De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door Fardau Kleefstra

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door Fardau Kleefstra"— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door Fardau Kleefstra
Mijn oom als soldaat Gemaakt door Fardau Kleefstra

2 Kopjes Waarom heb ik dit onderwerp gekozen Wat doet het leger
Baret,helm,camouflage Missie Vragen aan ome Frank Oefening Vragen aan de klas Vragen van de klas Einde

3 Waarom heb ik dit onderwerp gekozen?
Ik heb dit onderwerp gekozen omdat, Toen ik geboren werd was mijn oom op missie naar Afghanistan

4 Wat doet het leger Het eigen grondgebied beschermen (ook dat van de Nederlandse Antillen) en het grondgebied van de NAVO bondgenoten De vrede en veiligheid in de hele wereld bevorderen. Helpen bij terroristische acties of dreigingen en helpen bij grote rampen door bijvoorbeeld noodbruggen te bouwen en te zorgen voor schoon drinkwater en voedsel

5 Baret, helm en camouflage

6 Missie Vaak gaan militairen van verschillende legers naar andere landen om daar vechtersbazen uit elkaar te houden. Ook Nederland stuurt hiervoor regelmatig soldaten naar het buitenland. Ze gaan dan op vredesmissie. Ze proberen de bevolking te beschermen en de vrede te bewaken. Het is dan niet de bedoeling dat ze zelf mee gaan doen in de oorlog. Wel nemen ze wapens mee, want ze moeten zich kunnen verdedigen. Dit betekent dat ze soms met wapens moeten ingrijpen. Dit werk kan gevaarlijk zijn. De soldaten op vredesmissie proberen ook wapens van de strijdende partijen te verzamelen, zodat ze niet meer kunnen vechten. Daarnaast helpen ze de bevolking met het herstellen van kapotgeschoten fabrieken, scholen en huizen. Ze helpen mee het gewone leven weer op gang te brengen.

7 Vragen aan ome Frank Hoelang zit je al in het leger? Wat doe je de hele dag als soldaat? Wat is een oefening? Hoe vaak ben je al in Afghanistan geweest? Wanneer ben je op missie geweest?

8 Oefening

9 Vragen aan de klas Nederland stuurt regelmatig soldaten naar het buitenland hoe noemen ze dit? Wanneer draagt een soldaat een helm? Waar is mijn oom op vredesmissie geweest? Wat deden ze in het filmpje?

10 Vragen van de klas

11 Einde Mijn oom 12 jaar in dienst van het leger


Download ppt "Gemaakt door Fardau Kleefstra"

Verwante presentaties


Ads door Google