Geboren op 5 april 1891 te Santiago del Cile in Chili. een landje, gedomineerd door de Cordigliera delle Andes Geboren op 5 april 1891 te Santiago.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MARANATHA… Kom Heer Jezus, Kom!
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Opgewekt.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
GOD is liefde.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Kerstviering kleuterbouw
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Water, schapen en vrouwen
Je hoofd veilig op Zijn schoot.
Gods verborgen glans.
LEVEN IN INTIMITEIT (als vriend van de Vader tussen vrienden)
Kindermoment.
Zonde, de grootste vijand
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 maart 2014 “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Brief 19,1 “Ik ben gelukkig te vernemen dat je van goede wil bent om heilig te worden. Maar denk erom dat het niet volstaat om te beginnen, we moeten.
Woord van Leven April 2014.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Thema vanavond: Vol verwachting…
Woord van Leven Februari 2010.
Gezonde Relaties
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
Echt of nep?.
Thema voor vanavond is:
Pasen 24 april 2011 Ontmoeting in de tuin
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Woord van Leven Woord van Leven Januari 2012 Januari 2012.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Proviand voor onderweg Verder aan de slag met de visietekst Dekenale avonden voor team 2013 Powerpoint bij de slotbezinning.
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Leven zoals past bij God
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
Zingen Vers 1 God heb ik lief, want die getrouwe HEER
ALS EEN HERT VERLANGT……
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Niets zonder Gods zegen
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Zondagavond 8 maart 2015.
Welkom in de samenkomst
“de liefde van God”.
O Heer, wat ben ik moe!.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Jezus volgen kan niet in deeltijd
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
VREUGDE.
Israëlzondag, belijdenis en doopdienst 4 oktober 2015 m.m.v. De Huisband Voorganger Ds. Peter Elzinga.
“En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt!”
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Samen in actie voor kinderen op de vlucht. “Ik heb mijn enige paar laarzen afgestaan aan mijn zusje, omdat ik niet wil dat haar tenen bevriezen.” Khalil.
V. Wij danken voor de doop van Sep en van Jurre. Wij bidden voor hun ouders, Eric en Tannita, en Wijjert en Monique, met Matthijs. Zegen deze ouders en.
Ben jij kind van God? Hoe kun je dat zijn? Kind van God, ben je dat: -Als je gedoopt bent? Of: -Als je wedergeboren bent (Joh. 1:12/13 en 3:3)? Of: -Zijn.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Stanley Hayerwas: Trumps geloof is geen geloof in God maar in de VS
Transcript van de presentatie:

Geboren op 5 april 1891 te Santiago del Cile in Chili. een landje, gedomineerd door de Cordigliera delle Andes Geboren op 5 april 1891 te Santiago del Cile in Chili. een landje, gedomineerd door de Cordigliera delle Andes

Vader : José Domingo Vicuña, Moeder: Mercedes Pino. Foto van moeder en Laura. In 1894 geboorte van het zusje Amanda Giulia Enkele maanden later sterft haar vader… Kerk van Sint Anna te Santiago del Cile Doop op 24 mei 1891 Kerk van Sint Anna te Santiago del Cile Doop op 24 mei 1891

In 1899 emigreren ze naar Argentinië, naar Junin de los Andes. Haar moeder vindt werk bij Manuel Mora, een rijke landeigenaar.

Het collegio van Maria Ausiliatrice waar haar moeder hen naartoe bracht. Armoedig maar liefdevol!

Kerk waar ze gedoopt werd

Zuster Azocar, die in de lessen catechese sprak over het sacrament van het huwelijk en over de ernst wanneer men samenleeft zonder dit sacrament..

1902 komt ze naar huis… Laura weigert de toenadering van Manuel. Hij slaat haar moeder en zegt dat hij niet meer zal betalen voor het college.

Haar moeder verhuist naar dit eenvoudig huisje dichtbij het college. Ze mag gratis naar de school gaan.

8 december Ze wordt lid van de kinderen van Maria. De medaille is betekenisvol voor haar 8 december Ze wordt lid van de kinderen van Maria. De medaille is betekenisvol voor haar

Laura sterft in dit huisje op 22 januari 1904, bijna 13 jaar, aan de gevolgen van een longontsteking, opgedaan tijdens een overstroming Moeder begrijpt de pijn en het offer van haar dochter. Ze vindt de moed om Manuel Mora achter te laten en te vertrekken met haar andere dochter

Foto van de moeder van Laura, zittend, samen met haar dochter Amanda Giulia en kleinkinderen

Het heiligdom aan haar toegewijd

In 1988 wordt ze door paus Johannes Paulus II “zalig” verklaard. Hij geeft haar aan jongeren als een model van evangelische coherentie tot aan de gave van haar leven, voor de redding van de andere. Hij geeft haar aan jongeren als een model van evangelische coherentie tot aan de gave van haar leven, voor de redding van de andere.

Enkele van haar uitdrukkingen

Mijn God, ik wil jou beminnen en dienen voor heel mijn leven!

Waar ik mij ook bevind, hetzij in de klas, hetzij op de speelplaats, steeds begeleidt de gedachte aan God mij, troost mij en helpt mij om alles op de beste manier te doen.

God zelf houdt de gedachte aan zijn Levendige Aanwezigheid in mij aanwezig.

Voor mij is bidden, studeren, spelen of werken hetzelfde Het is alsof ik altijd bid. Voor mij is bidden, studeren, spelen of werken hetzelfde Het is alsof ik altijd bid.

Ik wil aan niemand onverschillig voorbijgaan

O mijn God, geef mij een leven vol van liefde voor allen, zelfs bekwaam tot offer.

Wat mij troost is het feit dat Maria mijn moeder is.

Het jubileum van de heiligverklaring van de H. Domenico Savio en van de dood van Laura Vicuña is voor ons een genade die de Heer ons verleent om ons vertrouwen in het Preventief Systeem te vernieuwen en om aan de jongeren de hoge waarde van een christelijk leven voor te stellen. De Algemene Overste van de Salesianen schrijft in zijn strenna van 2004:

Dank Laura, om de moed waarmee je, 100 jaar geleden, hebt gekozen om een sterk hoogstaand christelijk leven te leiden. Dank omdat je je adolescentie op een autenthieke manier hebt beleefd, met inzet, en met vreugde. Help ons om van ons leven een geschenk, ten diepste voor de anderen te maken, zoals jij hebt gedaan. Dank Laura, om de moed waarmee je, 100 jaar geleden, hebt gekozen om een sterk hoogstaand christelijk leven te leiden. Dank omdat je je adolescentie op een autenthieke manier hebt beleefd, met inzet, en met vreugde. Help ons om van ons leven een geschenk, ten diepste voor de anderen te maken, zoals jij hebt gedaan.