar, Ik zeg u: Er zijn sommigen onder degenen, die hier staan, die de dood voorzeker niet zullen smaken, voordat zij zien, dat het Koninkrijk Gods gekomen is met kracht.

Iets nieuws … ? • Jezus was er al … • Zijn koninklijke waardigheid was er al … Joh.1:14 … wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd. Een heerlijkheid als van de eniggeborene des Vaders, vol van genade en van waarheid. • Zijn koninkrijk was ook als zichtbaar in kracht … Lucas 7:22 … Ga en boodschap Johannes wat gij gezien en gehoord hebt: Blinden worden ziende, lammen wandelen, melaatsen worden gereinigd en doven horen, doden worden opgewekt, armen ontvangen het evangelie …

Math. 17: 1-13 … Hij leidde hen een hoge berg op, in de eenzaamheid. En zijn gedaante veranderde voor hun ogen en zijn gelaat straalde als de zon en zijn kleren werden wit als het licht. En hun verschenen Mozes en Elia, die met Hem spraken … Terwijl hij (Petrus) nog sprak overschaduwde hen een lichtende wolk, en een stem uit de wolk zei: Deze is mijn Zoon, de geliefde, in wie Ik mijn welbehagen heb; hoort naar Hem!

Eerste openbaring? • Mozes – De man met de staf • De staf was de autoriteit van Mozes • Met de staf deed Hij de wonderen die God opdroeg – De brenger van de wet – Koninkrijk van God met autoriteit

En zij baarde een zoon, die alle heidenen zal hoeden met een ijzeren staf… (Openb.12:5) … Hijzelf zal hen hoeden met een ijzeren staf … (Openb.19:15)

Eerste openbaring? • Elia (mantel) – De man met de mantel • De mantel was Elia’s kracht (‘zo moge dan een dubbel deel van uw geest op mij vallen’ - 2 Kon.2:9) • Met de mantel deed Hij de wonderen die God opdroeg – De brenger van oordeel (de profeten) – Koninkrijk Gods met kacht (mantel)

Jezus = koninkrijk Gods in heerlijkheid

Marcus 9:2-13

• Heerlijkheid • Lucas 9:31 - Dezen (Mozes & Elia), in heerlijkheid verschenen, spraken over zijn (Jezus) uitgang, die Hij te Jeruzalem zou volbrengen. – Die uitgang vervult de wet en temt de profeten; brengt je aan andere kant van Golgotha; bij de troon – Bestemming daardoor niet autoriteit en niet kracht maar Jezus’ glorie / heerlijkheid.

• Heerlijkheid • Lucas 9:31 - Dezen (Mozes & Elia), in heerlijkheid verschenen, spraken over zijn (Jezus) uitgang, die Hij te Jeruzalem zou volbrengen. – Die uitgang vervult de wet en temt de profeten; brengt je aan andere kant van Golgotha; bij de troon – Bestemming daardoor niet autoriteit en niet kracht maar Jezus’ glorie / heerlijkheid.

Filmfragment kan geopend worden via de website.