De eerste wereldoorlog

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Feodalisme en het hofstelsel
Life in the universe.
Gemaakt door Fardau Kleefstra
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Dit is spreekbeurt Van Joris Ozinga.
Presentatie gaat over: Slangen
Spreekbeurt van Romy Vonk Gr 6M
Carthago.
De eerste Wereldoorlog
Beelden storm.
1500 : De Nederlandse opstand
Toronto. • nto.htm In Toronto nam ik slechts enkele foto’s uit de rijdende auto.
DE WATERSNOOD.
Bennie te Dorsthorst Bennie was aan het vliegen met zijn charterkist toen opeens de vleugel in tweeën brak, en kwam fladderend naar beneden met een plons,
Presentatie over vogels
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
De Eiffeltoren en de Mona Lisa
Anne-Frank.
Eindopdracht Fotografie (1ste periode) Analyse eigen foto’s
De wapens van de eerste wereld oorlog
Heksen in de Middeleeuwen
De samenleving in de Vroege Middeleeuwen
Presentatie over katten
Presentatie over Gras Parkieten
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
H2, P2.1 kannonenvoer Duitse aanvalsplan mislukt en moesten zowel in het westen en oosten vechten(tweefrontenoorlog) Een oorlog gevochten vanuit loopgraven.
De start van WOI 1914 aannames: -De oorlog zou kort duren (zoals Pruissisch/Franse oorlog 1870) -Elk deelnemend land dacht oorlog met gemak te winnen.
Gemaakt door Mila en Luuk
Niveau 5 Pinguïns Angelo Schooljaar
o ja, de laatste vakantie was wat dat betreft interessant omdat we alleen op wrakken gedoken hebben.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
INLEIDING Murat en Dave.
De planten. 29 mei 2008 De dukdalf.  Wij zijn met de hele klas naar buiten gegaan. Toen kregen we een paar planten voor het groepje, want we hadden.
Dit is onze PowerPoint van Anne frank
Anne Frank was een joods meisje uit de 2e wereldoorlog.
Natuurkrant.
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
Welke oorlog zien we op deze foto?
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Vliegenzwam Wie kent hem nou niet!!!!.
Paragraaf 6.3 Nederland in de 21e eeuw.
Nederland neutraal en België betrokken
Sophie Albert, Donnée Frielink en Emmy Ratering
Herinneringskamp Westerbork
Paragraaf 2.2 Leven in de loopgraven.
WO I. Duitsers leggen een dodelijke grens aan tussen Nl en België: Prikkeldraad met stroomdraad. Waarom?
Basisschool De Bron – Veenendaal-Oost Groep 3-4-5
Presentatie slagharen
Tijd van wereldoorlogen,
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
BLOK 4 Rust en jouw voorbereiding Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Van stal naar bord Ik maak een werkstuk voor plannex het gaat over het dier dat eerst op de boerderij lekker in het hooi graasde maar nu op je bord licht.
Het lied van Ora een kerstverhaal. Ara, Era en Ora waren drie zusjes, alle drie op dezelfde dag geboren, precies één jaar en één minuut na elkaar.
Les 3 De keizer en andere goden Gemaakt door: Nikki, Chanell, Cas, Tim en Roan.
De tijdslijn Wereldoriëntatie thema 5 kinderen van alle tijden Les 6 Met Celina naar de fabriek.
Revoluties in Europa. Les 3 Naar de fabriek Doelen van les 3 Je kunt het begrip Industriële Revolutie uitleggen. Je kunt beschrijven welke rol de stoommachine.
Het gezicht van de Groote oorlog
Hoofdstuk 7 Een sterk kasteel. Luister naar een verhaal over de jongen die geen ridder wilde worden.
WE NOT SHOOT, YOU NOT SHOOT! De kerstbestanden tijdens de eerste wereldoorlog.
Watersnood in Veenendaal Het was donderdagnacht, 8 Maart Ik lag in bed, maar kon niet slapen. Het waaide namelijk erg hard en ik hoorde de.
Eerste Wereldoorlog het verloop van de oorlog
Romanovs & Revolutie 3 Oorlog en revolutie.
§1.2 De Grote Oorlog In deze paragraaf leer je over:
§3.1 De Eerste Wereldoorlog
Transcript van de presentatie:

De eerste wereldoorlog over de loopgraven. van thessa & sharon

Inleiding. We hebben het onderwerp loopgraven gekozen omdat het een interessant onderwerp is. En we zijn ook zelf bij de loopgraven geweest.

Inhoud. Waarom werden de loopgraven gebruikt Wanneer hebben ze de loopgraven gebouwd Linies in de loopgraven Opbouw van een loopgraaf Het leven in de loopgraaf Ziekte’s die voorkwamen in loopgraven Musea met loopgraven Conclusie Bronvermelding

Waarom werden de loopgraven gebruikt. Loopgraven werden gebruikt omdat de vijanden je dan moeilijk konden raken. Door de loopgraven kon je dichterbij de vijanden komen zonder dat ze je zagen. De soldaten konden goed schuilen in de loopgraven, En zieke soldaten konden er in behandeld worden.

Wanneer hebben ze de loopgraven gebouwd. De eerste loopgraven werden in oktober 1914 aangelegt. Dat was in de herfst en er was veel regen daardoor kwam ook veel modder gelijk.

Linies in de loopgraven. De loopgraven waren in linies verdeeld. De voorste loopgraven waren de frontlijn, bij zware gevechten konden de soldaten niet worden afgelost, soms stonden sommige soldaten wel paar weken in de frontlijn. De loopgraven die daar achter lagen heette de tweede lijn . De derde lijn was de reservelijn, daar waren de soldaten klaar om te vechten in de frontlijn als ze moesten invallen. De vierde lijn was de rustlijn daar konden ze uitrusten.

Opbouw van een loopgraaf. Een loopgraaf is in de grond uitgegraven. En de achterkant is hoger dan de voorkant zodat de vijanden de soldaten niet goed konden zien waarneer ze boven de voorkant uitkeken. Aan de voorkant was de bodem hoger zodat ze goed konden schieten naar de vijanden. Soms werd de bodem bedekt met vlonders zodat ze niet wegzakte in de bodem.

prikkeldraad rondom de loopgraven

Het leven in de loopgraven. Het leven in de loopgraven was niet erg fijn. Je had weinig eten en drinken, en je had amper rust. Regen was een probleem voor de soldaten in de loopgraven zo kwam er veel modder en ongedierte. Ook werd je beschoten vanuit de lucht en met vlammewerpers. De angst was waarschijnlijk de grootste stres uit die tijd.

In de loopgraven waren veel ratten die bijna net zo groot waren als katten. Als er veel doden waren had je veel last van de ratten want die kwamen daar op af. Ratten waren niet de enige beesten je had ook last van vliegen. De enige manier om de beesten te bestrijden was een gasaanval.

Ziekte’s die voorkwamen in loopgraven. Niemand weet hoeveel soldaten er precies tijdens de oorlog gewond raakten, maar een redelijke schatting zegt dat het er 21 miljoen waren. In de loopgraven werden de eerste zorgen toegediend door hospitaalsoldaten.

In de loopgraven kwamen de volgende ziekte’s voor tyfus cholera loopgravenkoorts Loopgravenvoet Schurft Shellsshock Spaanse griep syfilis Tuberculose

Shelsshock is de benaming voor de psychologische en psychiatrische gevolgen van gebeurtenissen. De oorzaken van loopgravenvoet is koude en natte omstandigheden De soldaten stonden vaak en lang in natte en koude omstandigheden in de loopgraven. Door de kou zwollen de voeten op en werden rood en gevoelloos. Shurft is een sterk jeukende huidafweiking die word veroorzaakt door een kleine mijt.

Musea met loopgraven Er zijn veel loopgraven bewaard en daar zijn nu musea’s van gemaakt. Zodat mensen het kunnen bezichtigen die zich daar in intreseren. Een musea is bijvoorbeeld Hill 62, daar zijn nog loopgraven te bezichtigen. Daar zijn de loopgraven gerestaureerd.

Conclusie. We wisten al wel veel over de loopgraven omdat we in een museum zijn geweest over loopgraven.

Bronvermelding Voor de plaatjes hebben we google afbeelding gebruikt, en de foto’s in kleur hebben we zelf gemaakt in het museum Hill 62. Voor de informatie hebben we www.lycos.nl gebruikt en www.scholieren.com en wikipedia.